Lipsao meni Diamondback posle dve godine koriscenje, zabada i iskace plavi ekran i Alti mi nije priznao garanciju al to je druga prica..
Nadjem ja na netu da je to poznat problem i da je resenje zamena usb kabla. Rastavim misonju izvadim kabl al tamo na kraj kabla zalemljen mali dzek sa pet minijaturnih ulaza..
Pa sad pitam jel ima negde da se nadje takav kabl u prodaji ili mozda da odem kod nekog da ima mogucnost da to nakalemi na kabl na licu mesta ili sta?
Moze da se nakalemi:) Pogledaj dobro kraj USB kabla na strani misa, da li ti na nekom mestu deluje kao da se prekinuo, tj. da li je malo onako prelomljen..? Ako jeste, znaci da se neka od zica prekinula na tom mestu, tako da ne mora ceo kabl da se menja, vec se skrati do tog mesta, i svaka zica fino spoji lemilicom i izoluje najtanjim termo buzirom, spakuje unutar misa i to je reseno. Mora precizno i sa trudom da se radi, da bi se lepo spakovalo u 5mm prostora da debljina tog spoja ne ometa desni klik misa.
:: Pozdrav svima :: :: Lipsao meni Diamondback posle dve godine koriscenje, zabada i iskace plavi ekran i Alti mi nije priznao garanciju al to je druga prica. :: :: Nadjem ja na netu da je to poznat problem i da je resenje zamena usb kabla. Rastavim misonju izvadim kabl al tamo na kraj kabla zalemljen mali dzek sa pet minijaturnih ulaza. :: :: Pa sad pitam jel ima negde da se nadje takav kabl u prodaji ili mozda da odem kod nekog da ima mogucnost da to nakalemi na kabl na licu mesta ili sta :: :: Hvala unapred!
``mali dzek sa pet minijaturnih ulaza``. Problem je u tome sto moze
05.02.2014. 19:40
status: user broj poruka: 10999
da se desi da je na kablu tog ``jeftinog optickog misa`` spoj izveden drukcije, pa ces opet morati da prelemljujes...
Sto se tice garancije, moras da imas malo razumevanja i za prodavca (a i proizvodjaca) - mehancki kvarovi u ovom i ovakvom slucaju, najcesce nastaju istezanjem/savijanjem kabla odnosno padanjem uredjaja, i tu ti niko ne moze nista garantovati... Alti bi, eventualno, mogao da ti ponudi jeftinu popravku u nekom od ovlascenih servisa...
Ako nije Razer, neces moci tek tako da prebodes, morao bi da ispratis koja je koja zica, napravis shemu na osnovu omskog ispitivanja, i tek onda da se bacis na kratko lemljenje. Nije to nikakav problem da se odradi. Logitech, a verujem i Razer, kad im se obratis direktno, uopste te ne pitaju nista, nisu oni tako osetljivi kao nasi prodavci, ako prihvate reklamaciju, dobijas novog misa, treba se samo malo iscimati, ako si uporan i ispostujes sve procedure koje traze, dobices novog misa i to poslednju reviziju.
:: A da mi mozda nije laksa varijanta da uzmem neki jeftini opticki mis, iscupam iz njega kabl i stavim u razer-a :: :: Mislim ko ce oguliti izolaciju sa onih zickica.. treba mi lupa. ::
otvoris misa i odseces kabal na nekih 2-3cm od jeka i jedno 10-12 cm dalje i onda ih spojis po boji (zalemis) a ako nemas termo buzir i izolir traka radi posao provereno vise desetina puta
termo buzir od 1mm ili o,5 je svejedno on sluzi da kada skratis kablove stavis njega i nakon lemljenja ga zagrejes da stane preko kontakata da ne bi dolazilo do slusa sto mozes i izolir trakom da uradis
Tako je, kao sto kaze jaga, nije bitno 0.5 ili 1mm, svejedno je. S tim da bih savetovao ako hoces da to bude kako treba, stavi iskljucivo buzir, sa izolirkom ce se sve ulepiti, posle grejanja itd., elegantnije je sa buzirom, a i zauzima manje mesta, maletene ce izgledati malo deblje od tanke izolacije.
:: Jel sam te dobro razumeo to je buzir 1mm/0.5mm :: :: Ti vec imas iskustva sa time :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.