Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
cena zamene invertera?
STRANA 1 OD 1
tosas cena zamene invertera? 31.01.2014. 17:05 T56549

status: user
broj poruka: 304
Sestri mi je na laptopu Toshiba A200 nestalo pozadinsko osvetljenje na monitoru. U servisu su rekli da je inverter(po meni je logično),ali su joj rekli cenu 7500 din da zamene. Takođe su rekli da će naplatiti 1500 čišćenje od prašine...
Koja je bi trebala da bude cena ovoga u proverenim servisima. Ja nešto kad bacim pogled na net vidim da može i 30-35e. Što bliže Zemunu...
Što je najgore ona živi sama sa još jednom sestrom i njenim detetom i stalno nailazi na neke koji zarađuju preko njih,počevši od kupovine drva pa na dalje i stvarno mi je više pun....
Zato sam rešio da malo proverim.
Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spec Strasno 31.01.2014. 18:01 #539593

broj poruka: 199
Druze inverter kosta 1.000 rsd, 15e najvise kazi...Ceo posao oko zemene istog je da izvuces plastiku ispod ekrana i zamenis!

Svako ko je bar nekad sklapao lego kockice kao mali to moze da uradi bez problema.

To sto ti oni nude je pljacka!!

Ajde kazi neka je inverter i 20e sto je nerealno opet ali neka je, zamena 10e to je 30e sve ukupno.7.500 je pljacka!

E sad ciscenje je nesto drugo, ako ceo treba da se otvara to je vec posao.

Ako znas da skines invertor skini ga i posalji mi sliku da vidim da li imam drugi.

tosas Re: Strasno 31.01.2014. 18:19 #539597

Pa vidim. Hvala. Lap top nije kod mene i ne zivimo blizu. Zvao sam sada neke u lominoj kod zelenjaka i tamo je 3000. Ovi(skupi) ovamo ce naplatiti dijagnostiku 1500,ali opet je jeftinije nego da se radi kod njih.
Ako ima neko preporuku javite,lap top se uzima tek u ponedeljak.

VMARC 20€ maksimalno 31.01.2014. 23:07 #539660

broj poruka: 9425
Ali sta ce biti ako ispadne da nije inverter, vec flet kabl, koji im je bolna tacka...? Hoce li im onda vratiti tih 1500 din za dijagnostiku?
Ne dajte im ni dinara, odnesite u Lominu i trazite ponovnu dijagnostiku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

gman naopako 01.02.2014. 14:35 #539732

broj poruka: 1111
pa ja promenio isto na toshibi ceo ekran za 30e
naravno, sam sam ga menjao, samo narucio ekran, polovan

ulsi

tosas Re 01.02.2014. 16:06 #539736

Oni su kao uradili dijagnostiku i rekli da je inverter. Lap top je kod njih tako da mora da se plati da bi se preuzeo...
Ne mogu da verujem da su toliko zacepili. Kad mi je rekla sta je ja joj rekoh da mora na servis i ona odnela u prvi,najbliži...
A nemam vremena da odem jer bih baš voleo da ih pitam i da mi objasne u čemu je stvar sa cenom...
Hvala vam. Uzeće ga u ponedeljak,probaće da plati čišćenje i reinstalaciju(1000 + 1500) sistema pa da ne plaća dijagnostiku,ako prihvate da rade bez zamene invertera...

gilopile ... 01.02.2014. 16:14 #539737

broj poruka: 9459
Mozda bi ovaj odgovarao:

http://www.kupindo.com/Inverteri-za-laptop/12366569_Inverter-za-Toshiba-Tecra-A3

To je cena incvertera + ruke 10-ak eura i to je to. Jer treba da odvrne 5 srafova i to traje 10 min. Kakvih crnih 75,000, jbt.

Neka uzme i 2000 za ruke taj gownar, ali sve preko toga je bezobrazluk.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

savatije Re: Re 01.02.2014. 18:48 #539754

broj poruka: 1121
trazi im pisanu i pecatom overenu dijagnostiku kvara sa sve fiskalnim racunom jer ako placas, osim usmene izjave,za placenu uslugu oni to tebi duguju. Lopova i zeljnih brze zarade uvek ce biti. moj primer od pre 4 dana: bajati asus eeepc, doteran do konca, proveren HDD ( hddSeintel..sve 100-osto zdravo, Ms security essential...nista virusi, mbam...nista ostalazgadija) os legalan updateovan... ali sa mrtvom baterijom... nosi ga moja drugarica u CG na mesec dana, ne bi li odgledala po koji film i eventualno na nekom free wi-fi procaskala sa prijateljima iz dijaspore, Ne lezi vraze, posle prve probe ovde u beogradu , nije ispostovala obavezno start-shit-down i sacekaj da se sam iskljuci...verovatno je bilo poklopac dole i cupanje napajanja. Normalno da se nije snasla kad je stigla tamo i pri ukljucenju dobila crni ekran sa vise opcija... epilog: crnogorski serviser je odmah konstatovao da je crkao HDD ( ja proverio ovde njegovo stanje...100% ok) i odvalio 100E, kad me je pozvala, rekoh joj da mu ebe-kevu te da uzme nazad to malo govance, onda je dijagnostikovao navodni virus i izbio joj barem 10 e iz dzepa...( full deep scan uradjen u beogradu pre puta) sta reci...trazi im napismeno i overeno to sto tvrde, ali ne telefonom, nego licno u servisu, da ne stignu da ti nameste svoju projekciju... overeni papir i fiskalni racun su dobra zakonska osnova.... srecno
DELL INSPIRON 17R N7110

:: Oni su kao uradili dijagnostiku i rekli da je inverter. Lap top je kod njih tako da mora da se plati da bi se preuzeo...
:: Ne mogu da verujem da su toliko zacepili. Kad mi je rekla sta je ja joj rekoh da mora na servis i ona odnela u prvi,najbliži..
:: A nemam vremena da odem jer bih baš voleo da ih pitam i da mi objasne u čemu je stvar sa cenom..
:: Hvala vam. Uzeće ga u ponedeljak,probaće da plati čišćenje i reinstalaciju(1000 + 1500) sistema pa da ne plaća dijagnostiku,ako prihvate da rade bez zamene invertera..
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs