U pitanju je samsung 2243sn.Kada se startuje racunar monitor se upali na 2-3 sekunde i izgubi se pozadinsko osvetljenje dok led lampica i dalje normalno svetli.Kada se ugasi i upali ponovo ista situacija radi 2-3 sekunde i opet crno.
Koliko je ovo ozbiljan kvar?Ima li mu spasa i da li se isplati popravljati?
uperi neko osvetljenje )lampu) na monitor kada se ugasi vidi da li on radi samo bez osvetljenja. Ako je tako otvori ga i vidi kondezatore ali najverovatnije je crko trafo Popravka se isplati u svakom slucaju kondezatori par stotina rsd a trafo u servisu oko 20eura
Tesko ga je naci kod nas, pa ako imas nekog, nek ti naruci preko ebay-a. Ili, promenis celu power s. plocu. kao sto sam ja, od nekog philipsa nabudzio.
Ili potrazi na kupindu. ima lik koji narucuje od preko, oko 2500 izadje.
Naravno, treba prvo sve ispitati, jer moze biti i neki od CCFL-a da je riknuo, kondenzatori...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Tesko, pratim i ja vec godinu dana, ali nigde ga nema. Bas cudno. U biti ja sam prezadovoljan kako lepu sliku ima ovaj monitor i ne bih ga menjao nizasta :)
Druze, tesko. Ako je trafo u pitanju, ovi nasi uzimaju 25E za njega + 15E minimum za ruke. Ako se ne snadjes, kontaktiraj me na mail pa cemo videti, jer ti ga ja mogu srediti za dosta manje para. Platis deo koliko izadje i mene castis i to je to. Samo ces morati da saljes. Sacekaj, mozda se javi neko ko je iz BGa....
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.