Momku je crkla ploca na kompu i kupili smo novu i zamenio sam je. Upalili smo komp i sve je radilo dobro par sati. Nije bilo problema prilikom paljenja, gasenja i restarta i sl. Sledece vece ga je koristio za gledanje serije i nakon toga je komp otisao u sleep mode. Kako komp nije bio ukljucen u prostoriji gde inace treba da stoji on ga ujutro nije probudio iz sleepa vec je samo iskopcao kabl i preneo kuciste gde vec treba. Od tad je komp potpuno mrtav. Samo svetli lampica na ploci. Ne reaguje na pwr btn. Konfiguracija je sledeca:
HP ploca iz dc7600 (otvarao sam temu o njoj pre neki dan) Intel P4 631 3.0 GHz DDR2 Kingston 2+1Gb MSI GT9600 420W Thermal Master
Probao sam samo da zamenim napajanje. Isto se ponasa i sa novim. Ja sam trenutno u strasnoj guzvi i nisam u mogucnosti da se zezam sa tim. Da li neko ima ideju sta nije u redu?
Desavalo se i meni da se komp potpuno`uspava`, ne vrati se iz sleep-a i sve dok se ne ocisti bios nema povratka u zivot. Interesantno je da je ta `vuruna` P4 631 jednom cak morala da bude skinuta sa ploce, ploca upaljena sa drugim cpu, pa tek onda vracen taj 631 i radilo je sve samo se podesi da se nikad ne `uspavljuje`... naravno sve ovo na HP brendiranim kompovima... Tako da je verovatno zaglupljen bios tih serija HP ploca... Ne bi trebalo da ti je nesto otkazalo, ako si vec i napajanje menjao...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
odradio sam clear CMOS i opet se nista ne desava... zamenio sam i bateriju. Nece ni kuler na napajanju da se pokrene, apsolutno nista osim LED lampice na ploci.
znaci sad mi ostaje da se dam u poteru za procesorom da probam sa drugim CPU da upalim plocu a ako ni to ne prodje mogu da ga gledam kao krava u mrtvo tele
Ma to ne dolazi u obzir. Vec je utucano u ovaj krs 2700 rsd za plocu i 1500 rsd za napajanje! Cisto sumnjam da je lik spreman da ulozi jos 1rsd u njega.
Probao sam i drugo napajanje. Isto se ponasa i sa njim. A to drugo trenutno radi u jednom kompijuteru tako da nije do napajanja :/ Nisam pametan u cemu je problem, a nemam ni snage ni moci ni vremena da mu se posvetim...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.