Nikad ranije nisam radio OC a sada bih hteo da probam, na koliko se moze dici ovaj procesor sa vazdusnim hladjenjem i ujednom kojim coolerom? Kakvi su vasi saveti. Cena 60-70e.
Posto je to Ivy, ne bi trebalo da se preterano greje, ali ako gruva toliku temp., verovatno je stock cooler problem, mada i sa tom ne bi trebalo nista da mu fali. Sada, ako planiras visok klok idi na noctuu, ako ne i cm hyper 212 evo bi ti zavrsio posao..
Pa ne znam kolika je temp, jos nisam pustio novi procesor u rad. Radio bi on i sa 75 ali kontam da bi buka bila nepodnosljiva. :: Da li je normalno da uz box cooler bez oc on dize temp. na 75c :: :: ::
Ivy Bridge linija/generacija je prva od koje je Intel počeo da stavlja `žvaku` ispod poklopca procesora.
Osim toga, šta očekuješ od onog prcvoljka od kulera koji dobijaš kao `box kuler`? Normalno je da je aluminijumski profil od 1cm visine jedva dovoljan, `knap` dovoljan da procesor drži u nekakvim granicama normale, što se tiče temperature. A `granice normale` znači da neće biti hladan. Tj. max granična temperatura za Intele je 100 stepeni - ja sam svojevremeno klokovao Sandy 2600k na 4.5GHz sa box kulerom (bez dizanja napona), i u LinX-u je dostizao temperature i do 98 stepeni - a nije počeo da trotluje ni malo. (Gigaflops skor nije opadao ni malo iz LinX iteracije u iteraciju, bez obzira na temperaturu - a temperaturu sam očitavao iz Core Temp programa - dakle, maximalno tačno) Da sam još i dizao napon, temperature bi otišle u p.m. A govorim o Sandy-ju, koji nije odrađen sa `žvakom` ispod poklopca procesora, nego sa propisnim lemnim spojem.
Intel je nekada iste onakve kulere kakve daje danas uz 77W/84W procesore - davao uz 65-watne Core 2 Duo Exxx Vulfdejle. TDP se povećao - oni kulere nisu povećali ni malo, što se tiče mase/debljine/visine aluminijumskog tela.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.