Ovo se dogadjalo par puta, ali sad je dosta ozbiljno jer kompjuter nece uopste da se upali. Crn ekran, monitor pokazuje NO SIGNAL. Godinu dana je star komp, procesor je nov i star oko 2 meseca.
1. Monitor je 100% ispravan, proveren na drugom racunaru 2. Kompjuter se upali, HDD, kuleri, CPU rade (ventilatori se vrte) 3. Uspeo se upaliti ali ubrzo posle toga opet crn ekran, tj no signal na monitoru a komp radi.
Sta moze biti, graficka ili napajanje? Ili nesto trece?
Koja je ploca u pitanju i koji RAM? Da li pisti kada izvadis grafiku? Da li pisti kada izvadis RAM (a ostavis grafiku) Da li se nekada gasio u radu ili je uvek iz Cold starta pravio problem? Da li si imao plave ekrane?
50% napajanje 30% VGA 20% bilo sta drugo (Ploca, RAM, CPU... Tim redom)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ovo pod 3. Da li je krenuo da dize Windows i ako jeste u kom trenutku se ugasio. Da li na crnom ekranu kod onog Win logoa ili na onom plavom Wellcome screenu?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
: :: 3. Uspeo se upaliti ali ubrzo posle toga opet crn ekran, tj no signal na monitoru a komp radi :: :: Sta moze biti, graficka ili napajanje? Ili nesto trece?
Ram je kingston 2x4gb 1333mhz. Ne pisti kada izvadim ram. Nema plavog ekrana, kada ga upalim bas se nista ne prikazuje na monitoru.
Ovo se desilo juce dok je komp radio, nisam ga koristio vec je samo bio upaljen i posle kad sam ga ugasio nije hteo da se upali vise. Dogodilo se pre par meseci jos jednom ali se posle par vadjenja kabla iz struje upalio.
Guglao sam i skoro sve zivo isprobao, i uglavnom sam nasao da je napajanje problem. Koliko W da uzmem? I da li da uzmem 500w chieftec ii coolermaster ili neko jace npr 600w nekog manje poznatijeg?
Sve sam zivo probao, vadio sve iz ploce, cistio ali ne vredi.
Hvala. Kakvo je to napajanje, mislim da li je bolje uzeti napajanje nekog malo poznatijeg proizvodjaca i koje? Ono sto me brine je da li je to stvarnih 600w? Je l` mozes neko da mi jos preporucis :)?
Nema razloga da ne verujes za to sto ti kazu za LC 600H 600w. Ja sam ga imao, guralo je klokovani Phenom II X4 i 4850, posle toga i klokovani FX 8120 i ostatak. Nema stvarnih 600w, ima nekih ~430-440W. Da ima ne bi kostalo 30e nego duplo vise. A za tvoju masinu sasvim dovoljno, pa i vise od toga...
Potpuno iste probleme sam imao u proteklih 8-9 meseci, probao sam sledeće: Sumnjao na hdmi kabl, promenio, stanje nepromenjeno! Bio siguran da je ploča, odneo u servis - WIN garancija, oni, kao, sve ispitali i sve u redu, naravno, kupio drugu ploču, stanje nepromenjeno! Stavio drugo napajanje, stanje nepromenjeno! Uzeo drugu grafičku i rešio problem! Nadam se da će ti ovo pomoći, ne bacaj pare već uzmi od drugara grafičku i probaj!
To LC Power 600W je odlicno napajanje za tebe, ali pre nego se zaletis da ga uzmes, ti na ploci imas i integrisanu graficku... Izvadi tu HD6570 i probaj da li daje sliku preko integrisane. Ako ne daje ni onda, onda prvo probaj drugo napajanje (pozajmi negde), pa ako ti upali sa nekim drugim tek onda kupuj. Nista ovde ne indicira 100% na napajanje, postoji mala mogucnost da ces baciti pare za dzabe a da ce problem ostati.
Ako ti masina bude uredno palila sa integisanom grafikom i trenutim napajanjem, onda kupi drugu grafiku.
Ne nije tacno jedno 10 racunara sam imao sa totalno istim simtomima , zaglupi se i nece da izbaci sliku na ekran cuje se racunar u pozadini a ekran nista.... nema 2 nedelje da sam jedan sredio na cupanje i premoscavanje dzampera... a na racunarima koji nemaju dzamper vadim bateriju , i takodje vrlo pouzdano leci taj problem... Stariji racunar sam radio cini mi se p5k ploca da je bila u pitanju, vadjenjem baterije resio sam problem, musterija zadovoljna, ja zadovoljan sto necu da se ubijem od posla... Ne bi verovali koliko ovakvih problema imam godisnje i to ove godine aktuelno :-D Mada ja sve rasklopim pa sklopim tj skinem gpu ocistim konektore krpicom, dok je ploca bez baterije (naravno i bez napajanja strujom) , dobro izduvam kulere na GPU i vratim... Udzekam i sve radi kao da se nista nije desilo, podesim bios i cepaj dalje. :-)
:: Da je bios problem imao bi plave ekrane zakucavanja i blokiranja, :: a ne crn ekran. Ovo je ili napajanje ili graficka :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
ne moze ne izbacuje sliku :-D Jednostano ne pali ekran (makar ovi racunari nisu ni bios izbacivali.) znaci napajanje strujom se prekida prvo, pa gpu , pa batt. Ocisti malo konekotre pa nazad Batt (nakon par min) , GPU, napajanje. test. Podesi bios vreme datum , oc ako je imao itd...
Ima smisla ovo sta `preduzetnik88` prica, desava se neretko da se komp zaglupi i da obicno vadjenje baterije resi problem. I to bas toliko cesto koliko on kaze, recimo jedan u 50ak racunara koji ne bacaju sliku. Mene zanima druga stvar, koja to ploca, masina, komp (a da nije laptop), nema CCMOS dzamper :-)
p5K nije imala dzamper izgleda da je vlasnik izvadio, i nije vratio... Zanimljivo je da ploca nije `kukala` za njom vec je radila kao da je sve OK :-D Ps sto preduzetnik?
:: Ima smisla ovo sta `preduzetnik88` prica, desava se neretko da se komp zaglupi i da obicno vadjenje baterije resi problem. I to bas toliko cesto koliko on kaze, recimo jedan u 50ak racunara koji ne bacaju sliku :: Mene zanima druga stvar, koja to ploca, masina, komp (a da nije laptop), nema CCMOS dzamper :- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
I procesor je promenjen, ali ne daje sliku uopste. Sad me vas zanima sta je kvar :-\. Jedino da probam sa jacim napajanjem, ali nije mala stvar dati 4000 za nesto sto ne znam da li je problem.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.