Dopada mi se Win 8, naravno kad mu ubacim start8. Lep je, brže diže sistem, brži je rad u Windowsu. I stvarno sam želeo da mu dam šansu. Ali, nemoguće mi je da ostvarim bilo kakav OC, a kompjuter krešuje i kad nema OC. Evo priče ukratko. Uzeo sam Z77a gd 65 ploču, i rešio da instaliram osmicu i da ga kloknem. Pre toga sam imao P8P67 i bez problema sam izvlačio 4.5 sa 1.3 ili 1.31 voltažom. Zato sam prvo pokušao 4.5 MHz na 1.3 V, vrti prime bez problema, ali kad učitam BF4 ili neku drugu igru, posle par minuta igranja, dobijem random RSD, red screen of death, ili bad pooler caller, ili tužnog smajlija (kakav cinizam), i onda ide restart. Obično prijavljuje error bad pooler caller. Čitao sam na netu i video da dosta njih ima problem u kombinaciji Win8 i AMDa, i BF4. Ali kompjuter je krešovao i u NFS Rivals. U redu, pomislio sam da mu nisam dao dovoljnu voltažu, pa sam digao na 1.35 (za 4.5 MHz i to je već puno), ali kontam da ne znam kakva je ploča. Ima dobre revieweve, dobru naponsku, ali ko zna... Opet ista stvar. Dakle, 2500k nije bio stabilan na 4.5 sa 1.45 voltažom!, što mi je bilo neverovatno. Windows 8 je stalno pucao sa crvenim ekranima, dešavalo se da zabode, pa diže sistem stalno u safe modu, pa traži repair sistema, pa prijavljuje bad caller pooler i neće da digne sistem. Kad sam resetovao BIOS, onda digne sistem, i na kraju, kap koja je prelila čašu je bila kada sam popio crveni ekran, sa restartovanim BIOSom, procom na 3.3 u NFS Rivals. Tu je već počeo i hladan znoj da me obliva jer sam mislio da možda nije hardwer. Ploča, grafa, napajanje... I vratim se ja na dobri stari Win7. Nikakvi problemi. Stabilan na 1.31 na 4.5, izvrteo dva puta po 17 testova u Prajmu na 4.7 sa 1.45 voltažom, temperature nisu išle više od 87, 88 stepeni, ali to je sintetika, i u igrama ne ide više od 65. Probao, da vidim hoće li da postuje, na 5.0 sa 1.5 voltažom, radi, digao sistem i krešovao čim sam započeo prime, ali to je pokazatelj da ploči ništa ne fali, naprotiv da se super klokuje. Sada stoji na 4.7, vrteo sam dosta prajma, a ako ne zabode u BF4, onda je verovatno stabilan... Eto, to je moje iskustvo. Kakva su vaša? Da li je moguće da je Win8 toliko izbagovan??? A stvarno sam želeo da mu dam šansu.
Fail - eno, operater je postavio link prema clanku gde se pominje
21.11.2013. 09:51
status: user broj poruka: 10999
novo izdanje ``osmice`` (banda Velikog Zlog Bilija nerado priznaje kako stalno pravi sranja, pa izmislja dodatke, ekspanzije, servisne pakete - ``vezbamo za film - i ti ces to da radis, samo (malo) sutra!``, dovikuje nam Veliki Zli Bili...
Ja sam osmicu (prvi RTM) imao tokom dve nedelje. Predug period! Bilo, ne povratilo se. Cekam devetku...
Iz zelje da mu dam sansu probao sam da ga instaliram na sedam godina star laptom Ibm Thinkpad,medjutim instalacija mi je pucala na pola sve do pojave 8.1 koji sam instalirao uspesno.Ajde da ostavim po strani sto nemam drajvere i sto mi usb portovi nerade to je do proizvodjaca koji ne podrzava od viste doticni model, gledano u globalu meni se 8.1 jako dopada. Da obrazlozim zasto - na slaboj masini a govorim o 945 maticnoj i pentiumu 1.86ghz sve mi radi brze i bolje nego na sedmici ceo sistem je daleko manje zahtevan po pitanju resursa. Jednostavno stari laptop je da tako kazem dobio vetar u ledja, naravno da je ispracen sa odgovarajucim drajverima.Tako da po meni win 8 ima smisla za slabije masine i tablete. Sa jakom gaming masinom nema nikakvog smisla da eksperimentises, tu je za mene 7 zakon, naravno od majkrosofta nikada nije i nece izaci ogoljen gejmerski OS tako da ostaje da se snalazimo sami podesavanjem sistema.A 7 je veliki korak nabolje po pitanju stabilnosti od starog dobrog Xp tako da nevidim zasto bi je menjao
Ma užas. Verujem da nije ništa bolje ni sa 8.1 verzijom. Očito ćemo stvarno čekati Win9...
Nije problem do drajvera, i ja sam koristio 13.11 beta drajvere optimizovane za BF4, tako da nije u tome problem. P8P67 EVO, 2500k, HD6950 2GB, 2TB+250GB, Chieftec CFT-750, Cooler Master HAF 932
Apsolutno NIŠTA nije brži - šta više, u nekim stvarima je i sporiji
21.11.2013. 11:04
status: user broj poruka: 1886
Kad gasim komp, Win8 mi prvo zamrači ekran, i ekran počne da blinka kao da je komp ugašen - ali se kuler na CPU-u vrti još neko vreme, još 7-8, a nekada i po 10 sekundi? WTF? Kod Win7 se zna: čim se ekran ugasi, ugasilo se i sve ostalo.
Gomila nekompatibilnosti, probirljivost prema hardveru (za neke kartice za koje postoji drajver za Win7 64-bit - ne postoji za Win8 64-bit - ZAŠTO?)...
Ja ga imam na jednoj particiji čisto za test potrebe, ali da mi bude op. sistem za svakodnevni rad, da ja moram stalno da razmišljam `da li će ovaj program raditi, da li će za onaj uređaj biti drajvera` - ne pada mi na pamet.
Razlika između ljudi koji komp koriste za razonodu, zezanje, FB, Youtube i slično - i onih koji na kompu OZBILJNO zarađuju `leba svakog dana, i često menjaju hardver - nadograđuju i slično? Ovi prvi imaju Win8 `jer je lepši`, a i `uvek treba pratiti trendove` - a ovi drugi i ne pomišljaju da ga stave za 24/7 upotrebu, iz gore-pomenutih razloga nekompatibilnosti.
Win8 je ono što je Vista bila pre par godina: za preskočiti. Pre bih, kad bih imao Intel platformu, napravio Hackintosh, stavio OSX - ako mi je već cilj da mi OS lepo i `trendy` izgleda.
Pošto mi se Win pokarabasio posle zezancije sa novom grafičkio, bio sam primoran da ga reinstaliram. Razmišljao sam da stavim 8.1, ali sam ipak odustao od toga. Imam neki Sagem-ov ADSL modem, koji nema od Bilija sertifikovan drajver i u nekim verzijama sedmice i viste nisam mogao da instaliram drajver za njega. A nisam bio rad da proveravam da li je isti slučaj i sa 8.1. Što je sigurno, sigurno, a to je Win 7 (tj. ova verzija koju koristim).
ja apsolutno nemam nikakvih problema sa win 8.1, evo cpu mi je na 3.5ghz, mogu i vise da teram ali nemam u biosu voltazu za cpu da podesavam xD
Nikad ne crashuje, programi apsolutno, ali apsolutno svi rade(novi) bez ikakvih problema, 13.9 driver koristim za grafiku i to radi bez problema, jedine bagove sto sam primetio je kod dosta starijih programa koji se instaliraju, oni nekad ne funkcionisu najbolje, ali to su svega mozda 5 programa, jes jedan bag sam nasao a to je da kada se konektujem na PPP konekciju nece iz prve da se konektuje nego svaki put mora 2x da idem connect,u nekim programima drag and drop ne radi ne znam zasto(to sam primetio u BS player, i xilisoftov program za konvertovanje fajlova), isto sam primetio da se sporije gasi od 7ce ali podizanje sistema je kod mene maltene isto, i to je to.....
A i ovi koji su `prešli`, `prešli` su jer su ga verovatno dobili već instaliranog na tabletima, laptopovima i novijim kompovima. Porediti Win7 i Win8 je kao porediti popularnost Google+ u odnosu na Facebook. Ni čistačica u Guglu ga ne koristi.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
gasi se sporo zbog hybrid boot-a opcije, ima detaljno objasnjeno, ask google.
win 8.1 radi kod mene kao sat. Mada, imam DreamSpark licencu i to je jedini razlog sto sam presao sa stvarno dobre 64bitne sedmice.
presao sam i bf4 i COD, grid, blacklist, evo sada cepam rivals, Asasin 4 ,betmen, 13.9 drajveri, karta kloknuta, 4GHZ CPU (na ne pitaj kakvoj ploci) i radi, nema BSOD, freeze, restart nista...(isto kao i win7)
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK
ne, nisam probao, instalirao sam najbolji patch/fix: Windows 7
Radi za sada stablno već nekoliko sati na 4.7 sa 1.45 voltažom, sa prajmom i bf4 multijem, bez problema, jedino što mi se pela temp do 70 stepeni na Hyper 212 evo, pa ću ipak stavim na 4.5. 200 MHz gore dole :). Ali suština je da sve radi stabilno na win7. Stvarno užas. Jeste promašaj kao Vista, boot time mi se nije mnogo popravio ali nešto jeste, sa možda 2 min na min i po (sa ulaženjem u sistem i učitavanjem programa), ali nekako imam osećaj da je brži sam radi u Windowsu, nekako sve leti, ali to je možda subjektivno. U svakom slučaju, win7 radi perfektno...
:: Bad Pool Caller Windows :: jesi li probao da :: Scan for Registry Error :: Reinstall the Security Softwar :: Run System in Safe Mod :: SFC Scanno :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Stvarno,ja nemam pojma kako imate problem sa Win8. Ja npr nemam,doduse koristim Debian Linux sa dovoljno memorije da poteram i ono malo programa za Winblows sto mi treba. 8 je isto kao i Vista posle Xp-a....... http://valid.canardpc.com/2795327 http://valid.canardpc.com/40ztu6
Pa, eto, imamo problema očito :S. Da, baš je fail kao Vista.
slashdance, slika koju su postavio pokazuje da si laptop korisnik. Logično je da će ti super raditi win8 za normalan rad na laptopu: muzika, internet, filmovi i online igrice. Problem je što što očito pravi problem sa ovim OC. P8P67 EVO, 2500k, HD6950 2GB, 2TB+250GB, Chieftec CFT-750, Cooler Master HAF 932
Imam Windows 8, radi na SSD-u najnormalnije, proc je overklokovan kao sto je i bio na Win 7. Nisam doduse ukljucivao Linx da proverim, ali jesam renderovao dosta video materijala i problema u smislu zakucavanja kompjutera nisam imao.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.