http://www.youtube.com/watch?v=8YBsMOs-lw0 (nije moj video) ali to se desavalo. Sada monitor ne daje znake zivota. Da li mi mozete reci da su samo kondezatori otisli ili jos neki deo? I naravno gde bi mogla da se uradi popravka u Beogradu, a da me ne kosta kao nov monitor?
Zanima i mene koji servis je povoljan jer i ja moram na monitoru Samsung 940nw da zamenim kondenzatore.
@filipos Pogledaj na youtube-u Repairing a Samsung SyncMaster 226 BW monitor. Iskljuci vga kabl iz kompa i onda upali monitor. Ako se pojavi poruka `check signal cable` onda ti radi panel na monitoru.
Ja sam imao isti problem na Samsung 204B monitoru i resio sam ga zamenom kondenzatora. Naravno, monitor je davao znake zivota tako da su samo kondenzatori bili problem. Zamenu kondenzatora smo odradili kolega i ja na poslu (posto je on malo vicniji sa lemilicom, on je lemio, a ja sam kupovao kondenzatore). U koliko je samo problem do kondenzatora mozemo mi to da ti odradimo. Samo kupis odgovarajuce kondenzatore (ja sam ih kupovao u nekoj radnji na slavij - mikro.....i) i jednu 300gr milku za kolegu.
Samo ti savetujem da upotrebis tipa lenjir ili nesto slicno, nemoj noz i srafciger jer mozes da izgulis ivice monitora kuda inace moras da prodjes da bi ga otvorio. Odvojeno od panela imas naponski deo koji je odvojen I povezan kablom. Pogledaj kondenzatore na njoj, na mom bivsem 2232BW otisla su par kondenzatora na naponskoj jedinici, posle zamene i kupovine istih (200 din trosak u Mikroprincu) monitor je radio kao I prvog dana. Dosta Samsung monitora iz tih godina/generacije ima problem sa rikbjavanjem kondenzatora na naponskoj. Kolegu su odrali pre 2 god sa 2500 din u servisu za isti problem. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Zivim na Novom Beogradu, a radim u NSZ-u na Gundulicevom vencu. Doneses monitor u kutiji kod mene na posao, tamo ga otvorimo, pogledamo da li su samo kondenzatori, ako jesu odemo zajedno po kondenzatore (ja sam ih uzimao mikro.... i negde kod cvetkove pijace), vratimo se, zamenimo, probamo da li radi i to je to. Ili cemo ga opraviti ili mu nema spasa.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.