Hteo si taj proc i plocu, prodao AMD konfu zbog jedne igre, sad uzivaj u zakljucanom procesoru koji ne moze da se klokuje. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Kao i svaki klinac, lako ga je zapaliti i ubediti da vidi maglu
15.11.2013. 09:52
status: user broj poruka: 1886
Naložili ga drugarčići da je samo Intel `brz`, i da `svet nije postojao pre Intela` (klasično ispiranje mozga ponavljanjem jedne iste gluposti sve dok neko u tu glupost ne počne da veruje kao da je istina), dao pare ŠIPTARIMA (Intelu) koji se u zadnjih par godina trude kako da sapletu i spreče entuzijaste da klokuju svim mogućim ograničenjima, a sad bi da klokuje... Ne može, bato.
Obrati se tim debilima koji su te uverili da je ljudsko oko u stanju da primeti bilo šta preko 60FPS.
Nemam ništa protiv ovog nikole lično, zaista nemam, samo mi se stomak nekada prevrne zbog klinačke gluposti i povodljivosti.
Zbog jednog principa NEĆU dati svoje pare Intelu: ODUVEK su nastojali da spreče entuzijaste da overklokuju. Prvo je Intel zaključao multiplier (prvi su se oni `setili` da to urade, pa je tek kasnije to uradio AMD), prvi je Intel vezao sve za BCLK, prvi je Intel integrisao sve moguće kontrolere voltaže i čega sve ne u procesor - a kao `cherry on top` - korišćenje *ebene ŽVAKE na procesorima koje prodaju za STOTINE eur. (a razlog za korišćenje žvake umesto fluxless soldera jeste I POVEĆAVANJE TEMPERATURE, kao još jednog ograničavajućeg faktora za overklok.
To je ŠIPTARSKA kompanija, sa ŠIPTARSKOM filozofijom i stavom prema potrošačima, i takvim šiptarima nema šanse da dam pare, ma koliko Intel bio trenutno superiorniji, efikasniji po jezgru od AMD-a.
Postoji jedna stvar koju BESKIČMENJAČKE CAVULJE nemaju (a takvi su uglavnom klinci): PRINCIPI.
Zbog `furuna` sindroma, Intel je obesmislio klokovanje i K procesora kod kojih je množilac otključan, a ti bi sada naprasno da klokuješ procesor sa zaključanim množiocem. Umesto da si kloknuo onog FX-a, ti si zbog usranog Kontra Štrajka bacio pare. Ali, nema veze, barem imaš dobro grejno telo za zimu.
Ovde se postavlja pitanje smisla kupovine ove kombinacije, kada je za 15 (slovima PETNAEST) evra vise mogao da kupi:
GA-Z87P-D3 + i5 4670K
Kombinacija koja samelje, sazvace i ispljune ovu njegovu sakatu...
Pre neki dan mi lik izadje sa pricom da je FX6300+8GB+7770 1GB jaci za gaming na 1080p od i3 4130+4GB+GTX660 2GB... Ja se povucem, nemam sta da se objasnjavam sa likom i on uvali coveku masinu na pravdi boga... Pametnjakovica na svakom koraku...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Nego, naveo sam kao primer. `Strucnjaka` na svakom koraku. Potpuno je nebitno ko je u kom klanu, svaki proizvodjac ima svog igraca u odredjenom segmentu, razlike u performansama su uvek iluzorne i svode se na marketinsko ispiranje mozga. Obicno se ne mesam u savete oko sklapanja konfiguracija, to sam nekada radio dok je imalo smisla. Danas preporucis coveku idealnu masinu za budzet i onda se jave 4 budale da ga savetuju kako to nista ne valja vec `treba da saceka da padnu cene, i tada ce moci da mu ostane novca za memoriju na 1600Mhz a ne 1333`... Mislim... Doduse, ima i korisnika na berzi koji zaista bodu odlicne konfiguracije za novac - potrebe korisnika, tako da moje mesanje tu bas i nije neophodno (ovo nije sarkazam, zaista to mislim...)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Nego, naveo sam kao primer. `Strucnjaka` na svakom koraku. Potpuno je nebitno ko je u kom klanu, svaki proizvodjac ima svog igraca u odredjenom segmentu, razlike u performansama su uvek iluzorne i svode se na marketinsko ispiranje mozga. ::
Ali ako imas cpu koji radi na 3.5 ghz a turbo mu je na 4 ghz, sta je problem da stalno radi na 4ghz bez podizanja voltaze i sa odlicnim temperaturama, kao recimo kod mene.
Inace imas kod grafickih primere gde su razlike 10/15% u snazi a po ceni 50/100e, kupis onu slabiju pa je malo oc i dobijes snagu one skuplje.
OC radi samog OC-a je naravno besmislen, ali u nekim slucajevima je odlicna stvar ako znas sta i zbog cega radis...
Postigao sam sta sam hteo, igrica radi neuporedivo bolje nego sa fx 6300. Pitao sam cisto jel moze da se oc, ako ne moze dovoljno je reci `ne moze` nego pisati nesto kao sto ste pisali.
Klinac nisam i rekao sam zasto sam menjao sa amd-a na intel.
Sad mogu da igram i neke igrice koje su mi seckale sacuvaj boze na amd phenomu 2 i fx-u.
Nije bas ista pisa, ali recimo da nema toliku ulogu, kao sto ima kod igrica tipa dota2, wow, starcraft, diablo.
Mada i kada je graficka glavna u prici, kod fps igrica novijeg datuma opet treba imati cpu koji ce to da pogura(kao i visok takt), da ona pruzi maksimalne mogucnosti i performanse.
Bilo kako bilo, uvek glasam za jaku procesorsku snagu i dobru platformu, za graficke ima vremena. Ionako se stancuju kao na traci.
:: :: logicno da ti na i5 radi sve bolje, u ostalim igrama isti ::
U prvom hoce da predje na intela zbog igre i trazi socijalu od racunara jer ga ne interesuje satro O.C. U drugom postu hoce O.C. i hoce nesto da budzi.
I to je jedina igra gde ja licno tu razliku osetim,iako ne igram cs pasionirano.Imam drugara koji igra sve cs-ove od 1.5 pa na dalje i coveku smeta 80-90fps,igra samo na 100fps,kaze nije isto :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.