Vec duze vreme citam ovaj forum, ali se sada prvi put javljam Nazalost muka me je naterala. Naime pre nekog vremena sam kupio Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 plocu, AMD FX-8320 i 16 Gb Kingston memorije. Od kada sam uzeo ovu konfiguraciju, samo me problemi prate. Masina pati od nasumicnih restarta i ne prepoznavanja periferija koje su ubodene u USB portove kao npr TV karta. Masina se restartuje bila klokovana ili ne, pod opterecenjem ili bez njega. Posle 15 dana nonstop rada ili 5 minuta posle paljenja kompa. Absolutno nikakva pravilnost ne moze da se izvuce. Posto ortak ima manje vise slican komp, izmenjali smo manje vise sve komponente. Na taj nacin smo dosli do zakljucka da je maticna. Reset i problemi bez obzira na kombinaciju CPU-a, RAM-a , grafike i napajanja. Na kraju sam se pozvao na garanciju. Naravno rekli su mi da kod njih sve radi i da je to ispravna ploca i poceli neke fantazije sa `Ne valja ti napon u stanu, kupi UPS i slicno`. Inace ovo je npr 15 racunar koji se koristi u tom stanu, tako da ni govora da ne valja napon. Posto me ovo ponasanje dovodi do ludila, resio sam da skroz pokvarim plocu, ali tako da nema tragova da je to uradjeno namerno, kako bih dobio novi primerak ili kako bi mi vratili pare, pa da uzmem novi primerak. Jedini je problem sto ne znam kako to da uradim. Ako neko ima neki savet, molim ga da mi pomogne. Ako admini smatrajud a ovakva tema nije u redu, molim vas da je obrisete.
Izvadi plocu iz kucista, stavi je na sto i koristi je tako par dana, cisto da eliminises i problem sa kucistem. Ali svakako popni im se na glavu sa reklamacijom, ako ne uspes da je ubijes totalno, jer duzni su da ti izadju u susret.
Secam se da sam i ja tako imao problem sa jedim router-om u firmi, cas radi cas ne radi, non stop neki problemi, po nekad i po nekoliko puta treba da ga resetujem da bi sljakao, i jedna reklamacija nije urodila plodom. Na kraju sam uzeo i krenuo da ga flesujem i na sred flash-a mu iskljucio struju(jos jedna ideja), naravno ostao je `mrtav` a ja dobio novi, koji radi ko sat. .)
Mislim da garancija u slucaju neuspelog updejta BIOS-a ne vazi. Mada servis moze svasta da izmisli da mu odbije garanciju...
:: Izvadi plocu iz kucista, stavi je na sto i koristi je tako par dana, cisto da eliminises i problem sa kucistem. Ali svakako popni im se na glavu sa reklamacijom, ako ne uspes da je ubijes totalno, jer duzni su da ti izadju u susret :: :: Secam se da sam i ja tako imao problem sa jedim router-om u firmi, cas radi cas ne radi, non stop neki problemi, po nekad i po nekoliko puta treba da ga resetujem da bi sljakao, i jedna reklamacija nije urodila plodom. Na kraju sam uzeo i krenuo da ga flesujem i na sred flash-a mu iskljucio struju(jos jedna ideja), naravno ostao je `mrtav` a ja dobio novi, koji radi ko sat. . :: :: ::
Od kad sam stavio FX procesor, cuje se neka zavojnica, sreca ne pisti nego se cuje kao hard kad ocitava nesto nalik digitalnom zvuku, kako bi ga najbolje opisao slovima `ti-ti-ti` :D
Probaj da otkacish sve ventilatore sa cha-fan1-2-3, ne bi trebao da imash nikakvo zujanje. Ili ti zujanje dolazi od napajanja ?
:: Od kad sam stavio FX procesor, cuje se neka zavojnica, sreca ne pisti nego se cuje kao hard kad ocitava nesto nalik digitalnom zvuku, kako bi ga najbolje opisao slovima `ti-ti-ti` : :: :: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550 :: ::
:: Pozdrav drugari :: :: Vec duze vreme citam ovaj forum, ali se sada prvi put javljam Nazalost muka me je naterala. Naime pre nekog vremena sam kupio Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 plocu, AMD FX-8320 i 16 Gb Kingston memorije. Od kada sam uzeo ovu konfiguraciju, samo me problemi prate. Masina pati od nasumicnih restarta i ne prepoznavanja periferija koje su ubodene u USB portove kao npr TV karta. Masina se restartuje bila klokovana ili ne, pod opterecenjem ili bez njega. Posle 15 dana nonstop rada ili 5 minuta posle paljenja kompa. Absolutno nikakva pravilnost ne moze da se izvuce. Posto ortak ima manje vise slican komp, izmenjali smo manje vise sve komponente. Na taj nacin smo dosli do zakljucka da je maticna. Reset i problemi bez obzira na kombinaciju CPU-a, RAM-a , grafike i napajanja. Na kraju sam se pozvao na garanciju. Naravno rekli su mi da kod njih sve radi i da je to ispravna ploca i poceli neke fantazije sa `Ne valja ti napon u stanu, kupi UPS i slicno`. Inace ovo je npr 15 racunar koji se koristi u tom stanu, tako da ni govora da ne valja napon. Posto me ovo ponasanje dovodi do ludila, resio sam da skroz pokvarim plocu, ali tako da nema tragova da je to uradjeno namerno, kako bih dobio novi primerak ili kako bi mi vratili pare, pa da uzmem novi primerak. Jedini je problem sto ne znam kako to da uradim. Ako neko ima neki savet, molim ga da mi pomogne. Ako admini smatrajud a ovakva tema nije u redu, molim vas da je obrisete. :: :: Hvala unapred svim ::
@ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Neka se cuje nije bas pretjerano glasan. inace zamimljivo mi je to da se cuje npr kad radim u mozilli i skrolam stranicu dole-gore onda se cuje. kao da ima neke smetnje mozda nisam dobro usarafio plocu pa cu i to da pogledam da nema nekakav kontakt, evo npr sad dok pisem ovaj tekst odjednom je prestalo da se cuje.
Na kraju sam u nastupu ocaja vadio celu plocu iz kucista i radila je neko vreme na stolu. Nema kontakt ni sa cim. I dalje se resetovala masina i dalje je bio iritantan problem sa USB-om. Nece da prepozna TV kartu, pa ako hocu da gledam TV, moram od 2 do 20 puta da cupam USB kabl od TV karte i da se nadam da ce u nekom trenutku da je prepozna komp. Horor.Hvala na savetu u svakom slucaju.
:: proveri da ploca ne dolazi u kontakt sa limam stranice. Worth a shot, ako nisi vec to uradio.
Nazalost iz razumljivih razloga, to ne mogu da otkrijem. Meni licno se cini da sa garancijama idemo polako unazad i da je to posledica sveopste ekonomske krize koja je ovde narocito izrazena. Pre nekoliko godina sam mnogo lakse resavao pitanja garancije. Ovo sada mi lici na period od pre 10-ak godina.
:: Iskreno ne znam sta da ti kazem. Pitanje garancije postaje sve komplikovanje u ovoj banana drzavi. Gde si kupio plocu?
Probao da je pustam van kucista, ali i dalje isto. Sto se tice penjanja na glavu, nesreca je sto je oni drzi nekoliko dana (prosli put je to trajalo 2 nedelje), a ja za to vreme koristim netbook, sto je uzas. Tako da bih sada nekako voleo da kad im odnesem, ona mrtva ko les, oni daju zamenu, ja je namontiram i gotovo. Sto se tice gasenja u toku flashovanja BIOS-a, mislimd a se to relativno lako i detektuje i sanira, tako da mislim da od toga nema srece. To je i meni palo na pamet. Drago mi je sto je dobro proslo za tebe.
:: Izvadi plocu iz kucista, stavi je na sto i koristi je tako par dana, cisto da eliminises i problem sa kucistem. Ali svakako popni im se na glavu sa reklamacijom, ako ne uspes da je ubijes totalno, jer duzni su da ti izadju u susret :: :: Secam se da sam i ja tako imao problem sa jedim router-om u firmi, cas radi cas ne radi, non stop neki problemi, po nekad i po nekoliko puta treba da ga resetujem da bi sljakao, i jedna reklamacija nije urodila plodom. Na kraju sam uzeo i krenuo da ga flesujem i na sred flash-a mu iskljucio struju(jos jedna ideja), naravno ostao je `mrtav` a ja dobio novi, koji radi ko sat. . :: :: ::
Hvala za mail. Problem sa snimanjem je cinjenica da ce da ponovo onu glupost sa strujom kod mene ili bilo sta drugo. Takodje moze da se desi da moram jako dugo da snimam, posto nema nikakvog pravila koliko vremena moze da prodje bez restarta. Meni ne treba 100 nacina, meni treba samo jedan ali pravi :).
:: imas mai :: http://valid.canardpc.com/279532 :: http://valid.canardpc.com/40ztu :: :: :: Pozdrav drugari :: :: :: :: Vec duze vreme citam ovaj forum, ali se sada prvi put javljam Nazalost muka me je naterala. Naime pre nekog vremena sam kupio Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 plocu, AMD FX-8320 i 16 Gb Kingston memorije. Od kada sam uzeo ovu konfiguraciju, samo me problemi prate. Masina pati od nasumicnih restarta i ne prepoznavanja periferija koje su ubodene u USB portove kao npr TV karta. Masina se restartuje bila klokovana ili ne, pod opterecenjem ili bez njega. Posle 15 dana nonstop rada ili 5 minuta posle paljenja kompa. Absolutno nikakva pravilnost ne moze da se izvuce. Posto ortak ima manje vise slican komp, izmenjali smo manje vise sve komponente. Na taj nacin smo dosli do zakljucka da je maticna. Reset i problemi bez obzira na kombinaciju CPU-a, RAM-a , grafike i napajanja. Na kraju sam se pozvao na garanciju. Naravno rekli su mi da kod njih sve radi i da je to ispravna ploca i poceli neke fantazije sa `Ne valja ti napon u stanu, kupi UPS i slicno`. Inace ovo je npr 15 racunar koji se koristi u tom stanu, tako da ni govora da ne valja napon. Posto me ovo ponasanje dovodi do ludila, resio sam da skroz pokvarim plocu, ali tako da nema tragova da je to uradjeno namerno, kako bih dobio novi primerak ili kako bi mi vratili pare, pa da uzmem novi primerak. Jedini je problem sto ne znam kako to da uradim. Ako neko ima neki savet, molim ga da mi pomogne. Ako admini smatrajud a ovakva tema nije u redu, molim vas da je obrisete. :: :: :: :: Hvala unapred svim :: ::
Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju.
:: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom : :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
To nije tako tesko uraditi, ako si probao da reklamiras tako a to nije uspelo, moraces da je ubijes.
:: Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju :: :: :: :: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom : :: :: :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
:: To nije tako tesko uraditi, ako si probao da reklamiras tako a to nije uspelo, moraces da je ubijes :: :: :: :: Probao sam i razne reinstalacije, jedno vreme sam je koristio i pod Mintom, gde nema USB problema ali se resetuje. Ukratko, ulozio sam jako mnogo vremena da vidim sta se desava i jedini i nedvosmisleni zakljucak je da je u pitanju ploca. Zbog toga sam i dosao na ovako radikalnu ideju. Hvala za sugestiju u svakom slucaju :: :: :: :: :: :: :: @Crow, izinjavam se sto te nazvah ubicom : :: :: :: :: :: :: @ spartacus, a jesi li siguran da te nestoi od software-a ne ebava? KAo sto si dobio savet, izvadi je iz kucista, spoji najosnovnije, podigni svez OS pa testiraj :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
Cao druze. Citam kakav problem imas i bas je zajebano. Ja sam se razmisljao da kupim ovu plocu i sva sreca pa sam odustao. Definitivno moras da sredis plocu jer ako te zeza dok je na stolu onda je ona u pitanju. Javi se na mail, mozda uspem nekako da ti pomognem.
Pozdrav
CM HAF 932 AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX+Genius SW 120W Dell U2412M Seasonic SS-750 W G105+MX518
Koliko kapiram Kim tec je zastupnik za Asus. Uzmi lepo okreni ih na fixni, reci sta i kako, napisi propratno pismo, sve detaljno opisi, i posalji im.. Samo prethodno obavesti prodavnicu u kojoj si kupio. 100% ce da ti odobre reklamaciju. Posle, kad je Kim tec razduzi , dobijes papir i ides u prodavnicu da uzmes neku drugu, da uzmes pare ili sta ti vec pada na pamet. Samo pametno sa njima. Nema potrebe da ubijas plocu i da rizikujes garanciju.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.