Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
stari komp vishe ne mrda, pomoc! :)
STRANA 1 OD 1
repsi stari komp vishe ne mrda, pomoc! :) 13.10.2013. 20:26 T55065

status: user
broj poruka: 1276
Radi se o starom kompu u desktop varijanti, model: FHD - D1961 fujitsu siemens

Kaze matori da je surfovao i odjednom da se zablokirao ekran.. nakon nekog vremena ga je iskljucio.. i posle ga nije mogao vise ukljuciti..

Kad se pokusa ukljuciti, ne baca nikakve zvukove (beepove) samo se chuje ventilator na cpu-u pretpostavljam koji se vrti velikom brzinom kao kada se i inache startuje komp samo shto se nakon 2-3 sekunde vrati ventilator u normalu... vise nije tako, nego se vrti i dalje na maxu... monitor nishta ne pokazuje.. dakle ne mogu ni u bios uci.

Sta bi ovo moglo biti? Znam da komp ne vredi mnogo ali njemu je sasvim dovoljan pa bi bilo super ako bi ga mogao spasiti :)

Hvala!

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dumel Verovatno ploča 13.10.2013. 20:41 #520232

broj poruka: 7
Verovatno je matična ploča. Da je komponenta koja se nabada na nju neispravna trebalo bi da pišti. Ipak poskidaj sve sa nje pa redom proveravaj i obavezno skini bateriju,ako je zaglupavio BIOS.Pozdrav

jaga - - 13.10.2013. 20:48 #520234

broj poruka: 618
cmos bios i probaj drugo napajanje

repsi re 13.10.2013. 21:13 #520237

broj poruka: 1276
frka je mala shto se radi o onim `zatvorenim` verzijama kucista (manje vise integrisano sve).. uspeo da otvorim, izvadio bateriju, sacekao 5-10 min, vratio je nazad i ista prica :\

nisam nikada vadio pre bateriju tako da mi je ovo prvi put, samo sam je fizicki izvadio i vratio.. valjda je to to ne?

Bateriju sam isprobao na nekom starom digitronu i radi.. e sad da li ipak postoji mogucnost da je baterija u pitanju? da je na samrti ili tako nesto..

dakle verovatno je maticna po meni, eventualno napajanje... pokusacu ako uspem da uchachkam svoje napajanje pa da probam tako..

hvala na odgovorima, ako imate josh neshto pishite, jer ce ovo verovatno na otpad...

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

VMARC A jel si izvuko napojni kabl pre vadjenja baterije? 13.10.2013. 21:23 #520241

broj poruka: 9425

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Dumel Verovatno ploča 13.10.2013. 21:30 #520244

broj poruka: 7
Baterija služi da čuva podešavanja u BIOS-u. Ploča normalno radi sa praznom baterijom samo što nepamti promene nego je uvek na fabričkim podešavanjima. Na starim računarima hoće ploča da zakuca kada nešto crkne ili zabaguje u radu. Meni se to dešavalo sa napajanjem i memorijom.Upalio sam sa drugim napajanjem i posle vratio staro,a memorijama sam zamenio mesta.
Rynskelath Ploca 13.10.2013. 21:33 #520245

broj poruka: 484
99% Slucajeva je ploca, imao sam gomilu takvih brend name kucista sa sve komponentama i na par njih se desavalo da rikne ili pocne ploca da jebe.
Ni na jednoj mi se nije desilo da je crkao procesor.
Ako je ploca, mozes da probas da nabavis neku integrisanu plocu (ako ti se ne daju pare za neki komp) i slobodno ubacis u to kuciste samo ti nece raditi oni silni led paneli na prednjoj strani

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

gilopile ... 14.10.2013. 09:11 #520293

broj poruka: 9459
Auu, brate, vama kada crkne nesto u kompu, onmah tipujete na plocu. U ovom slucaju, kako je Repsi opisao, moze biti gotovo svaka komponenta uzrok. Od zaprljanih slotova, do crknuca memorije, napajanja, procesora, GPU... Najbolje je prvo sve raskopati, ocistiti kontakte i ponovo vratiti. Posle sistemom eliminacije...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ramzesIII re.. 15.10.2013. 12:13 #520508

broj poruka: 1017

E jbg.. na ovom forumu sam pokupio foru da gumicom obrisem memoriju, a sad niko vise i ne predlaze to...
Izvadis memoriju, pazljivo skolskom gumicom obrises kontakte, ako nemas gumicu, mozes i medicinskim alkoholom da ocistis kontakte.
Kad je vec izvadjena memorija probaj jedanput da upalis kompjuter i sacekaj malo da vidis da li ima beep. Ako bipce znaci ispravna je ploca i samo moras da nateras memoriju da radi ili da kupis drugu :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs