Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
IHS removal
STRANA 1 OD 1
dbqp IHS removal 08.10.2013. 03:13 T54979

status: user
broj poruka: 1368
Prvo teorija:

http://www.overclock.net/t/305443/ihs-removals-how-to-do-it-should-i-do-it-and-the-facts

Pa praksa:

http://www.youtube.com/watch?v=XXs0I5kuoX4

Sta mislite o ovome? Je li moguće da na termalnoj pasti štekare a biju po ušima za sve pare? Bog im blagoslovio poslovnu politiku ako je tako.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
100tinalog da 08.10.2013. 03:48 #518954

broj poruka: 1219
To se zna od kad je izasao ivy :)

EEurope ... 08.10.2013. 05:13 #518957

broj poruka: 166
Ako mene pitas video sam isto failova koliko i uspeha.
Haswellu ni bog otac ne moze da pomogne a ne pasta. Jel ako dobar broju ljudi ne moze da bootuje CPU na 4.3GHz onda je tu arhitektura u pitanju.
Sto se tice IBa 3770K klokuje se 100-200MHz manje nego 2500K i ima temperature 15C vece. Jedino sto ce SB da puca error mnogo ranije nego IB.
Licno ne preporucujem nikome da to radi. Ko ima para da rizikuje neka kupi Extreme lepo a ne da kupuje 2 puta, potrosi vise para a opet ima Ivy ili Haswell.

Recimo ja ne verujem da arhitektura moze vise od 4.9-5.0GHz bilo kakve da su temp.
Pazite to mislim na testove, jel stvarno ne znam kakav je CPU nekome ko bi drzao recimo 2 god na 5.0GHz. To ni ne moze verovatno na svakoj ploci.
Ja recimo mogu 4.8-4.9GHz sa oko 90-93C, ni malo ne trotluje u najzahtevnijim znaci testovima kao Prime95 novi.
Ako ja svoj otvorim i uradim sve savrseno, dobicu 10-15C nize temp i moci cu mozda 5.0GHz stabilno pod znakom pitanja. Posto mislim da sacuvam CPU i da prodam nekome posle necu ga otvarati a najveci razlog zasto ga necu otvarati je zato sto nikada ne drzim na zadnjem kloku, da bi drzao na 5.0GHz ja moram da imam stabilno 5.2 uvek.
To je nemoguce i na vodi i sa kojom god pastom. Tako da bi ga otvorio, teze prodao, mozda upropastio a drzao na bezbednih 4.5GHz na koje mogu i sada i da ne vidim vise od 65C nikada u realnom radu sa tom kakva da je pasta unutra.
Moguce je da ne stavljaju najskuplju pastu unutra, kao sto nike ne stavlja najskuplju mogucu gumu na svetu na patike a problem lezi sto Intel vise nece da dozvoljava da ljudi za 250e prave performanse od 500e. Sada vise nema ono cak i7-920, pa i7-930 pa i7-950, i7-960 od 550$ a ti ga stignes onim i7-920. Sada lepo imas mainstream kojim zadnog generacijom nista skoro ne mozes izvuci jel mnogl lazi ima na netu i imas Extreme koji nema pastu unutra i koji je dizajniran da dobijes 30-35% klokovanjem.
Ja sam uleteo kao u taj zadnji Intel sto se klokovanjem moze dobiti 35-40% a i da ne menjas pastu cak mu je i cena 10e manja nego novi 4770K iako je izasao pre godinu ipo dana. Mada 1-2 godine nije nista za tako jake CPU.

Srdjanc ... 08.10.2013. 13:47 #519017

broj poruka: 3106

Eh, ja mislio nova fora pa sam se obradovao. Shodno da nemam hrabrosti da uradim tako nesto iako sam dosao do najboljeg nacina za taj rad jos uvek trazim jos bolje i bezbednije.

Elem, ja sam objasnio u prikacenoj (sticky) temi o hasvelu kako je najbolje ukloniti IHS i cemu teziti prilikom uklanjanja. Evo Copy Paste:

`Nov nacin skidanja IHSa. Stega + fen za kosu (mada ja bih upaljac i 3 sekunde po ivicama ali ajde ovo je bezbednije).

http://www.youtube.com/watch?v=PGJ4YkEHx34

Glavna poenta skidanja je da se skine/presece/ukloni ona crna smesa sto vezuje IHS jer ga ne drzi nista drugo pa ni `zvaka`. A ta crna smesa se izgleda topi tj omeksava pri povecanoj temperaturi pa je samo treba opustiti. Posle samo gurajte IHS i PCB u suprotne strane da se razdvoje.

Dopunski ako ne zelite tragove rada na procesoru, mozete postaviti neki karton ili bolje gumu ili pak gumicu za kese pa kad zalepite nazad indenticno kao sto je proc dosao, ceo rad se nece uociti tj. garancija se moze priznati. :)`

Znaci tezi se da sve ovo bude maksimalno bezbedno po procesor, da nema fizickih tragova alata (zileta tj. seciva u opste, cekica, stege, razredjivaca i kiselina i naravno izvora toplote medju kojima moze biti i upaljac) koji osim sto uklanjaju garanciju, mogu da pokvare procesor.

Izvinjavam se sto mi je post dugacak kao od onog gore ali ova tematika mi je draga.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs