Da pocnem odmah, ima dosta da se pise... Imam maticnu asus m5a99x evolution, phenom 955 black edition x4 3.2Ghz, kingston hyperx @1333 ssd samsung 830 series i graficku 6870 gigabyte + asus 7790 (skoro kupio 7790) i axp simple power 630w Sta se desava, uzeo sam proc fx 6300 i asus grafu 7790, normalno zamenio stari proc i staru grafu.
Sa fx6300 i 6870 komp nece da se upali uopste, ne raguje na dugme iako vidim na maticnoj da ima napajanje. onda fx6300 i 7790, komp se upali tj rade svi ventilatori itd ali mi ne daje sliku na monitoru. Sve sam zivo moguce probao i na kraju sam stavio phenom 955 i novu grafu i komp se upalio najnormalnije. Naravno kad sam stavio fx resetovao sam bios sve regularno ali uzalud jer maticna izgleda nece da ocita procesor ili sta vec...ne razumem se.
Da sumiram, sve radi sa svakom kombinacijom osim sa fx6300
Maticna mi je socket am3+ normalno fx 6300 je socket am3+ i stvarno ne znam sta bi moglo da bude.
Proveravao sam i 3 dvi adaptera, 2 vga kabla hdmi izlaz itd i nista ne radi sa fx6300
jer sve matične id 9x0 serije po difoltu treba da podržavaju FX procsore, tvoj bAgSUS je zabagovao, pa mu očigledno treba apdejtovati BIOS, kao što ti je Vlada već rekao. Pošto sam to ne znaš da izvedeš, nađi nekog ko sigurno zna, da ti skine poslednju verziju BIOS-a za ploču, snimi na FAT32 particionisan fleš. Kad uđete u BIOS treba da imate alatku za flešovanje (ne znam kako se kod ASUS-a zove), uputite je na fajl na flešu i sačekate da odradi posao. Komp će se resetovati. Onda probajte da vidite da li će raditi, jer procesor 100% nije neispravan.
99% je problem u biosu update ce da ti sredi problem.
Skini bio odavde sa oficijalnog sajta za tvoju plocu: http://goo.gl/qA7AWB Ne stavljaj fx u plocu nego phenom pa nakon fleshovanja turis fx cpu.
1. Turish fleshku u komp 2. Formatiras je da bude skroz cista i prazna / fat 32 format 3. Startujes bios i bekapujes stari bios / imas opciju negde mora da pise backup bios ili slicno, cisto da imas ako budu problemi sa novim (ovo je opciono, ne moras inace) 4. Sva podsavanja vratis, tj. uradis reset to defaults obavezno 5. save and exit 6. opet udjes u bios, ides na quick flash bios ili kako ti vec tacno pise za tu tvoju plocu, selekujes taj novi sa fleshke ( na spisku trebas da imas dva komada tvoj stari i novi ako si bekapovao) uradice ovako tj. ispisace ti sta radi, delete old bios, instaling new, trazi ce reset i to je to.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.