Od pre neki dan imam problem sa jednim od hdd-ova. Znam da treba da ga menjam ali cisto da pitam da li mogu ikako da mu jos malo produzim radni vek dok ne nabavim novi i spasim sve podatke. Jel znate neki program koji softverski moze nekako da popravi ili barem zakljuca bad sector-e posto ih sa svakim sledecim paljenjem imam sve vise (do pre neki dan je healt bio 99%, prekjuce 89% kada mi je pao windows, danas na 88%, itd...) Komp se gasi jedno 10 min a pali 15 min (Iovako sam ga retko palio i gasio a sad tek ne smem) :D
Hirens boot cd: `HDAT2 4.9B1` vid hdd regeneratora, nekada zna da popravi stvari.
Profi varijanta ti je `spinrite`, ali ako krene da baguje tipa treba mu 99 dana da oporavi, onda su sektori nepopravljivi. Lepota spinritea je što ti dozvoljava da skeniraš hard od npr. 20% pa do 60% ili koje mu već vrednosti daš.
Pusti skeniranje vidi koji delovi harda su ispravni i na njima napravi particije, oni koji nisu `unparitonated space` varijanta.
Mada i pri svemu ovome dešava se da mu nema pomoći, sve zavisi koliko je zaista pred riknjavanje. Nikada ne veruj jednom softveru, jer mi se dešavalo da jedan izbaci jedne, a drugi druge rezultate. Igraj se malo pa javi šta si uradio...
Ako su ti podaci bitni, zagasi racunalo, izvadi taj HDD, odlozi negde na sigurno, stekaj pare, kupi novi i povrati sto se povratiti moze. Kakvo crno igranje sa programima za ispravljanje BS.
Tom HDD-u su najverovatnije pocele glave opasno da otkazuju ili su ploce ispale iz balansa (ukoliko je poceo jace da se cuje i vibrira) i nece mu pomoci nikakav HDregenerator i ostali programi toga tipa, tj. mozes samo napraviti katastrofu sa njima, ako naleti na sektor ili deo polce gde ce jednostavno zabosti i vise neces moci ni da mu pristupis - pitanje je samo vremena.
Dakle, niposto se ne igraj sa njim dok ne kupis drugi i bekapujes bitne podatke. Kasnije se zezaj sa njim.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nemam nikakve bitnije podatke na njemu, svi programi i dokumenta firme su na drugom hardu.
Sva sreca pa ne vibrira jos (mada ko zna kad ce poceti) :P Videcemo, treba danas/sutra da dobijem novi hard pa cu videti sta cu sa ovim, probacu makar da zakljucam BS ako moze (ako nisu hardverski napravljeni) pa da vidim sta ce se desiti, posto sa svakim gasenjem i paljenjem kompa imam po nekoliko novih :P Siri se ko zaraza jbm mu misa... :D
procesljaj ga sa HDD Regeneratorom sa HBCD-a (scan and repair) i videces na cemu si.
:: Nemam nikakve bitnije podatke na njemu, svi programi i dokumenta firme su na drugom hardu. :: :: Sva sreca pa ne vibrira jos (mada ko zna kad ce poceti) : :: Videcemo, treba danas/sutra da dobijem novi hard pa cu videti sta cu sa ovim, probacu makar da zakljucam BS ako moze (ako nisu hardverski napravljeni) pa da vidim sta ce se desiti, posto sa svakim gasenjem i paljenjem kompa imam po nekoliko novih : :: Siri se ko zaraza jbm mu misa... :D
Sto ga vise cackas sve manje radi, kad uzmes novi hdd pa kad krenes da kopiras kad ono prc nece da moze. Iskuliraj ne koristi ga dok ne uzmes novi hdd.
Problem koji sam imao sa diskom sad vise nemam: Uzeo sam nov disk, instalirao win, prekopirao podatke itd... Stari samsungov disk koji je pokazivao bad sektore i usporio do bola sam kompletno formatirao i to je trajalo celu noc da bih sutradan bio prijatno iznenadjen. Sredio je sve weak i bad sektore, hdd sentinel (jest da ne treba verovati nijednom softveru ali ajd) pokazuje Healt 100% i evo tako vec nedelju dana. Hvala na savetima, uradio sam onako kako sam i hteo i kako ste me savetovali! :-)
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.