Pri paljenju mi izbaci windows boot menager-1 insert instalation disc end restart 2choose language i 3 repair.Dole stoji info The boot selection failed because a required device is inaccessible.Napravio sam butabilni fles da instaliram novi sistem i kada treba da oznacim hard nema nicega,ima samo load driver.U biosu ga prepoznaje sata port0 i oznaka harda.Zanima me da li je crko hard ili ima neke veze sa drajverima?Hvala unapred na pomoci.
Jel mozes u BIOSu da mu promenis SATA AHCI mod? Skini drajver za SATA sa sajta i nabaci ga na fles. Kad ti trazi drajver, uputi ga na fles. Koju verziju sedmice imas? Jel sa SP1?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
sta pise ali nije to :(.Podesen je na AHCI mod,Sad nisam siguran koja je sedmica na lapu,a ubacujem mu starter x86.Znaci sada skidam sata driver for windows 7,i samo u kom obliku treba da bude na flesu?
Ako se to iznenada desilo odjednom a ranije je bilo dobro onda je najverovatnije hard riknuo! letos komsiji na jednom asus laptopu isto crkao hard isto gluposti za boot izbacivao western digital 320gb!
Na cd-u od lapa imam ahci driver i instaliram to i pre nego sto izbaci meni za instaliranje vindovsa crn ekran i stoji tako.A kada promenim Ahci u ide sve je ok do pocetka instalacije-Windows could not format a partition on disk 0.Vidi hard i particije ali nece ni format iz drive options. Star je 8 meseci,radio je ok,nije iskljuceno da je otisao. Da li sam trebao da instaliram ovaj driver i sta je ciniti?
Uspeo sam da ubacim windows na c i pokrene sve lepo ali problem je sada particija d.Stoji da je raw dok je c ntfs.Ne moze da se formatira niti moze bilo sta sa njom da se radi.Ima neko ideju?
Skini Hiren_s.BootCD.10.6.iso, narezi ga `burn ISO` boot-uj ga, pa ides na DOS programs - Partition tools - Acronis Disk Director. Tu pokusaj da je izbrises pa ponovo kreiras. Ako nece ni tako, obrisi obe particije, tako da imas ceo unpartition prostor HDD-a, pa ponovo instaliraj Win. Kroz njegov wizard ces napraviti particiju koliku mislis da ti treba, p[a posle instalacije samo odes u Administrative tools/disk management i formatiras taj preostali prostor u particiju. Tako ti je najsigurnije da ce sve da radi kako treba.
Ovo sve vazi ukoliko nemas nekih bitnih podataka na HDD-u, a vidim da nisi napomenuo...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Hvala svima na pomoci i trudu.Mislio sam samo da reinstaliram sistem ali ne ide.U hirenu sam pokrenuo i sentinel i pise da je health 37 posto.Posto je u garanciji jos godinu i po da li da ga nosim ili da cekam da definitivno ode(ako ce brzo).
37%...?! Nosi bre to odma`! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: Hvala svima na pomoci i trudu.Mislio sam samo da reinstaliram sistem ali ne ide.U hirenu sam pokrenuo i sentinel i pise da je health 37 posto.Posto je u garanciji jos godinu i po da li da ga nosim ili da cekam da definitivno ode(ako ce brzo) :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.