Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
COIL WHINE - iritirajuci zvuk iz napajanja
STRANA 1 OD 3  
nidzakv COIL WHINE - iritirajuci zvuk iz napajanja 28.09.2013. 20:16 T54829

status: user
broj poruka: 660
Napajanje kupljeno u Vi*H*us-u..

Coil whine, testirano na 2 kompa, naravno ko zna sta je to..

Pisti znaci, neizdrzivo je, posle 1h glava me ubija.

Jel dovoljan razlog za reklamaciju? Zvao sam ih danas ali rade do 15h subotom.

Nek je proklet Telekom Srbija
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaga - - 28.09.2013. 20:50 #516990

broj poruka: 618
trebalo bi da je dovoljan razlog
pisti mu najverovatnije zavojnica u iritirajuce visokim tonovima
ako nece da ti zamene zapreti im da ces da im ostavis u servisu ali da moraju da ga koriste(dace ti dva druga)

Drasko014 pa kad neces tt 630 sps 28.09.2013. 21:16 #516996

broj poruka: 446
radi a necuje se

Drasko014 pa kad neces tt 630 sps 28.09.2013. 21:16 #516997

broj poruka: 446
radi a necuje se

Blueberry Re: COIL WHINE - iritirajuci zvuk iz napajanja 28.09.2013. 21:18 #516998

broj poruka: 1272

O kom napajanju je rec?

:: Napajanje kupljeno u Vi*H*us-u..
::
:: Coil whine, testirano na 2 kompa, naravno ko zna sta je to.
:: Pisti znaci, neizdrzivo je, posle 1h glava me ubija
:: Jel dovoljan razlog za reklamaciju? Zvao sam ih danas ali rade do 15h subotom
:: Nek je proklet Telekom Srbija
EEurope ... 28.09.2013. 21:18 #516999

broj poruka: 166
Svi za to menjaju hardware ako kupac trazi tj ako mu smeta zato sto taj zvuk moze da spada u zvuk koji ne dozvoljava sedenje pored kompa duze vreme i normalan rad. Neki ljudi su vise osetljivi neki manje. Svi znaci Seasonic, CORSAIR, CM, ...
U principu uvek bilo gde ces dobiti savet da su komponente ispravne i da to ne moze da utice da se one pokvare nikako ali da to nije normalan zvuk koji je prodavac zamislio i tretiraju kao da je potpuno neispravno, dakle kako kupac zeli.
Moze da se desi da tamo kod njih se ne pojavi odmah pa da misle da ga nema.
U tom slucaju ih dovedi kuci kod tebe za ruku, promeni napajanje pa vrati i zapusi im usta.

nidzakv ... 28.09.2013. 22:06 #517007

Napajanje je SS x series 650 km3 ...

Ne mogu da im licno vratim jer je kupljeno preko neta.. Moram da saljem brzom postom verovatno.. Smorio sam se znaci neverovatno, ovakav brend da ima ovakav feler.. I to citao sam, ljudi se masovno zale.. Ko ne veruje neka pogleda po netu,, Seasonic coil whine ...

EEurope ... 28.09.2013. 23:10 #517016

A pa cuveni coil whiner. Pa da Seasonic ko bi drugi, nisam morao ni da pitam.
Od X do Platinum bez greske najvise coil whine i bez namere da uopste rade na tome da izbace to. Znaci ja bi ga zalio gumom skroz, plivale bi komponente u zelatinu ako treba ali bi sredio da sam na njihovom mestu.
Ta prva X serija ja mislim 20% ljudi cuje nesto iz napajanja.

Ali pazi pravi coil whine ti nema veze sa time sta radis, znaci on ili je stalno prisutan ili u 90% slucajeva nestane pa se vrati za 2 dana, 3 dana pa ostane 1-2, ili 5 dana nema pravila pa onda opet nestane i ne menja ton sta god radio. I nicime ne mozes da prouzrokujes da nestane ili kada nestane da ga ponovo vratis. Evo imas objasnjenja koliko hoces na netu, to je coil whine a imas i ostale koji cijucu samo kada je full load, e ti su opasniji da ce doci do kvara nekog ili kada neke druge zvukove pustaju, tipa zuji ili elektricitet. Coil Whine to kada je to znas da je savrseno ispravno a ako rikne nece zbog toga riknuti, daje performanse potpuno isto kao i oni bez toga jedino zvuk ga ogranicava da bude ispravno. Oni stotine hiljada gube na tome a i dalje ne nalaze resenje.
Citao sam da je jedan mucenik promenio 3 komada Seasonic X i svi su imali coil whine manji ili veci i onda je kupio neki CHIEFTEC na kome se nista nije culo.

nidzakv Aaa? 28.09.2013. 23:33 #517021

otkud znas da je ovo prva serija X-series? Pise km3 na kraju.

EEurope ... 28.09.2013. 23:39 #517022

Kazem sve od prve do Platinum nijednu nisu promasili.

Lujone ... 29.09.2013. 02:29 #517049

broj poruka: 200
Ovo osnov za reklamaciju nije, pricam iz iskustva. El. delovi poput kalema, zavojnica I slicno mogu davati ovaj zvuk ukoliko su slabijeg kvaliteta. PS ima dosta `bucnijih` PSU koja rade ko zmajevi

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

EEurope ... 29.09.2013. 02:56 #517052

Ovo je zvuk koji se moze okarakterisati kao neizdrziv. Nije normalan zvuk i svi menjaju za to.
Sada ako posaljes poruku Seasonicu on ce ti promeniti. Sta radi zemlja pacova ne znam ali zato i ne kupujem stvari ovde. Inace ako pogledas preko neta videces da ljudi zaposleni na forumima kada cuju da se javi neko sa tim problemom nema predlaganja nicega odmah zamena. Ima ljudi koji to mogu da trpe ima koji ne. Nekoga mrzi da reklamira nekoga ne.
Proizvodjac za to menja momentalno jel buka je zajebana stvar i moze da utice lose. Kucici polude ood toga, sta treba da pusti neko da mu macka sizi po stanu ili kuce da cvili da bezi iz sobe, da laje ili ujeda ljude od besa a da tolerises visokofrekventni zvuk iznad praga tolerancije coveka. Pa vi Srbi ste zastranili do UZASA. Opet ne bi me cudilo da ti ne zamene ovo je nacija apsurda kazem ti da ovaj sto ti kaze da ti nije za reklamaciju nema pojma jel nisam video nikada da neko ko radi za firmu kaze vise od 2 predloga sta da proba i odmah preporuku da salje proizvodjacu.
I ja mogu da ti kazem sta se predlaze uvek i ti da nadjes to uvek za taj problem, Ukljuci iskljuci C1 u BIOSu i probaj drugu uticnicu, nista vise.
Ja bi molio ako neko zna radnje gde ovo nije uvazeno kao reklamacija da mi kaze da ljudi i ja ne bi ostavili 500din tamo slucajno.

Pardon setio sam se da je KIM Tec promenio zbog tog zvuka coveku napajanje marke Seasonic. Jel vidite znaju oni ipak za red. Tako sam ja citao davno da li na Benchy ili gde.Verovatno su oni jos distributeri za Seasonic i od njih zavisi ne od VIP House.
Steta jbt dobro to napajanje KM3, ima i one crne flat kablove, ceo set je crn u stvari. Jedino je 660XP2 Platinum bolji za 2% od njega. Inace to je trenutno najbolje i najkvalitetnije sto Seasonic moze da napravi.
U Seasonicu nema delova slabijeg kvaliteta, marka i model delova unutra je dobro poznata i to je najbolje sto se moze naci na trzistu. Prosto receno negde moraju da menjaju design necega sto nema veze verovatno sa kvalitetom. To nije zvuk ventilatora niti nesto sto svako napajanje ima niti nesto sto je proizvodjac hteo, cak sta vise uzasnut je kada naidje na to i zato se to menja. A mozda treba da kupi vakumske slusalice posto mu obicne nece pomoci kod visokog toga i da iseli zivotinje sa sprata i ukucane da bi koristio to sto je platio kao najvisu klasu. Pa nije on kupio KGBovu spravu za mucenje ljudi i izlaganje konstantnom visokom tonu. Treba 7 god da slusa to.
gman probaj da zatopis induktor 29.09.2013. 03:24 #517055

broj poruka: 1111
ako je diskretna komponenta, a mozes da probas i ako je smd kacenje
samo materijeal kojim ces zatapati treba da bude neprovodnik, obrati paznju
da nije smd ovo sigurno pomaze

ulsi

EEurope ... 29.09.2013. 03:47 #517059

Ne sme da otvara napajanje gubi garanciju. EVGA je stavila zato natpis na napajanja nova da ljudi ne bi radili takve stvari da unutra nema delova koji se mogu popravljati, menjati i cackati i da se ne otvara. Moze samo da se izgubi dobar deo kvaliteta i da ti ceo komp zavisi od tvog cackanja. Nikako da ovaras, nikako.
Ako se desi nesto to je i logicno proizvodjac nece da se upali nesto i da posle narod gleda njihovo ime na zgaristu u kucistu. Za najmanju sitnicu unutra neispravan ventilator, kondenzator kao i najvece trafo i sl se kontaktira proizvodjac i menja celo napajanje makar i za sitnicu...

nidzakv Steta 29.09.2013. 08:34 #517066

Vrhunsko je napajanje. Vrlo kvalitetno. citam po netu da ljudima menaju bez problema. Zvuk je neizdrziv, nemoguce je raditi bilo sta. Zvacu VH u ponedeljak pa i kim tek...

solaja777 eh 29.09.2013. 12:21 #517074

broj poruka: 3277
i moj corsair hx850 poceo odnedavno da pisti(imam ga oko 3 godine) , piskutanje koje je ostro i iritirajuce javlja se kad se pokrene browser - mozila/chrome... i kad krenu flash animacije...
U slucaju pokretanja igrica nema piskutavog crvrcanja vec ton postaje jednolican i neprimetan...

Dok je napajanje bilo novo i nije drzan na ups-u sve je funkcionisalo ok, medjutim :
corsair hx850 se ne mirise sa apc br800i , evo snimka:

http://www.youtube.com/watch?v=89SSPfmejbU

a bash ne voli ni apc sua100i ali je zujanje bilo dooosta slabije....

Pitanjce sam davno ostavio na sekiri i dobio odgovor od ELPR1NC1PAL:

` First Information about USV/APC:
No PSU over 350W without Serverbeam technology can clearly use USV/APC.

Nema PSU sem Enermax Galaxy/Revolution Serieje i sada Corsair AX1200 koji može sa APC/USV ispravno da radi. možda radi godinu/dve ali nekada će riknuti PSU.
Digital Powerlineregulation koji dovodi da PSU ima stabilan Signal se tretira sa USV/APC tako da PSU bezprekidno preoptereti SolidCaps i nekad će da se pokvari

Fistrule: PSU over 350W and Serverbeam must have 200% APC/USV Capacity about the Maximum PSU Peak Power!

Tako da Serverbeam bez problema reguliše to i da nema Problema U tom momentu se raćuna bez Monitora itd. ako to isto ide na APC/USV treba još jaći.
Ali iz izkustva nebi nikome preporućio da upotrebljava to, to PSU više kvari nego da nestaje svaki sat vremena Struja

To sad nije Corsair latinica - to je BasicRulez svakog PSU proizvođača.

(Server PSU Systems imaju uvek Serverbeam) bilo koji PSU
PCP&C mislim da nema nijedan, ali možda i ima - neznam 100%
`
Pisko seasonic... corsair i LC Power 29.09.2013. 13:15 #517080

broj poruka: 6650
Bože, da se to nekome desilo (a što ne bi) sa LC Powerom, i to još u garantnom roku i to još novom... pa to bi bilo proseravanje do imbecilnosti.

E, sad, da ne bude da san funbois LC-a, ja sam zamenio svoje LC napajanje (skoro, mesečak-dva pre) - jer se pojavio zvuk iz njega i počeo je da se gasi računar u randomu, nekada izdrži jaču potrošnju, nekad se gasi... to je bio alarm i ja sam LC-a zamenio. Radi se o napajanju koje je kod mene od početka, kupljeno i maltretirano od 2005. godine u više konfiguracija. I vreme mu je bilo, moje je mišljenje. Da, pre jedno dve godine zamenio sam ventilator i ubacio prvo što mi je tada bilo pri ruci pa sam od tada bio svestan da je u kućištu - svo vreme je bilo sajlent.

... i onda, epitaf: LC nije crk`o niti je bio na izmaku snaga.. lokalna banda električara iz Camore EPS je (i još uvek) radila tih dana na trafou i obarala napon ispod svake norme, ali samo na pojedinim fazama... što ja nisam primećivao, (dobro pre neki dan je riknuo i frižider)... dok to nisam čuo od ženturača u prodavnici, kako joj je muž podilkanio i išao da se buni u EPS jer mu je crklo to i to i gasi mu se TV kad gleda važne stvari...
Oket, nije mi žao para za napajanje, i dalje je činjenica da mora da je degradiralo bez obzira na tim koji pobeđuje i ne menja se. Samo, kad već imam priliku (ponovljenu, imali smo one čuvene skupe jedinice kojima je pregorevao prekidač on-of,jel`te, složena elektronika, pa su ga funboisi ovde kovali u zvezde), da malo postavimo stvari realno. I, da: MISLIM DA NEKE STVARI KOJE NISU SKUPLJE MOGU BITI I JESU BOLJE OD NEKIH STVARI KOJE SU SKUPE ILI PRESKUPE. Neke skupe stvari su prevara, neke su falš, neke su refurbished exclusivly for Serbistan, neke su razvikane kao Fructal sok od srpskog prskanog voća i tako. Moguće je.

Budale računaju na sreću.

solaja777 ma da... 29.09.2013. 13:43 #517088

broj poruka: 3277
razmisljao sam da prodam corsair i uzmem seasonic a ono trt...

jeste da iritira zvuk ali drzacu ga dok ne crkne (valjda ce crci dok je jos pod garancijom - otprilike jos manje od 4 godine, mada i to dzaba fiskala izbledela ostao samo garantni list prodavca) a posle zna se uzimam LC :)
EEurope ... 29.09.2013. 14:49 #517094

Pa verovatno imas CORSAIR koji je radio isto Seasonic. Ma kakvi LC Power, Seasonic je rekorder za taj problem. Cak i sa CORSAIR imaju problema platforme koje je radio Seasonic.
Nije mene iznenadilo sto je CORSAIR dao FLEXTRONICS da uradi AXi seriju.
FLEXTRONICS je stariji jos od Seasonica, Amerikanci a postoje od 1969.
To je AX1200i i AX1200.

nidzakv hhhh 29.09.2013. 16:17 #517120

Vi se drkajte, ja poludeh ovde, ostetio sam bubne opne za 10 posto od juce do danas...

EEurope Seasonic KM3 29.09.2013. 17:01 #517124

Pa gasi ga, jbt.
Vracaj ga sutra sta cekas.
Uzmi EVGA SUPERNOVA 1000 P2, Super Flower i Delta imaju manje izrazen taj problem od Seasonica. :)

nidzakv ........... 29.09.2013. 17:31 #517134

Koje napajanje jos ima ovaj svitch da se ugasi fan ?

neXus2000 Intel? 29.09.2013. 17:48 #517137

broj poruka: 3350
Samo mi reci, jel` Intel platforma?
Ako jeste, ne bi verovao za ovo. Posto imam Thermaltake Toughpower 775 napajanje, a pre toga mi je bilo CoolerMaster 700W, zaboravih koje, oba su pistala. CM je zavrsio kod burazera sa delovima svog starog kompa i tamo ne pisti. Ceprkajuci po netu, saznao sam da kod Intel baziranim platformama, u BIOS mora da se ugasi sve sto ima veze sa C (C1, C6, C7...sta god) i momentalno je prestalo da pisti.

nidzakv ... 29.09.2013. 18:11 #517138

Testirano i na intel i na amd platformi.. sad cu da probam to sa c forom.. Mada ono cvili i kad je ugasen komp.. prestane kad ga iscupam iz struje..

neXus2000 Re: ... 29.09.2013. 18:12 #517139

broj poruka: 3350
I kod mene cvili kada je ugasen komp, mada nikad ga i ne gasim, sto je jos bolje. Osim kada cistim.

:: Testirano i na intel i na amd platformi.. sad cu da probam to sa c forom.. Mada ono cvili i kad je ugasen komp.. prestane kad ga iscupam iz struje.
:: Nek je proklet Telekom Srbij
nidzakv ..... 29.09.2013. 18:22 #517140

Probao sam. isto je...

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs