Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kako popraviti USB Flash
STRANA 1 OD 1
lordaca94 Kako popraviti USB Flash 27.09.2013. 23:50 T54821

status: user
broj poruka: 274
Imam dve fleske jedna je Kingston od 2GB a druga je VIP od 4GB koje imaju isti problem. Kada ih ubacim pojavi se neformatirana particija i jedina mi je opcija da formatiram nekih 8MB. Kada idem format kaze mi da ne moze da se formatira. Probao sam Disk Management, diskpart ali nisam uspeo da obrisem particiju. Diskpart ne vidi problematicne fleske a kod Disk Managementa ne mogu da obrisem particiju. Da li ima neko ideju kako da popravim fleske?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Kako popraviti USB Flash 28.09.2013. 00:01 #516893

broj poruka: 19008
preko GParted naprevljenim na USB-u.. nekom drugom. Ili eventualno Hirens boot cd pa paragon ili GParted.. oni ce videti pune particije

:: Imam dve fleske jedna je Kingston od 2GB a druga je VIP od 4GB koje imaju isti problem. Kada ih ubacim pojavi se neformatirana particija i jedina mi je opcija da formatiram nekih 8MB. Kada idem format kaze mi da ne moze da se formatira. Probao sam Disk Management, diskpart ali nisam uspeo da obrisem particiju. Diskpart ne vidi problematicne fleske a kod Disk Managementa ne mogu da obrisem particiju. Da li ima neko ideju kako da popravim fleske
::
gilopile ... 28.09.2013. 00:23 #516899

broj poruka: 9459
Neki od ova dva mora da je sredi:

HP USB Disk Storage Format Tool
MiniTool Partition Wizard

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

INXS re 28.09.2013. 04:11 #516912

broj poruka: 482
Ja uspeo svoju da sredim sa bootice programom.Od 7,52gb windows je prijavljivao samo 1,29gb.Sa ovim programom sam uspeo da je popravim :)

Asus M4A88td-v evo/usb3
AMD Phenom 2 955 be 3.2
wd 640gb sata 2
2x2gb exceleram black shark 1600mhz
Asus Eax 6850
Chieftec dragon
cm hyper 212+
lc power 600w
logitech x-530
philips 222EL2SB/62
logitech mk320

MaliAbner HMMMM... 28.09.2013. 11:07 #516924

broj poruka: 7769
Generalno govoreci to ce zaista tesko ici...

Svi USB Falasici imaju svoj vek... ta dva koja si naveo su malog kapaciteta i ako si ih intezivno koristio vrlo moguce da si ih doveo do kraja veka upotrebljivosti... tj. da su celije za upis pri kraju svog veka... to ti je kao BS kod klasicnih HDD-ova...

Mislim da tu nema pomoci...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

imarkovic Re: HMMMM... 28.09.2013. 13:26 #516936

broj poruka: 19008
ja imam neke flash-eve od 256mb, u zivotu nisam video ovo sto si sada opisao.. mislim obicno sam dozivljavao samo da crkne, USB not recognized, dead itd., a ovo nije slucaj ovde, vec napravljena particija koja je ostecena

:: Generalno govoreci to ce zaista tesko ici..
:: Svi USB Falasici imaju svoj vek... ta dva koja si naveo su malog kapaciteta i ako si ih intezivno koristio vrlo moguce da si ih doveo do kraja veka upotrebljivosti... tj. da su celije za upis pri kraju svog veka... to ti je kao BS kod klasicnih HDD-ova..
:: Mislim da tu nema pomoci..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
fangorn ChipGenius 28.09.2013. 19:50 #516985

broj poruka: 4
Potrazi na netu ChipGenius, ja sam sa njim oporavljao i formatirao fleske koje su bile neprepoznatljive ili su imale particiju koja nije mogla da se formatira, super program. U stvari, on samo procita koji je cip u pitanju i odvede te na stranu (na kineskom) sa koje skines program za formatiranje bas za taj cip, ako sa njim ne uspes onda ces tesko sa bilo cim drugim.

MaliAbner Re: Re: HMMMM... 29.09.2013. 21:23 #517162

broj poruka: 7769
Nemoj biti siguran u ovo sti si rekao...
Tvoj primer je kad je fat32 u pitanju...
Kad se formatira u NTFS to formatiranje drasticno skrati vreme trajanja USB Flash-a...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: ja imam neke flash-eve od 256mb, u zivotu nisam video ovo sto si sada opisao.. mislim obicno sam dozivljavao samo da crkne, USB not recognized, dead itd., a ovo nije slucaj ovde, vec napravljena particija koja je ostecen
:: :: Generalno govoreci to ce zaista tesko ici..
:: ::
:: :: Svi USB Falasici imaju svoj vek... ta dva koja si naveo su malog kapaciteta i ako si ih intezivno koristio vrlo moguce da si ih doveo do kraja veka upotrebljivosti... tj. da su celije za upis pri kraju svog veka... to ti je kao BS kod klasicnih HDD-ova..
:: :: Mislim da tu nema pomoci..
:: :: Citat:
:: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs