Kada upalim komp, krene lepo da se dize sistem, prikaze windows starting screen iiii nista... Nakon toga, umesto da ucita destkop, kao da se izgubi signal i monitor krene da mi blinka onako kao kad ga tek upalim. Kad pokusam da restartujem komp, nece, ne reaguje uopste nego moram da drzim dugme 5sec da bi ga ugasio pa potom opet upalio. Evo sad sam usao u safe mode, pa iz safe mode uradio restart i upalio se do kraja. Jel zna neko u cemu moze biti problem? To mi se desava od juce, nista novo nisam instalirao.
Tesko da neko tacno moze da zna gde se zaglupi. Imas li udenutu neku flesku, citac kartica i sl.? U kakvom stanju su HDD-i? Da li radi CTRL+ALT+delete ili je potpuno blokirao?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mislim da si nekim cinjenjem digao rezoluciju visoko i da tvoj monitor to ne moze da podnese i on se iskljuci kada povuce Windovs u toj rezoluciji. Mozes iz Safe moda da oboris rezoluciju na 800x600 ili vec koji ti je monitor i koliko herca i da vratis sve ispocetka,
Ma kako ne moze da povuce tu rezoluciju, vuce je 2 ipo godine bez greske, samo je sad poceo da zajebava nesto. :D Ne radi ni CTRL+ALT+delete.Bukvalno kao kad vam je komp ugasen i upalite samo monitor, e tako blinka slika, tj ono crno. Ne reaguje ni na restart dugme vec moram da drzim par sekundi da bih ga ugasio. Ja sad pisem sa tog kompa, upalio sam ga posle nekoliko puta ali ne bi trebalo to da se desava pa me zanima do cega moze biti jer sigurno nije sve kako treba cim se to desava. Bukvalno kao da izgubi kontakt, ne reaguje uopste.Ni monitor ni kuciste, tj restart dugme. A sto se tice HDD, trebalo bi da je ispravan...
Trrebalo bi sve da je u redu, i da nije do onoga na šta mi mislimo..... Je-i se glupane, mi ti savetujemo a ti pametuješ. Skini Ubuntu i pokreći ga sa cd-a direktno, (live CD) pa pazi da li se to dešava, time ćeš odmah ustanoviti da li se radi o softveru na windowsu ili samom windowsu + eventualno hdd, ili je nešto od hardvera na izdisaju. Ako misliš da je bezobrazno to kako sam ti odgovorio, tvoje je još gore, jer je pri tome i glupo. Sam konstatuješ da ima problema, pa onda kad čuješ savete, tvrdiš da ih nema....
Vidi da li ti ploca ima naduvene kondenzatore. Udji u safe mode i deinstaliraj drivere za graficku karticu onda posle toga probaj da dizes sistem normalno vise puta.
:: Kada upalim komp, krene lepo da se dize sistem, prikaze windows starting screen iiii nista.. :: Nakon toga, umesto da ucita destkop, kao da se izgubi signal i monitor krene da mi blinka onako kao kad ga tek upalim :: Kad pokusam da restartujem komp, nece, ne reaguje uopste nego moram da drzim dugme 5sec da bi ga ugasio pa potom opet upalio :: Evo sad sam usao u safe mode, pa iz safe mode uradio restart i upalio se do kraja :: Jel zna neko u cemu moze biti problem :: To mi se desava od juce, nista novo nisam instalirao.
Nisam imao net par dana nakon postavljanja posta, a posle toga je sve bilo uredu pa sam i zaboravio da napisem to ovde. Inace, problem je poceo opet da se ponavlja nakon sigurno 2, 3 nedelje normalnog rada. Probao sam da izvadim CMOS bateriju nekih 10ak min, reinstal sam windows, promenio slotove RAM-a i opet isto, nece da prikaze desktop. Mada kada sam digrao sistem, uvek je normalno ulazio, al kad instaliram drivere za graficku, nece.U pitanju je HD 6870. Probao sam 12.10, 13.1 i 13.9, sa svima ista prica.
Probao sam da menjam rezolucije iz safe mode, mada evo sad kad hocu da udjem preko AMD catalyst-a, kaze: AMD Catalyst Control Center cannot be started. There are currently no settings that can be configured using AMD CCC.
:: Mislim da si nekim cinjenjem digao rezoluciju visoko i da tvoj monitor to ne moze da podnese i on se iskljuci kada povuce Windovs u toj rezoluciji. Mozes iz Safe moda da oboris rezoluciju na 800x600 ili vec koji ti je monitor i koliko herca i da vratis sve ispocetka :: :: ::
Dize se sistem normalno kad nema drajvera. Graficka je Sapphire HD6870 na koju na zalost vise nemam garanciju, jer je njima 2god garancija...
:: Vidi da li ti ploca ima naduvene kondenzatore. Udji u safe mode i deinstaliraj drivere za graficku karticu onda posle toga probaj da dizes sistem normalno vise puta :: :: :: Kada upalim komp, krene lepo da se dize sistem, prikaze windows starting screen iiii nista.. :: :: Nakon toga, umesto da ucita destkop, kao da se izgubi signal i monitor krene da mi blinka onako kao kad ga tek upalim :: :: Kad pokusam da restartujem komp, nece, ne reaguje uopste nego moram da drzim dugme 5sec da bi ga ugasio pa potom opet upalio :: :: Evo sad sam usao u safe mode, pa iz safe mode uradio restart i upalio se do kraja :: :: Jel zna neko u cemu moze biti problem :: :: To mi se desava od juce, nista novo nisam instalirao.
Jel mora bas sa CD-a posto nemam, a kupio sam neki dvd koji mi se sjebo prilikom rezanja windowsa, pa sam morao preko usb da ga dizem. Jel moze preko USB?
:: Trrebalo bi sve da je u redu, i da nije do onoga na šta mi mislimo.... :: Je-i se glupane, mi ti savetujemo a ti pametuješ :: Skini Ubuntu i pokreći ga sa cd-a direktno, (live CD) pa pazi da li se to dešava, time ćeš odmah ustanoviti da li se radi o softveru na windowsu ili samom windowsu + eventualno hdd, ili je nešto od hardvera na izdisaju :: Ako misliš da je bezobrazno to kako sam ti odgovorio, tvoje je još gore, jer je pri tome i glupo. Sam konstatuješ da ima problema, pa onda kad čuješ savete, tvrdiš da ih nema... :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
^^ Moze preko USB, naravno. Mozes sa yumi, universal installer, SADU...pa preko njega napravi butabilnu fleskicu. Mada, velika je verovatnoca da je g. kartica prsla. Bar po tvom opisu...
Pu jbt, jos sam se razmisljao da li da uzmem neku sa 3god ili ovu sapphire sa 2god garancije, i reko ae ovu sapphire, vidim da su je svi hvalili tada i evo sad ako je prsla, moram da kupujem novu. -.-
:: ^ :: Moze preko USB, naravno. Mozes sa yumi, universal installer, SADU...pa preko njega napravi butabilnu fleskicu :: Mada, velika je verovatnoca da je g. kartica prsla. Bar po tvom opisu.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ne mora da znaci...Ali prvo pokusaj da je izvadis i dobro prebrisi kontakte na kartici i na ploci pa probaj. Ima tu dosta pinova, pa ako jedan od vitalnih nema kontakt, moze upravo to da se desava.
Da li si pre primetio neke artifakte, linije, tackice...?
Upravo sam izvadio graficku, produvao kolko sam mogao i obrisao krpicom, vratio i upalio i opet isto. Pri startovanju safe mode-a sa internetom, neposredno pre kraja onog ucitavanja sto sve pise belim slovima, u gornjem desnom uglu se pojavi par tackica jednakih razmaka, plave boje i onda se ucita desktop. I to sam primetio samo kad ulazim u mod sa internetom, u ova druga 2 se to ne pojavljuje.
Po svemu ovome sto si napisao, nazalost, 99% su sanse da je krenula da crkava graficka. Ako se isto tako ponasa i na drugoj masini (probaj) to je to druze.
Probacu neku drugu graficku, samo da je nabavim pa javljam.
:: Po svemu ovome sto si napisao, nazalost, 99% su sanse da je krenula da crkava graficka :: Ako se isto tako ponasa i na drugoj masini (probaj) to je to druze :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Udji u safe mod, uninstalisi g. drajvere, restart, instalisi ponovo nove. Ako je isto, poslusaj Dexa i probaj je u drugom racunaru, pa ako se isto desava, jbg, krepala je. Javi, pa da udarim jos jednu recku na sapphire :)
Vec sam to uradio.Probao sam 3 razlicite verzije.Uninstal sam ih, onda sa driver sweeper sve pobrisao i instal nove.Isto se desava uvek.
:: Udji u safe mod, uninstalisi g. drajvere, restart, instalisi ponovo nove. Ako je isto, poslusaj Dexa i probaj je u drugom racunaru, pa ako se isto desava, jbg, krepala je. Javi, pa da udarim jos jednu recku na sapphire : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Mislim da je graficka ok zbog toga sto kad izbrisem drivere i stavim najvecu mogucu rezoluciju bez drivera, 1400x1050 sve radi super. Najnormalnije ucitava desktop, cak sam i u cs usao. ZABORAVIO sam da napomenem, da imam jedan hard koji je podeljen na C: i D:. Ja sam formatirao samo C: posto mi je tu windows i digao novi, D: nisam dirao. Da li sam trebao ceo da formatiram?
Zavisi sta je vrisnulo. Skini kulere i pogledaj.. mozda je neki kondenzator.
:: Pozajmio sam od drugara graficku i sve radi kako treba :: Zanima me, da li mi se isplati da popravljam ovu moju, 6870 ili da kupujem novu/polovnu :: :: ::
Slabo se razumem u to sve, tako da cenim da mi skidanje kulera nece mnogo pomoci. Ima li neko da mi preporuci nekog majstora, ili da nosim tamo gde sam je kupio?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.