Ja bih isao na CM 212+ Imao sam ga, lepo hladi i laganica je za instalaciju na plocu.
Izvin`te gosn dzokere, ali moram pa prokomentarisem izgled: samo telo kulera je pristojno dizajnirano [pre 4-5god], a kombinacija boja je go`njiva. Ventilator je sa svakom novom verzijom sve grdji i grdji.
NIje sve u izgledu, ali fenREARko je prava ciganka menju kulerima :)
212Plus bez dvoumljenja, imam ih u dve masine, mojoj iz potpisa i cerkinoj. U dvugoj sam ga malo poravnio smirglanjem sa papirom od 800 do 2000 kao i procesor E7300@3600 ne prelazi 48C, kod mene do 63C ali nisu smirglani. :-)
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
CM ti staje u svako kuciste, malo je uzi pa nema problema sa memorijom!!! Inace na oba sam montirao jos 1 ventilator isto CM Blademaster kao i original i drzim ih na max, nije mi vazno sto su malo bucniji bitno je da su temperature male, btw nemam klimu. :-)
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C
Kako kome druze,meni je to najvaznija stvar,dao bih 5 stepeni vise bez razmisljanja za nesto tisi cooler.Pod uslovom da je temperatura u granicama normalne.
Koliko vidim po testovima temperature su slicne,da ne kazem iste,ali fenrir je tisi,po ovim testovima,koje vidim(sa dozom rezerve,naravno)9-10 dBA?Izvini ali to itekako moze da se oseti.
Stoga,po meni definitivno Fenrir,a i on ima 154mm u visinu tako da staje svugde,a to sa memarom,pa ako bas visoku memaru,moze biti problem. Stavljao sam Arctic Cooling Freezer I30 drugarima u konfe,koje je jos glomazniji od ovog Fenrira i sa nijednom (prosecnom)memarom nije bilo problema.
Po meni definitivno vredi Fenrir 500 dinara vise.
Edit:I da,naravno,obavezno uzmi u obzir ARCTIC COOLING Freezer i30,fantastican cooler,isto kosta ko i taj Fenrir,e sad koji je bolji,tesko je reci,po testovima prakticno identicni.Samo da znas unapred Freezer I30 ima poprilicno zavrnutu montazu,dodali su neke kao cepice koje moras lepo da odlepis pa da ih stavis na nozice koje se stavljaju na plocu,to se radi samo jednom,kad menjas recimo pastu ne treba,ali ako ne odlepis lepo,VOZDRA :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Kako 500 kinti kad je Kepler 1000 din, dok je CM skoro 5000, a i glasniji je za 3,5 dBA?
:: Nije skuplji 5 puta nego 500 kinti.Rezultati su im skoro isti +/- 2`c ali razlika sem u vizuelnom smislu je i u manjih 9dBA :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ne razumemo se ti i ja ceo dan.Nisam ja uporedjivao nista sa Spire tj. tvojom preporukom nego sam dao predlog vlasniku teme i uporedjivao sa tim coolerima.Inace sto se tice tog Spire sa jednom devetkom ...... M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Pa nisam te bas najbolje razumeo. Meni odradjuje posao, i to sam mu smanjio broj obrtaja preko kontrolera. Tebi ni Hyper N520 nije mogao da hladi 965, ili sta? Budi malo konkretniji.
Jedino ako se radi i nekom teskom overkloku, ali postavljac teme to nije pomenuo. A ne treba podrazumevati da svako ima potrebu i zelju da siuje procesor.
Hajde da idemo polako, a ne odmah da preporucujemo najskuplje. Najlakse je reci idi u radnju i kupi najskuplje. Nego da vidimo da li je to neophodno.
Problem je samo i uvek pri overclock-u.Predpostavio sam da nece drzati taj i5k na default vrednostima.Ako je malo provetreno kuciste i neka normalna temp u sobi,na default vrednostima ce raditi korektno i kuleri koji se dobijaju uz procesor.Aj uzdravlje ubismo temu ti i ja.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Nije ubismo, sto tako. Poenta je da uzme kuler koji mu odgovara potrebama, a o tome pricamo. Ako hoce da klokuje nek uzme neki od ovih vasih, ako nece moze i Spire. Ali neki mora jer stok kuler preko ostecenja sluha vodi do ostecenja razuma. Nije problem samo pri overkloku.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.