Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Hitno nece da se upali
STRANA 1 OD 1
harry87 Hitno nece da se upali 16.08.2013. 13:34 T54256

status: user
broj poruka: 853

Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!??

Hvala,pozz....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Bio si toliko oprezan pa si izvukao shnur iz uticnice kada si krenuo... 16.08.2013. 13:57 #509137

broj poruka: 10999
na odmor, je li?

U protivnom, velike su sanse da je PSU bacio peskir u ring...
lordaca94 Re: Hitno nece da se upali 16.08.2013. 13:58 #509138

broj poruka: 274
Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim.

:: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!?
::
:: Hvala,pozz....
tortojed Mozda i ploca, usput... Napajanje u svakom slucaju nije POTPUNO 16.08.2013. 14:00 #509140

broj poruka: 10999
riknulo, ali... najgori kvarovi su oni ``delimicni``, radi donekle, ne radi odnekle. Nema ti druge nego da pozajmis od nekoga PSU pa da krenes step by step... Imas li na ploci neku (LED ili digital display ili beep) signalizaciju?

Stripy Re 16.08.2013. 14:03 #509141

broj poruka: 4163
To se meni dešavalo sa amd otključanim procesorom. Koja je mašina u pitanju?

harry87 Upravo tako 16.08.2013. 14:06 #509142

Nisam steker izvadio... Rade one dve lampice na kucistu, a na ploci nemam lampice i beep... Sigurno je napajnje, zimus je zujalo mozda se sad dotuklo... Probacu sa napajnjem... Hvala
Stripy Re: Re: Hitno nece da se upali 16.08.2013. 14:08 #509145

Druže, imaš oglase pa se reklamiraj...ovo je forum a ne berza rada. Ima nas dosta ovde koji živimo od ovog posla ali ne zloupotrebljavamo forum. Ako imaš neki pametan predlog, predloži ga, a ne odmah imam ja AM2 ploču za 25€ ili donesi računar na servis kod mene...Ljudi koji se ovde jave sa problemom očekuju od drugih članova savet pomoć, bez da moraju da idu u servis i odrešuju kesu...

:: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim
:: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!?
:: ::
:: :: Hvala,pozz....
Miskonius Re: Upravo tako 16.08.2013. 14:09 #509146

broj poruka: 4420

Meni je tako pre godinu i nesto riknula ploca (i za sobom povukla i cpu) dok nisam bio kod kuce nekoliko dana...
A steker je bio iskljucen iz zida...

:: Nisam steker izvadio... Rade one dve lampice na kucistu, a na ploci nemam lampice i beep... Sigurno je napajnje, zimus je zujalo mozda se sad dotuklo... Probacu sa napajnjem... Hvala
Stripy Re 16.08.2013. 14:13 #509147

Prvo uradi clar cmos. Pozajmi od najbližeg drugo napajanje pa probaj njega. Ako ne pomogne izvadi ram i grafiku pa uključi pc, vidi da li će da zapišti pc speaker. Ako nema ni glasa od njega problem nećeš moći da rešiš kod kuće već u servisu...

harry87 Re: Re 16.08.2013. 14:13 #509148

Q6600 i gygbite ploca p31-es3g

@Miskonus valjda nije i meni tako :(...

:: To se meni dešavalo sa amd otključanim procesorom. Koja je mašina u pitanju
harry87 sad radi 16.08.2013. 14:22 #509151

Izvadio sam ram memoriju procistio i vratio i sad radi, valjda se nece ugasiti ili da ponovi isto sutra... Hvala,pozz!! :D

lordaca94 Re: Re: Re: Hitno nece da se upali 16.08.2013. 14:24 #509152

Upravu, ali mene mrzi da se reklamiram, vise volim da pomognem. Znas i sam da je novac nuzno zlo.
@harry : Probaj drugo napajanje, verovatno je taj Q6600 radilo na kineskom napajanju pa se zbog toga i desio problem. Ali to sto se tebi desava da ne da sliku pa se ugasi pa upali to mi govori da se procesor pregrejava a kada imas lose napajanje, komponente koje traze dobro napajanje a nemaju ga se pregrejavaju i crkavaju.

:: Druže, imaš oglase pa se reklamiraj...ovo je forum a ne berza rada. Ima nas dosta ovde koji živimo od ovog posla ali ne zloupotrebljavamo forum. Ako imaš neki pametan predlog, predloži ga, a ne odmah imam ja AM2 ploču za 25€ ili donesi računar na servis kod mene...Ljudi koji se ovde jave sa problemom očekuju od drugih članova savet pomoć, bez da moraju da idu u servis i odrešuju kesu..
:: :: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim
:: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!?
:: :: ::
:: :: :: Hvala,pozz....
Daum Re: Re: Hitno nece da se upali 16.08.2013. 15:02 #509156

broj poruka: 12796
Jezivo, ti baš ono nemaš obraz tj imaš djon... ima daleko starijih članova na forumu ovde koji se bave servisiranjem pa opet ne reklamiraju svoje usluge. Tebi ne bih dao limenku koka kole da popraviš a ne HW.

:: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim
:: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!?
:: :: Hvala,pozz....
Ishmerish hahahaha 16.08.2013. 15:17 #509158

broj poruka: 7285
A bas htedoh da napisem da nije nista sem prasine u ram slot-u.

To je tako cesta pojava i zato uvek treba imati bazer na maticnoj.

Lala 4ever!
http://youtu.be/Jx__vtgiW1Q

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

lordaca94 Re: hahahaha 16.08.2013. 16:16 #509166

Jeste, ali meni je napajanje nesto sumnjivo.

:: A bas htedoh da napisem da nije nista sem prasine u ram slot-u
:: To je tako cesta pojava i zato uvek treba imati bazer na maticnoj
:: Lala 4ever!
:: http://youtu.be/Jx__vtgiW1
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
lordaca94 Re: Re: Re: Hitno nece da se upali 16.08.2013. 16:20 #509167

Nit se reklamiro nit trazio novac. Ponudih pomoc a dobih kritike. Ne moras ti nista da mi das, kao sto rekoh pare su nuzno zlo i sada mi je bolje posto sam bio na rehabilitaciji.

:: Jezivo, ti baš ono nemaš obraz tj imaš djon... ima daleko starijih članova na forumu ovde koji se bave servisiranjem pa opet ne reklamiraju svoje usluge. Tebi ne bih dao limenku koka kole da popraviš a ne HW
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim
:: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!?
:: :: ::
:: :: :: Hvala,pozz....
Ishmerish Ne znam po cemu bi bilo napajanje 16.08.2013. 16:52 #509171

Zasto bi palio i posle minut gasio da je ono u pitanju??

Kao sto rekoh tekst book primer kad se prasina zavuce u dimm slot i prekine konekciju, da je imao bazer cuo bi po kodu.

Samo pumpa(NE USISIVAC!), izduva se slot i kao novo.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

lordaca94 Re: Ne znam po cemu bi bilo napajanje 16.08.2013. 17:07 #509172

Jeste, slazem se, ali on je rekao zimus je zujalo, a kada napajanje zuji znaci da nema dovoljno snage da tera racunar. Ako ima neko snj napajanje bolje da ga menja zbog toga sto Q6600 trazi dobro napajanje.

:: Zasto bi palio i posle minut gasio da je ono u pitanju?
:: Kao sto rekoh tekst book primer kad se prasina zavuce u dimm slot i prekine konekciju, da je imao bazer cuo bi po kodu
:: Samo pumpa(NE USISIVAC!), izduva se slot i kao novo
:: Lala 4ever!
:: http://youtu.be/Jx__vtgiW1
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
MilosNBG ... 16.08.2013. 19:30 #509201

broj poruka: 1586
Kada napajanje zuji, moze da bude bar pet razloga sto zuji i da nijedan od th pet ne bude manjak snage. Malo vise ceskanja glave a manje novcanika pa mozda nesto i naucis.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Ishmerish Zuje zavojnice i nije to boljka samo napajanja 16.08.2013. 21:41 #509218

Napajanje je bar tako lako testirati, u krajnjem slucaju tu je PSU tester za prvu pomoc.

Lala 4ever!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs