Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!??
Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim.
:: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!? :: :: Hvala,pozz....
Mozda i ploca, usput... Napajanje u svakom slucaju nije POTPUNO
16.08.2013. 14:00
status: user broj poruka: 10999
riknulo, ali... najgori kvarovi su oni ``delimicni``, radi donekle, ne radi odnekle. Nema ti druge nego da pozajmis od nekoga PSU pa da krenes step by step... Imas li na ploci neku (LED ili digital display ili beep) signalizaciju?
Nisam steker izvadio... Rade one dve lampice na kucistu, a na ploci nemam lampice i beep... Sigurno je napajnje, zimus je zujalo mozda se sad dotuklo... Probacu sa napajnjem... Hvala
Druže, imaš oglase pa se reklamiraj...ovo je forum a ne berza rada. Ima nas dosta ovde koji živimo od ovog posla ali ne zloupotrebljavamo forum. Ako imaš neki pametan predlog, predloži ga, a ne odmah imam ja AM2 ploču za 25€ ili donesi računar na servis kod mene...Ljudi koji se ovde jave sa problemom očekuju od drugih članova savet pomoć, bez da moraju da idu u servis i odrešuju kesu...
:: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim :: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!? :: :: :: :: Hvala,pozz....
Meni je tako pre godinu i nesto riknula ploca (i za sobom povukla i cpu) dok nisam bio kod kuce nekoliko dana... A steker je bio iskljucen iz zida...
:: :: :: :: Nisam steker izvadio... Rade one dve lampice na kucistu, a na ploci nemam lampice i beep... Sigurno je napajnje, zimus je zujalo mozda se sad dotuklo... Probacu sa napajnjem... Hvala
Prvo uradi clar cmos. Pozajmi od najbližeg drugo napajanje pa probaj njega. Ako ne pomogne izvadi ram i grafiku pa uključi pc, vidi da li će da zapišti pc speaker. Ako nema ni glasa od njega problem nećeš moći da rešiš kod kuće već u servisu...
Upravu, ali mene mrzi da se reklamiram, vise volim da pomognem. Znas i sam da je novac nuzno zlo. @harry : Probaj drugo napajanje, verovatno je taj Q6600 radilo na kineskom napajanju pa se zbog toga i desio problem. Ali to sto se tebi desava da ne da sliku pa se ugasi pa upali to mi govori da se procesor pregrejava a kada imas lose napajanje, komponente koje traze dobro napajanje a nemaju ga se pregrejavaju i crkavaju.
:: Druže, imaš oglase pa se reklamiraj...ovo je forum a ne berza rada. Ima nas dosta ovde koji živimo od ovog posla ali ne zloupotrebljavamo forum. Ako imaš neki pametan predlog, predloži ga, a ne odmah imam ja AM2 ploču za 25€ ili donesi računar na servis kod mene...Ljudi koji se ovde jave sa problemom očekuju od drugih članova savet pomoć, bez da moraju da idu u servis i odrešuju kesu.. :: :: :: :: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim :: :: :: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!? :: :: :: :: :: :: Hvala,pozz....
Jezivo, ti baš ono nemaš obraz tj imaš djon... ima daleko starijih članova na forumu ovde koji se bave servisiranjem pa opet ne reklamiraju svoje usluge. Tebi ne bih dao limenku koka kole da popraviš a ne HW. __________________ Scourge of PCBerza
:: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim :: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!? :: :: :: :: Hvala,pozz....
:: A bas htedoh da napisem da nije nista sem prasine u ram slot-u :: :: To je tako cesta pojava i zato uvek treba imati bazer na maticnoj :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/Jx__vtgiW1 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Nit se reklamiro nit trazio novac. Ponudih pomoc a dobih kritike. Ne moras ti nista da mi das, kao sto rekoh pare su nuzno zlo i sada mi je bolje posto sam bio na rehabilitaciji.
:: Jezivo, ti baš ono nemaš obraz tj imaš djon... ima daleko starijih članova na forumu ovde koji se bave servisiranjem pa opet ne reklamiraju svoje usluge. Tebi ne bih dao limenku koka kole da popraviš a ne HW :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Napajanje, ali moze da bude nesto drugo. Morao bi mi doneti racunar pa da ti sredim :: :: :: :: :: Upravo se vratio sa odmora, 10dana nije paljen komp, kad se upali ne daje sliku na monitoru i posle jednog minuta se ugasi i upali ponovo sam od sebe, ovo se pre nije desavalo. Sta moze biti!? :: :: :: :: :: :: Hvala,pozz....
Jeste, slazem se, ali on je rekao zimus je zujalo, a kada napajanje zuji znaci da nema dovoljno snage da tera racunar. Ako ima neko snj napajanje bolje da ga menja zbog toga sto Q6600 trazi dobro napajanje.
:: Zasto bi palio i posle minut gasio da je ono u pitanju? :: :: Kao sto rekoh tekst book primer kad se prasina zavuce u dimm slot i prekine konekciju, da je imao bazer cuo bi po kodu :: :: Samo pumpa(NE USISIVAC!), izduva se slot i kao novo :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/Jx__vtgiW1 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Kada napajanje zuji, moze da bude bar pet razloga sto zuji i da nijedan od th pet ne bude manjak snage. Malo vise ceskanja glave a manje novcanika pa mozda nesto i naucis.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.