usb device over current status detected will shutdown in 15 seconds
STRANA 1 OD 1
nidzakv
usb device over current status detected will shutdown in 15 seconds
09.08.2013. 21:23
T54169
status: user broj poruka: 660
Ima li resenja za ovo ili je ploca otisla u vecna lovista? Naprasno se restartovao komp i cim ga upalim izbaci mi ovu gresku.. Ne mogu ni u bios da udjem.. Probao sam da vadim bateriju, otkacio front panel usb, pocupao sve usb uredjaje..
meni se to na dosta ploca asus desavalo ili je bio dzamper ili su se same iglice usb portova prespojile ili one na ploci gde kacis front usb , ili sa zadnje strane.. nekad i napajanje zna da pravi problem ali retko..pozz
otkaci prenje USB portove sa ploce, kod mene su oni bili problem jer je verovatno negde bio kratak spoj na njima i to se desavalao, istu poruku sam i ja dobijao i gasio se racunar. Kada sam ih otkacio sve je bilo ok. Ako to ne pomogne onda je kratak spoj negde na zadnjim, pregledaj sve USB konektore pozdai kao i one interne na ploci da nema negde kratak spoj
Nije crkla ploca nego ti limcic pozadi od plloce dodiruje usb ulaze i pravi kontakt, susreo sam se sa tom porukom licno, sve zivo probao dok nisam video da limcic zakacinje malko usb ulaz, pomerio ga za 2 milimetra i to je to sve radi normalno.
Limcic je dodirivao usb ulaz pozadi 100% ako si otkacio one napred i to se opet desavalo nema sta trece da bude, uzasno je retko da ploca crkne i izbaci tu poruku, to je poruka da usb ne radi kako treba, da prima previse struje ili nije dobro spojen.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.