i stavio na: CPU FX6300 a tu je jos: MBO MSI 970A-G46 RAM KHX 4X2GB 1600LE GPU MSI HD6850 OC (za sada) Sapphire 7870 na reklamaciji HDD Seagate 2TB PSU LC Power 6650GP3 CAS Cooler Master 533Ammo (2 venta 12-ice napred+nazad)
Na Gaia-u sam pored njenog venta dodao jos jedan http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-r4-bcbr-12fr-r1/comp_comp_cooler/54/1204 i peglao sam razne igre (WoT, CoD MW3, AC Revelations) i max. tamperatura je bila 36 stepeni a u stanju mirovanja min. je 13 stepeni. U sobi je izmedju 25-28 stepeni. Sve komponente su na default taktovima. Pitanje br. 1 je da li su temperature ok? Pitanje br. 2 je koji test program da koristim da bih opteretio CPU i video kakve su tada temperature posto znam da ga igre sigurno ne opterecuju adekvatno?
Temperature su ti sigurno ok premda ih senzor ne octiava dobro, jer nema teorije da su 13C. Flashuj plocu sa najnovijim biosom, reinstaliraj taj program za pracenje temapratura pa onda vidi. Procesor je nabolje testirati Linxom ali to ima smisla da radis samo ako OC-ujes i hoces da istestiras stabilnost. Ovako nema potrebe.
Kao što rekooh u nekoj od prethodnih tema,T i Fx serija imaju offset od 10-15c jer su nešto pojebali u senzorima.Staviš offset u program kojim meris i uzivas.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Nedavno kada sam imao problem sa grafickom Sapphire 7870 (pisao sam o tome, sigurno se secas) @Bobi4ever mi je rekao da skinem, instaliram i odradim testiranje sa Linx programom, sto sam i ucinio. Pustio sam 25 krugova i max. temperature je bila 60 stepeni sa stock hladnjakom a min. ako se dobro secam 27 stepeni. Koliko je i to bilo verodostojno? Tada sam mislio da je Linx test program za RAM.
Po zakonima termodinamike ne može temperatura procesora da ti bude niža od sobne sa običnim vazdušnim coolerom, jedino sa vodenim. __________________ Scourge of PCBerza
Ok, moguce je. Ja se ne razumem u termodinamiku. Prosto sam pratio temperature preko HWMonitor-a i CoreTemp programa. Oba izbacuju isto, min. 13 a max. 36 stepeni. Ne znam da li je to verodostojno. Ventilator hladnjaka je max bio na 65%. Primetio sam da prilikom igranja pojaca rad - malo je bucniji a cim se izadje iz igre usporava i stisava. Cini mi se da su temperature sa stock hladnjakom bile 10-15 stepeni vise-vece kako god.
Ne ne, na vazduhu ne možeš da ohladiš toliko procesor, na vodi možeš jer se ona hladi u krug kroz sistem. Vazdušni cooler samo izbacuje topao vazduh sa procesora a vodeno hladjenje dovodi već ohladjenu vodu na procesor. Zato u najboljem slučaju procesor može da ti bude u idle na sobnoj temperaturi, a sa vodenim i ispod toga. __________________ Scourge of PCBerza
To si jednostavno mogao da objasniš preko funkcija procesa dva termodinamička stanja, gde termodinamičke veličine ne zavise od stanja sistema, već su funkcije procesa istih, odnosno dovedene/odvedene toplote i izvršenog rada nad sistemom ili samog sistema. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ
:: Ne ne, na vazduhu ne možeš da ohladiš toliko procesor, na vodi možeš jer se ona hladi u krug kroz sistem. Vazdušni cooler samo izbacuje topao vazduh sa procesora a vodeno hladjenje dovodi već ohladjenu vodu na procesor. Zato u najboljem slučaju procesor može da ti bude u idle na sobnoj temperaturi, a sa vodenim i ispod toga :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
nego temperatura moze samo da bude visa od abijetalne zato sto se ta voda hladi vazduhom(ventilatorom) znaci nemoguce je da dobijes nizu temp. od sobne
Pozdrav zemo, Uglavnom mi se sve vrti oko posla, karijere, pa nisam baš pri slobodnom vremenu. No, ne isključujem mogućnost da se vidimo u skorije vreme. Nadam se da je tebi sve potaman :) Zovem te čim stignem.
Moze temperatura da bude i znatno niza od ambijentaalne ali ako se koristi suvi led .Znaci fizicki je moguce ali nije prakticno i dugotrajno resenje..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ne kapiram, i zatvoreni vodeni sistem se isto hladi strujanjem vazduha sobne temperature tj smanjuje sa temperature koju dobija od procesora na sobnu, samo to efikasnije i brze radi zbog boljeg strujanja i termicke provodljivosti (ili kako god se kaze). Ako se ne koristi nesto vestacki hladjeno (kompresor, freon itd) kako moze temperatura procesora da bude ispod ambientalne?
:: Ne ne, na vazduhu ne možeš da ohladiš toliko procesor, na vodi možeš jer se ona hladi u krug kroz sistem. Vazdušni cooler samo izbacuje topao vazduh sa procesora a vodeno hladjenje dovodi već ohladjenu vodu na procesor. Zato u najboljem slučaju procesor može da ti bude u idle na sobnoj temperaturi, a sa vodenim i ispod toga :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.