Danas sam napokon nasao vremena da pokusam da stavim hladnjak za procesor iz naslova teme i u tome nisam uspeo. Da li ja to ne znam da uradim ili taj hladnjak nije za AM3+. Kada sam nameravao da ga kupim svi su mi rekli da ce moci. U kutiji ima uputstvo za 775, 1366, S939, 940, AM2, ali nema za AM3, niti AM3+.
nisi uspeo u kom smslu, ako moze malo slikovitije..? prvo stavljas backplate pa na njega srafis sve sto treba, s tim da bi trebao da se skroz skine AMD-ov backplate
:: Danas sam napokon nasao vremena da pokusam da stavim hladnjak za procesor iz naslova teme i u tome nisam uspeo. Da li ja to ne znam da uradim ili taj hladnjak nije za AM3+. Kada sam nameravao da ga kupim svi su mi rekli da ce moci. U kutiji ima uputstvo za 775, 1366, S939, 940, AM2, ali nema za AM3, niti AM3+ ::
I ja sam mislio da je isto. U postupku, gledajuci slike dodjem do skidanja backplate sa ploce i dalje ni makac. Ni jedan deo ne odgovara rupama koje su na ploci ili u pakovanju nedostaje odgovarajuci deo. Bilo kako bilo nisam uspeo. Ako je do mene moracu nekoga da zamolim da mi to ucini. Mozda nekog od koelga sa berze.
AM2 kacenje nije isto kao am3, am2+ je isto kao am3.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Danas sam napokon nasao vremena da pokusam da stavim hladnjak za procesor iz naslova teme i u tome nisam uspeo. Da li ja to ne znam da uradim ili taj hladnjak nije za AM3+. Kada sam nameravao da ga kupim svi su mi rekli da ce moci. U kutiji ima uputstvo za 775, 1366, S939, 940, AM2, ali nema za AM3, niti AM3+ ::
PA DA, JA SAM KACIO NA AM2+ PA POSLE NA AM3+ Moja greska
:: :: AM2 kacenje nije isto kao am3, am2+ je isto kao am3 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Danas sam napokon nasao vremena da pokusam da stavim hladnjak za procesor iz naslova teme i u tome nisam uspeo. Da li ja to ne znam da uradim ili taj hladnjak nije za AM3+. Kada sam nameravao da ga kupim svi su mi rekli da ce moci. U kutiji ima uputstvo za 775, 1366, S939, 940, AM2, ali nema za AM3, niti AM3+ :: ::
jbg, nije bas tako jednostavno, vanessa je malo specifican kuler, nije bas mali posao da se napravi nesto sto ce dovoljno da pritisne kuler i upadne u rupe backplate-a, ja ni na jednom kuleru nisam video neke limove koji bi za ovo mogli da se iskoriste, potrebno je napraviti malu konstrukciju kompatibilnu za ovaj hladnjak, jer je jedinstven, pitaj dextera gde je nabavljao kacenje za njega, ili on ima verziju koja je za AM+/AM3.. mozda pomognu i zvanicni prodavci titanove opreme (CompDream)
:: U kom smislu kreativniji. U pitanju je verovatno neko budzenje. Nisam bas vican tome i nemam ideju kako bih to mogao da ucinim :: :: ::
Ovako druze ja imam Venessa-u ali S Type koju sam jedva montirao na AM3 sa onom viljuskom od AM3 box kulera koju sam skinuo sa njega i to jedva montirao morao sam da zatezem na silu.. A za L Type evo gledam slike i stvarno ne viidm kako bi to moglo :(
Sacekajmo Dextera mozda ce on znati nesto vise..
AMD Athlon II X3 445 + Titan Vanessa S - Asus M4A88T-V Evo - Gigabyte GeForce 8600GTS - 4GB Corsair XMS3 - Samsung F3 1TB - LC 6550GP - Samsung 2233 - Thermaltake V4 http://valid.canardpc.com/2764280
ja sam nekada davno imao tu Vanesu koju sam kao kompenzaciju dobio za zvucnu kartu SB 5.1, secam se da sam srafcigerom toliko jako morao da nategnem da sam jednu stranu drzao nogom dok sam snazno pritiskao srafcigerom stipaljku, mislim punom snagom(ko sivonja), i uspeo sam da zakacim, pomislio sam da ako sklizne srafciger probusi plocu:) .. to je toliko bilo nategnuto jedno dan-dva, pa sam odlucio da skinem i vratim fabricki AMD hladnjak, kada sam kliknuo srafcigerom, samo pipnuo, ceo hladnjak je bukvalno ko pracka izleteo iz kucista ja da ocistim procesor (Barton), a on na jednom cosku ulubljen malo.. ali radio je normalno, nije bio ostecen, posle toga sam ga odmah prodao i uzeo fine parice, nikad vise posle toga nisam imao Titan.. sem paste
:: Ovako druze ja imam Venessa-u ali S Type koju sam jedva montirao na AM3 sa onom viljuskom od AM3 box kulera koju sam skinuo sa njega i to jedva montirao morao sam da zatezem na silu.. A za L Type evo gledam slike i stvarno ne viidm kako bi to moglo : :: :: Sacekajmo Dextera mozda ce on znati nesto vise. :: :: AMD Athlon II X3 445 + Titan Vanessa S - Asus M4A88T-V Evo - Gigabyte GeForce 8600GTS - 4GB Corsair XMS3 - Samsung F3 1TB - LC 6550GP - Samsung 2233 - Thermaltake V4 http://valid.canardpc.com/2764280 :: ::
Bukvalno ni srafciger nije potreban. Dok sam za montiranje Noctue nogom (kolenom) morao da pridrzavam backplate. CM tu i tamo, al `najbolji` su bili Intel stock kuleri, kad se nakaci na zabice za plocu, bukvalno su se ploce krivile. Vidi za Vanessu, mora da negde ima da se dokupi kacenje za kuler. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
eh, nemoj pricati za intelove stock kulere, ne slazem se, bas su zabice potaman onoliko koliko treba da pritisne procesor, ni prejako, ni slabo, nema sanse ni malo da se nakrivi ploca, nemoj zezati.. AMD je oduvek imao jednostavnije kacenje za rukovanje, bukvalno 3 sekunde treba.
a za megu sam se uverio da ima najbolje kacenje, neuporedivo ni sa jednim kulerom, nisam dzabe jurio da kupim jos jednu:), treba srafciger za zadnja 2 srafa:)
:: Bukvalno ni srafciger nije potreban :: Dok sam za montiranje Noctue nogom (kolenom) morao da pridrzavam backplate. CM tu i tamo, al `najbolji` su bili Intel stock kuleri, kad se nakaci na zabice za plocu, bukvalno su se ploce krivile :: Vidi za Vanessu, mora da negde ima da se dokupi kacenje za kuler. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Za Core Duo procesore, takva je situacija bila, sklopio sam ne znam koliko konfiguracija, svaka ploca se iskrivila, nista nenormalno da utice na rad same ploce ali su se krivile. Za Prolimu, kad namestis sistem za montiranje, pa kad tek onda ide ona plocica na kuler za fixiranje istog, nije mi nikad bio potreban srafciger, imam tanke i dugacke prste. :P A za AMD stock kuler, kao i za Intel, par sekundi je potrebno da se namontira, to si u pravu. :) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
e svasta, bas mi je cudno jer uopste kuler ne nateze, prstom se pritisnu zabice dok ne kliknu, nista specijalno ne napinju.. koje su to shper ploce koje se krive?
:: Za Core Duo procesore, takva je situacija bila, sklopio sam ne znam koliko konfiguracija, svaka ploca se iskrivila, nista nenormalno da utice na rad same ploce ali su se krivile :: Za Prolimu, kad namestis sistem za montiranje, pa kad tek onda ide ona plocica na kuler za fixiranje istog, nije mi nikad bio potreban srafciger, imam tanke i dugacke prste. : :: A za AMD stock kuler, kao i za Intel, par sekundi je potrebno da se namontira, to si u pravu. : :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Eh sad sto se tice oznaka, iskreno, `bem li ga, za to vreme dok sam radio u servisu proslo mi je bukvalno brdo konfiguracija za sklapanje kroz ruke. Kad naruce 20 konfiguracija mahom `office` masina a moraju i da se sklope i instalira Win i zeljeni programi sve za nedelju dana a ti sam peglas u servisu, oznake neces ni gledati, vec ides rezimom `da ih sto pre skines sa vrata`. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Hvala svima. Necu nista da budzim. Probacu da nadjem odgovarajucu opremu za montiranje hladnjaka na AM3+, ako ne uspem nikom nista. Bacio sam 3.000,00 din.
za 412 ne znam nisam ih imao ali 612S koj imam ima `njgore` kacenje koje sam video do sada. Nije da ga ne drzi dobro nego se tesko montira, morash bukvalno da stavish kuler napoako na sto pa onda plocu odozgore preko njega dok se sve mrda i tek onda backplate i srafove. Htedoh da menjam pastu sada kada sam sve cistio skoro ali sam odustao mrzelo me da skidam i ponovo vracam. Toliko.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 CM Storm Sirus Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
trebao si i za kupovinu hladnjaka da trazis savet ovde :P jedini savet prodaj, izvuci neki dinar pa onda biraj nesto odgovarajuce, sa tim CM hladnjacima ne bi trebao da imas ikakvih problema oko montaze... uglavnom za svaki na sajtu CM imas da pogledas uputstvo za montazu pa pogledaj komplikovanost itd...
Pre 612-tice sam imao 212Plus i on je druga prica isto ima backplate ali se drugacije montira i on je lak za montazu, dok TX3 / EVO je ono 3 min posla ( sa skidanjem i stavljanjem paste) posto je na one plastike ili snalu zavisi od soketa. To ti pricam jer sam imao ili ima dalje te kulere na nekim kompovima sa kojima imam skoro svakodnevni kontakt.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 CM Storm Sirus Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.