Proc fx 6300 mb asus m5a97pro ram mushkin silverline 2x4gb hdd wd 160gb grafika msi 6870 oc 1gb ddr 5 napajanje COOLER MASTER eXtreme Power Plus RS-460-PMSP-A3 460W
problem je u tome sto recimo igram igru Dishonored ili darksiders 2 u sred igranja nebitno da li je neka akcija u pitanju,ili stojim u mestu i neradim nista .Dodje do zamrzavanja slike na par sekundi i onda se pojavi crni ekran(izgubi se slika igre )i posle toga opet radi igra normalno nekih par min i opet tako .par puta sam preko alt + tab i izlaska na desktop video pruku koja kaze nesto kao video driver is recover after unexpected error.action center pokazuje skoro 20-ak takvih gresaka.to se desava samo u igrama inace racunar normalno radi kad skidam nesto preko torrenta,gledam filmove,malac crtace na YT.
Probaj neki od prethodnih da staviš. Meni je dvaput tako pukao drajver posle update-a na najnoviji i sredio sam tako što sam vratio stari tj prethodni. Sve dok radi dobro ne menjaj ga. EDIT: ALI, obavezno uradi uninstall, onda pusti driver sweeper, pa tek onda stavljaj novi tj prethodnu verziju, naravno posle restartovanja kompa.
Prva stavka je ocigleda, drajver jede govna, vrati se na prethodni pa vidi sta se desava.
Druga stavka Kakve su ti temperature u toku igre posto vidim da ne palis vsync ili ne znas cemu sluzi pa ti graficka neprestano radi na maximumu sa 99% opterecenja (silujes je nepotrebno)
sam i presao zato sto je prethodni pravio sra..e,sto se tice temprature grafike ona ide na oko 70 stepeni i koliko sam citao i cuo ovaj model MSI-a je sa nesto vecim temperaturam na idle je oko 50 stepeni.Sto se tice Vsync nije da necu da palim nego nemam pojma cemu sluzi(sad cu na citanje i googlanje da se edukujem),generalno instaliram igru i ako ima onaj tab detect graphic settings ja klik na to ako ne malo probam rezoluciju da menjam i detalje i to je to.Ovo vsync i AA i AF to i nediram.probacu sa ovim Vsync pa da vidim sta se desava.
sta deinstaliram sa racunara uvek probam da ocistim sve repove sa Advance system care i windows 7 managerom i do sad nisam imao problema sa istim .Mislim da je do grafike da se greje malo vise nego sto treba.10 ak min igranja sa vsyncom i temp GPU je nizi za 10 stepeni ,videcu jos danas u toku dana pa javljam
idle je na oko 36/37 , NIKAKO 50c, pogotvo sad zimi. Load se vrti na oko 65c/70 max to je ok.
Ocisti kartu lepo od prasine za pocetak Lepo ocisti drajvere , pa od 0 stavi poslednje (kod mene su isto poslednji i nema problema)
vsync sinhronizuje broj frejmova sa refresh rejtom monitora da ne bi imao neobradjene frejmove na ekranu ili da cekas refresh monitora a frejm je obradjen, to su one kao crte po ekranu sto vidis kao da se lomi slika horizonalno, verovatno si primetio nekada, a samim tim uglavnom ogranicava broj frejmova na 60 za savrseno tecno igranje a samim tim karta ako radi sa 50% snage se ne zamara da pravi nepotrebnih 80 ili 90 frejmova preko onih 60,ako me razumes.
na moj problem. Posto je slican problem stavio sam ga u istu temu.Evo kako ide tok film je u pitanju `One Life`` skinute sve moguce verzije filma Avi,HD-sve verzije,MP4 itd. kada se pusti film u bilo kom player-u ali u full modu bez onih ivica playera monitor kao da se ugas(uvek na istom mestu i u isto vreme)i,cuje se zvuk ali nema slike.Sliku dobijem Ctrl Alt Del pa samo iskljucim task ili na dugme na monitoru potvrdim da je ugasen i opet upalim.Kad sam promenio DVI na HDMI problem je nestao ali se opet pojavio e sad ne znam kad.Mislim da sam ubacio nove drajvere za grafiku.Ali to nije bitno jer se javljao problem na prethodnim verzijama drajvera sigurno u zadnjih god. dana.Sve te verzije filma na lapu rade bez problema u istim plejerima.Koliko se secam to mi se desilo isto kad sam prvi put pokrenuo Crysis3 i vise nikad do kraja igre.Isto se to desavalo i na staroj konfiguraciji.Ako je bitno monitor je Dell a grafa Sapphire.Zamenjeno par kablova grafa-monitor.Ovaj problem je samo sa ovim filmom xD.Kad pustim film kao na slici nemam problema: http://bit.ly/YohbuS
Dex ako mi verujes sve zivo sam probao sem menjanja grafike i monitora,posto nisam u mogucnosti.Ostalo sve probano.Uvek isto,kako sta nemam pojma vise.
i koja ti je sada rezolucija na tom Dell-u? Vidi da li se to dešava i na drugim rezolucijama ekrana. http://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
A da probate nvidiu drugi put??? Jednom imao ati i nikad vise.Pa kazu ali to je bilo pre,sad su drajveri sredjeni.A svaka druga tema nevalja 13 vracaj 12 ne valja 12 vracaj 11.Isto kao ja sa 9550 ati.Od tada sam sa nvidia-om prodisao.Kakav uninstall kakvi repovi,sam nadje update kad izadje,skine,update-uje se i milina.Cini mi se da vise ni restart ne trazi.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
kuciste i sve cistim na max 2 meseca,grafiku ocistio pre 7 dana tako da do prasine nije sigurno,inace karta je bas ta sto Dexter pominje.evo sad gledam na idle je 45 stepeni (hw monitor)izgleda da je resenje onaj vsync,otkad sam to cekirao sve ide ok, cak ni na civilizaciji 5 vise nestuca.videcemo sta ce biti kasnije ali za sada izgleda problem resen
Crkava ti memorija na grafickoj. U to ces najlakse da se uveris ako joj oboris radni takt za nekih 200-300MHz. Ako ti posle toga sve radi normalno, (a radice), reklamiraj kartu. Cest problem sa ATI kartama, pogotovo MSI. Za obaranje takta memorije iskoristi MSI Afterburner. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
sam malo takt ,jer sam razmisljao posto je karta fabricki clockovana,a ja imam kinez kuciste koje nije nesto provetreno (pa ga cistim i svakih mesec - dva),da se ne pregreva zbog lose ventilacije,i na kratko sam probao i tu opciju u igrama i sve bilo ok.ajd da probam i to veceras da vidim sta ce da se desi.A ako vec crkava memorija onda se nadam da nece crci tek za neke 2 god posto jos toliko imam garanciju na istu.
u svakom slucaju hvala za jos 1 konstruktivan predlog
-Uradi windows update -Deinstaliraj drajvere ovako http://goo.gl/kGBHl -uradi update Dx
Ja sam pre godinu dana imao taj problem, i fora je bila u W7 bug koji suvise cesto salje upite grafickoj kartici, ne dobija odgovor dovoljno brzo i onda se desava to sto se desava. update windowsa je resio problem. Btw, brat-bratu do sad si 10 000 puta mogao da resis problem prostim guglanjem. Kako te je mrzelo to da uradis, a nije te mrzelo da pravis temu i citas sve ovo nikako i nije jasno.
Sto se tice win7 od udateova jedino nije instaliran Internet explorer 10,SIlverlight,bing desktop i jedno 30 language packo-ova. DX poslednji, brat bratu probao i guglanjem da nadjem u cemu je problem nisam uspeo.
Ne moras da cekas da crkne sasvim, mozes odmah da je reklamiras, to ti podleze garanciji. BTW. Trebala bi da ti puca u sintetickim testovima, tako da to mozes da prilozis kao dokaz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
probao kartu u furmarku,lightsmark i 3d marku i sve proslo ko podmazano najvisa temperatura isla do 80 stepeni,opet probao igre bez vsync-a i sve rade ok. Po meni ili je zezao driver ili je jednostavno dolazilo mozda do pregrevanja ma je to mozda zezalo kartu,doduse kuciste sada drzim skroz otvoreno sa obe strane. po svemu sudeci GREMLINI.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.