Imam neko novo kuciste ciji front usb konektor ima samo 4 zice, a maticna ima standardne devetopinske konektore. Da li mogu nekako da prepravim da bi radilo? Jerbo ovako ne more.
ti idu 4 zice.. Koliko se sjecam GND Data- Data+ i +5V... E sad taj devetopisnki podjelis na pola po horizontali.. Na kraju ces na jednoj strani imati 4 a na drugoj 5 pinova samo provjeri raspored pinova za svaki slucaj. Taj peti pin izostavi on ne sluzi nizasta on je kao neko uzemljenje..
Konektor je jednodelni kao na slici. http://goo.gl/gL6qf Nisam siguran kako da okrenem, a i kad ga stavim na pola po horizontali to je toliko labavo da me stra` da ukljucim komp da probam. Kuciste ima jedan frontalni usb a ploca je za dva. Jasan mi je problem samo nisam siguran za resenje.
Crvena ti je +5 i ona ti je zadnja u smjeru na lijevo. Koliko vidim na slici raspored zica je dobar.. Nema sta sustekaj i vozi, a klimavo je klimavo jbg kinez je pa se rasklimo.
Nije bas kines nego nova novcata Versa II. Nego nije predvidjen konektor na ploci za samo jedan usb ulaz. Moracu da improvizujem nesto. Zalicu gipsom ili silikonom. Ili betonom.
Sve ti je dobro povezano, od N/C (No Connection) pina uvek ide tako. Crna, zelena, bela i crvena, to je standarno već duže vreme. Vrati kontakte u plasiku ako se nešto spoji ode sve dođavola. Neznam taj UEFI Bios na tom asusu ali pogledaj da nema neko isključenje za extra USB. Probaj da u BIOSU promeniš stanje ` Support for Legacy devices` ili nešto u tom smislu.
Nije Asus druze nego neka GA koja nema uefi. Ne znam zasto mislis da je Asus. Ali svejedno mislim da bi bilo isto. Ne znam kako su ovo zamislili. Sve mi se cini da nesto nije u redu sa front konektorom na kucistu jer su ovi na ploci 100% ispravni. Ima i jedan usb3 konektor koji ne mogu da prikacim jer ploca nema usb3 ali mislim da to nema veze sa celom pricom oko usb2.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.