U petak uveče računar se prilikom rada sam od sebe ugasio i sledeća 2 dana nije mogao da se upali na dugme. (jednostavno ništa se nedešava pritiskom na power dugme)
Ceo vikend nije radio, a jutros proradio !
Napominjem da je sve ispravno povezano, i da nije menjan nikakav hardver.
Da nije u pitanju napajanje koje imam već 5 godina ?
CPU: Phenom II x4 955 MoBo: Asus M5A97 RAM: 4GB Kingston ddr3 1333mhz VGA: Radoeon Saphire 6950 HD MON: HP ZR22w HDD: WD 1TB i WD640 PSU: 800w gigybute pro
... ja bih digao kvotu na switch power-on... tj. na poluispravan prekidač za paljenje računara, na prekidač na napajanju, na kontakt AC kabla sa napajanjem... Naime, ako je neko napajanje staro 5 godina, i zajebava pre dva dana, ne vidim razlog zašto ne bi zajebavalo i nakon 5 godina i 2 dana... tj. kako se samo popravilo.
Pre neki dan sam prvi put u zivotu imao slucaj precvikanog AC kabla, i to bas do samog napajanja, jer je baja stalno nogom gurao kuciste `do kraja u sto`, pa se kabl polomio o ledja stola a racunar osto mrtav. Prekidac za paljenje jeste malo cesci slucaj, ali on retko kada otkazuje odjednom, uglavnom krene da zeza tek ponekad, pa sve cesce i cesce, dok ne dumre... Ovde ipak smrdi na napajanje... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Da, mozda je iz nekog razloga odreagovala zasita od kratkog spoja u napajanju i trebalo ga je samo ostaviti par sekundi bez mreze i verovatno bi proradilo odmah. Pregledati i 20 pin konektor na napajanju i ploci...Naravno, moze biti svasta ovde u pitanju.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imao sam pre par godina isti problem, promenio napajanje - isto. Kada sam izvadio jedan stap memorije - komp se vratio iz mrtvih. Ne bi skodilo da probas.
Ako je doticna ploca u pitanju ,kod mene se povremeno javi da ujutru nece da startuje racunar ,samo ispraznim plocu od napona tako sto ugasim racunar iz struje dok na tastaturi ne prestane da svetli dioda sto znaci da ploca vise nema struje u sebi ,ponovo ukljucim prekidac na napajanju i maxina pali odma :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.