kupih novo lc power 650w i to sam ga uzeo polovinom novembra meseca.Bilo mi zao da ga stavim u staro prasnjavo kuciste.Resih da sacekam kraj januara pa da iskesiram za novu grafu i novo kuciste uzeh ti ja lepo sve to kad danas prikljucim sve lepo napajanje ne radi?! Probam ga kod drugara ni kod njega!probam sa starim komp radi. Zovem emmi niko se ne javlja u kozjackoj zovem njihovu radnju na Novom Beogradu oni mi kazu da uzmem i da nosim napajanje direktno u alti servis na novom beogradu.
Sad ja pitam sta mi je ciniti dal da nosim direktno u alti ili u kozjacku? Koliko cu cekati na zamenu? Da li ce mi ponuditi isto napajanje ili cu moci da trazim zamenu uz doplatu ovo sam platio 5800 dinara.Napajanje jos mirise na novo nije korisceno bas bedak koliko sam se iznervirao nemam reci.
Ako su firma na nivou dace ti odmah drugo napajanje.To bar nebi trebao da cekas. Ako ce da zezaju i da se drze protokola od 30-45 dana cekanje. Ako ce da proveravaju i testiraju u kracem obliku do 7 dana! Postoji mogucnost da uzmes nesto drugo uz doplatu ali to moras sa njima da se dogovoris da naglasis da zelis da doplatis za drugo napajanje..
U prinicipu poenta je da ne smes da budes mutav,ostro,jasno,zauzmi se za sebe!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
I slikaj napajanje sa svih strana, i kroz proreze, gde je ventilator i na izduvnoj strani, ali koristi osvetljenje pri tome. Posto....Alti je erhmm.....Alti.
Tako i sam radim . Ono sto bih ja uradio,osim slika nagovestio bi serviserima da sam to (slikao komponentu detaljno) uradio da uopste ne pokusavaju da vrate staro napajanje jer dzaba i da slikas kad ces uci ponovo u istu proceduru.Ovako skratis muke i udaris gde je najbolnije
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nosi direktno u servis, brze ce da zavrse. Po meni je najbolja varijanta da pozoves servis, objasnis situaciju, pokusas da se dogovoris sa serviserima (ne prodavcima) da dodjes u odredjeno vreme koje tebi i njima odgovara i resis stvar na licu mesta. Nema razloga da ti ne izadju u susret (mada praksa cesto pokazuje drugacije). Slikanje nikad nije na odmet.
Ako ti je blizu, odnesi u Alti servis na NBGD-u...
01.02.2013. 19:47
status: user broj poruka: 3241
i ukoliko nemaju gužvu, možda će ga odmah testirati i dati ti drugo ili će ti dati potvrdu da ne može da se popravi i da u radnji ili uzmeš pare ili podigneš drugo napajanje. Kada sam ja nosio memoriju na reklamaciju, imali su dosta posla pa sam čekao dva dana za testiranje memorije, i dobio sam odmah novu u servisu. ne znam za druga mesta, ali zaposleni u ovom servisu su jako ljubazni i izlaze u susret. Ja sam prilikom reklamacije pitao da li mogu da dobijem kao zamenu patriot umesto excelram-a, i dobio sam je bez problema i bez doplate. Samo im reci da ti treba hitno komp i zamoli ih da što pre reše, sigurno će ti ljudi izaći u susret. Servis je na Savskom keju, iza brodogradilišta.
vec sam pomislio na LC Power,kad ono stvarno LC Power ,riknjavaju od jeftinijih pa do najskupljih modela.Zaobici ga u sirokom luku ,bolji su kinezi od njega.
kad su ti lepo objasnili nosi u servis u alti ? sto trazis savet nije mi jasno? tek si reklamirao i ti se tripujes! neces sigurno biti ostecen! cemu ova tema?
A koj sam ja ludak video svi hvale lc kao u rangu cm i chiefteka a ono sipak.Nepada mi na pamet da ikada vise kupim lc samo ako bude moglo trazicu zamenu uz doplatu.
Ja sam ih kupio samo 15-ak komada do sada, za sebe i prijatelje, i baš nijedno nije crklo... Kada ih prave na tone, normalno je da će da ima više reklamacija nego ostali, samo ostale niko ne spominje jer se ne prodaju u tolikim količinama. Ja sam jednom kupio pokvareni Imlek-ov jogurt pa sad zbog toga treba da pređem na Granice ili...
Ja sam u avgustu 2011. godine kupio to napajanje (extra, Chieftec, modularno, dovoljno W), kada sam uzimao i novu graficku i kuciste, i posle tri meseca jednostavno je crklo. Stavio sam stari Chieftec od 400W i sa njim je sve radilo - sto je bio dovoljan dokaz da je napajanje bilo u pitanju.
Nazvao sam firmu i objasnio sta se desilo. Rekli su mi ako sam siguran da je napajanje da ga donesem vec sutra za bg i da ce mi dati novo. Odneo sam napajanje, oni ga proverili, dali novo i sta reci sem sve pohvale za profesionalizam (necu da spominjem koja je firma).
Dakle, sve zavisi od njih... Ako su dobre volje i imaju na lageru mogu odmah da ti zamene, a mogu da se izdr***aju pa da ga drze 45 dana... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
LC Power je LOŠ brand. Daleko iza Enermax-a, CM-a, Thermaltake-a, Antec-a
02.02.2013. 00:47
status: user broj poruka: 10999
Silverstone-a...pa čak i Chieftec-a.
@LoloSremacka: kablovi su im nesavitljivi zato sto umesto bakra koriste upredena aluminijumska vlakna (``licne``) gde god je to moguće. Cak i na tome stede... A nesavitljivost (krutost) kablova je VEOMA veliki minus za napajanje (može da bude i razlog za diskvalifikaciju istoga - opasnost od ``iskakanja`` kablova iz konektora)...
:: Ja sam ih kupio samo 15-ak komada do sada, za sebe i prijatelje, i baš nijedno nije crklo.. :: Kada ih prave na tone, normalno je da će da ima više reklamacija nego ostali, samo ostale niko ne spominje jer se ne prodaju u tolikim količinama. Ja sam jednom kupio pokvareni Imlek-ov jogurt pa sad zbog toga treba da pređem na Granice ili.. :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
:: Ja sam ih kupio samo 15-ak komada do sada, za sebe i prijatelje, i baš nijedno nije crklo.. :: Kada ih prave na tone, normalno je da će da ima više reklamacija nego ostali, samo ostale niko ne spominje jer se ne prodaju u tolikim količinama. Ja sam jednom kupio pokvareni Imlek-ov jogurt pa sad zbog toga treba da pređem na Granice ili.. :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: Moja preporuka je da u svakom slucaju predjes na Granice,mnogo bolja stvar Inace koristim LC 600h i kod mene radi vise nego korektno.Penzioner nemoj zbog jednog loseg komada odmah da formiras celokupnu sliku celog brenda,desava se i najboljima da im neki komad rikne...
Trebali bi da prave modularno napajanje od 1000w za 2000 dinara.Baš je sranje LC što ne pravi za male pare napajanja nalik na stare Obodin veš mašine i frižidere (koji traju 50 godina). Mi Srbi stvarno umemo da se poseremo na svu pamet ovog Sveta. Do juče svi vozili jugiće i kečeve, a danas nalazimo mane najnovijim automobilima svih proizvođača... Crklo je kao i bilo koji drugi brend... Jel` crklo u garanciji? - Dobićeš novo! Ali, ne vredi pričati o procentu reklamacija tj kvarova u odnosu na broj proizvedenih komada, to niko u Srbiji ne *ebe ni 5% više, ljudi ne žele da razumeju. Kada bi imali podatke koliko Chieftec, CM, Silverstone i ostali proizvedu napajanja dnevno, i koliko ih naprave LC power i ostali Budget-friendly brendovi, razumeli bi zašto ima više reklamacija
Kao kad kod mene indijanac traži krevet vanstandardne širine i kaže `znam ja dobro šta je serijska proizvodnja, ali zašto ne možete da napravite uže od standarda?` E, pa, da babun razume šta je serijska proizvodnja, ne bi uopšte pitao takvu glupost. Samo ih pitam da li u Zastavi mogu da naruče Fiat Punto kraći za 10cm...kažu-može, ali u qrcu...end of story.
Mozda ne kod nas, jer smo cobanska zemlja, ali svuda u svetu imas preorder iz fabrike. Naravno kod nekih proizvodjaca. Tako da, kad kupujes nesto iz serijske proizvodnje, mozes da kazes da hoce tockove od toliko i toliko inca, takvu i takvu tablu, takvu i takvu muziku. ... itd. Tako imas i kod nekih i custom PSU.
:: Trebali bi da prave modularno napajanje od 1000w za 2000 dinara.Baš je sranje LC što ne pravi za male pare napajanja nalik na stare Obodin veš mašine i frižidere (koji traju 50 godina). Mi Srbi stvarno umemo da se poseremo na svu pamet ovog Sveta. Do juče svi vozili jugiće i kečeve, a danas nalazimo mane najnovijim automobilima svih proizvođača.. :: Crklo je kao i bilo koji drugi brend... Jel` crklo u garanciji? - Dobićeš novo :: Ali, ne vredi pričati o procentu reklamacija tj kvarova u odnosu na broj proizvedenih komada, to niko u Srbiji ne *ebe ni 5% više, ljudi ne žele da razumeju. Kada bi imali podatke koliko Chieftec, CM, Silverstone i ostali proizvedu napajanja dnevno, i koliko ih naprave LC power i ostali Budget-friendly brendovi, razumeli bi zašto ima više reklamacij :: :: Kao kad kod mene indijanac traži krevet vanstandardne širine i kaže `znam ja dobro šta je serijska proizvodnja, ali zašto ne možete da napravite uže od standarda? :: E, pa, da babun razume šta je serijska proizvodnja, ne bi uopšte pitao takvu glupost. Samo ih pitam da li u Zastavi mogu da naruče Fiat Punto kraći za 10cm...kažu-može, ali u qrcu...end of story. :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
Re: LC Power je LOŠ brand. Daleko iza Enermax-a, CM-a, Thermaltake-a, Antec-a
07.02.2013. 17:24
status: user broj poruka: 4054
sinoc sam rasturio 2 chifteka .. od 2 pravim jednog .. kablovi su mu poprilicno savitljivi ... presekao sam jedan jer su mi trebale licne za krpez .. wow .. shitek .. aluminijum .. nema bakra nigde na chifteku ..
caka je u izolacionom materijalu i kolicini silikona u njemu ... od toga su kablovi ili savitljivi ili kruti ko jutarnja *rekcija
:: Silverstone-a...pa čak i Chieftec-a :: :: @LoloSremacka: kablovi su im nesavitljivi zato sto umesto bakra koriste upredena aluminijumska vlakna (``licne``) gde god je to moguće. Cak i na tome stede... A nesavitljivost (krutost) kablova je VEOMA veliki minus za napajanje (može da bude i razlog za diskvalifikaciju istoga - opasnost od ``iskakanja`` kablova iz konektora).. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.