Imam Sandy, a uradio sam upravo ono sto ovde pise da nije preporucljivo: http://goo.gl/02Sj6 ? *MSI recommend you to update BIOS with ME8 only if you are using IvyBridge 22nm CPU.
Posle flesovanja fajlom `E7677v62` i restarta stoji zakucana na ekranu: Updating BIOS ............... file not found
Ploca je nova, prekjuce dobijena kao zamena za staru, a procesor je i5-2400.
Sta mi je ciniti? Je l` sad moram da ubacim ivicu kako bih flesovanje novog BIOS-a priveo kraju pa onda vracanje starog BIOS-a il` sta?
Ma ne jebe. Prvo sam se plasio to da uradim da se ne bi nesto sjebal0 posto se ne secam kada sam poslednji put koristio MSI proizvod pa ne znam kako se ploce ponasaju. Sada vidim da sam strah imao s razlogom. Na kraju sam ipak odradio clear cmos i time izgubio sliku. Sada se racunar ukljucuje ali ne baca sliku i ne svetle diode na kucistu. Dijagnoza: raspali mrtvi MSI.
Samo mi nije jasno ono `recommend`. Trebalo je debili lepo da napisu da se to ni slucajno ne radi sa Sandy procesorom. Lepo, crvenim slovima, kao ono iznad, a ne `preporucujemo`. Recimo ovako: DO NOT update if you`re using sandy... blablabla...
Sam sam kriv. Niko me nije puskom terao da flesujem raspad koji u faKing 2012/2013-oj godini nema dual BIOS.
Vrati nazad plocu i kazi da si prikacio i da ne reaguje.
A drugo, mogao si da povratis BIOS, jer tom porukom ` Updating BIOS ............... file not found` je pokusavao da updateuje BIOS sa flash memorije. Dovoljno je da si stavio bios na root flash-a i preimenovao ga u EIVB.BIN. Ovaj deo sam nasao na msi forumu vezano za tu plocu.
Nije dovoljno posto sam bas to i uradio jos pre clear cmos-a i nista se nije desilo.
@codeus Recovery nece uspeti posto ploca, kao sto vec rekoh, ne reaguje ni na sta. Ukljuci se i to je sve... ni na power dugme ne reaguje.
:: Vrati nazad plocu i kazi da si prikacio i da ne reaguje :: :: A drugo, mogao si da povratis BIOS, jer tom porukom ` Updating BIOS ............... file not found` je pokusavao da updateuje BIOS sa flash memorije. Dovoljno je da si stavio bios na root flash-a i preimenovao ga u EIVB.BIN :: Ovaj deo sam nasao na msi forumu vezano za tu plocu ::
Vadi je iz kucista i nosi u radnju gde si je dobio i pravi se blesav kazi nece da radi... Ne verujem da ne znaju za jadac ali mozda prodje...
Ako ne prodje nadji nekoga ko moze da odradi bios na nekom eprom-u...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nije dovoljno posto sam bas to i uradio jos pre clear cmos-a i nista se nije desilo :: :: @codeu :: Recovery nece uspeti posto ploca, kao sto vec rekoh, ne reaguje ni na sta. Ukljuci se i to je sve... ni na power dugme ne reaguje :: :: :: :: Vrati nazad plocu i kazi da si prikacio i da ne reaguje :: :: :: :: A drugo, mogao si da povratis BIOS, jer tom porukom ` Updating BIOS ............... file not found` je pokusavao da updateuje BIOS sa flash memorije. Dovoljno je da si stavio bios na root flash-a i preimenovao ga u EIVB.BIN :: :: Ovaj deo sam nasao na msi forumu vezano za tu plocu :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.