Ja imam 612s, a gledajuci testove Hyper 212 plus hladi isto, a jeftiniji je i manjih dimenzija. To je tako jer on ima HDT tehnologiju, tj bakarni hitpajpovi nalezu direktno na cpu, a kod 612s imas podnozije u kojem su pajpovi zavareni i ne idu direktno na cpu, pa dzabe sto je vecis dimenzija. 612s zauzima 3 slota za RAM memoriju, pa ako imas neku sa visokim hladnjakom, mocices da koristis samo jedan stap.
Izvinjavam se ako sam nesto pogresio sto se tice linkova i zahvaljujem se na savetima i preporukama za hladnjake procesora. Prakticno treba da se odlucim izmedju 612s i 412 slim.
Ne znam kakve su performanse 412 slim, ali on ima isti sitem kao Hyper 212, pa bih pre isao na njega nego na 612s. Opet kazem, imam 612s, i kada sam hteo da kupim neku bolju RAM memoriju nisam mogao da biram zbog toga sto memorije sa visokim hladnjakom ne mogu da se koriste, jer kuler prekriva 3 slota. Obrati paznju na to, a ako imas low profile memoriju, tipa Kingston HyperX Blue od 1600MHz onda nemas problema.
Ako ce vec da stavlja 2 venta, onda se ubija poenta tog kulera, posto je on kao silent (zato i ima ono s) zbog slabasnog ventilatora sa 1500rpm sto se nadoknadjuje gabaritima koji nisu efikasni.
U tom slucaju bolje uzeti Megahalems i 2 venta, samo nazalost nema da se nadje
:: :: Njegov potencijal dolazi do izrazaja tek sa 2 venta.. :: ::
Matterhorn bije CM 612S u svim kategorijama i to od 80w 3,8`c , na 120w 5`c , a na 140w 5,4`c sve na high speed.Koliko dobije CM sa drugim ventilatorom toliko dobije i drugi cooler.
@Miskonius i @peki22, Drugari pregledao sam testove koje ste istakli i vidim da su razlike minimalne. Morace izgleda neke druge stvari da odluce. Vidim po komentarima na IT Svet-u da se neki hladnjaci tesko montiraju, pa posto sam malo tanji sa zivcima za `pipave` stvari odgovarao bi mi onaj koji se lakse montira.
Naj bitnija stavka je da li cooler moze da stane u kuciste i samo o tome vodi racuna.Sto se tice montiranja to je toliko prosto da ti treba 5 minuta sa sve mazanjem paste,ako vec nije nanesena.
Moze da stane svaki od ovih o kojima smo razgovarali. Merio sam. Reci mi druze da li se tvoj odgovor odnosi na bilo koji od ovih hladnjaka ili na one koje si ti predlozio?
Sve je to isto za tu klasu coolera.Prvo skines sa maticne plasticni nosac za cooler.Stavis back plate(vodis racuna kako idu gumene podloske)Stavis cooler stegnes srafove i na kraju nakacis ventilator.U krajnjem slucaju dobija se upustvo i ne mozes da pogresis.
Ok druze, videcemo kako ce to ici kada ga pazarim. U medjuvremenu sam jos malo bistrio temu i rekao bih da mi se najvise svidja 412 slim, no videcemo jos.
Ako uzimas vanesu za te pare je odlicna, uzmi slobodno S verziju http://goo.gl/QbEvb ja je imam i odlicna je za te novce, nikad laksa montaza. ladi fx 6300 oc na 4 ghz idle smesan full load 51c necujan na 85% kuler (tako mi stoji 24/7) http://goo.gl/D6s7m
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.