Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
HDD WD320AAKS-00B3A0
STRANA 1 OD 1
Antimatery HDD WD320AAKS-00B3A0 11.01.2013. 13:10 T51234

status: user
broj poruka: 997
Polako pocinje da izdise moj petogodisnji disk ali na cudan nacin :)

Prilikom startovanja krene ocitavanje SATA komponenata i doticni disk se ugasi, posle nekog vremena on se startuje i kada se startuje prolazi na svim testovima 100% bez sektora bez problema u svim dijagnostikama sve je na 100% , disk je deklarisan na 1000 dana rada a dosegao je oko 800.....

Zanimljiva stvar sto svaki test prolazi bez ikakvih problema ali pali se na gurku :) iz desetog puta jednostavno se gasi prilikom boota... Naravno menjao kablove menjao sata ulaze eto onako ali nista, dok drugi disk uredno vidi.

Meni se cini da ovi danasnji diskovi i nisu nekog kvaliteta sve sto istera 3 godine dobro je, no naravno imamo i mogucnost kupovine nesto skupljih a boljih WD diskova garancije 5 godina...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mjevtic Ja sam imao slicnu situaciju 11.01.2013. 13:42 #467544

broj poruka: 75
sa mojim Seagate-om od 500GB, desavalo mu se da se jednostavno ugasi ili se nekad cak ni po ukljucivanju racunara ne vidi. Onda sam zamenio napajanje i to ne zbog njega, cak sam stavio slabije napajanje i od tada mi se nikad vise nije desilo. Nadam se da ce tako i ostati, inace drugi ATA disk od 200GB koji mi je bio za bekap je radio sasvim normalno, nije se gubio. Mozda su ovi noviji osetljiviji na napajanje ili ko zna sta je.

Antimatery Moguce elektronika 11.01.2013. 13:56 #467546

broj poruka: 997
Ma rasturio sam ja moj HDD gledao elektroniku, ocistio kontakte ali znam da nije to. Vratio ga i isto se ponasa, napajanje sam menjao imam chiftec i na drugom kompu LC power i isto je. Ma dobro bitno je da sam podatke spasio. Najverovatnije da je do elektronike sad tacno sta ne znam uglavnom kad startuje glava diska odmah se ugasi, e sad mislio sam da je problem mehanicke prirode ali stres testovi i bilo sta drugo on prolazi videcu jos da se zanimam kada nema posla :)
savatije ako nisu kablovi... 11.01.2013. 15:47 #467581

broj poruka: 1121
onda je ekektronika resila da se uzjoguni

DELL INSPIRON 17R N7110

Neba Probaj, 11.01.2013. 17:59 #467615

broj poruka: 1197
isključi napajanje sa njega, i pokreni računar. U trenutku kada se čitaju SATA komponente, ti mu `na živo` priključi napajanje. Javi da li se onda pali kako treba.
gilopile ... 11.01.2013. 18:07 #467619

broj poruka: 9459
Poznata boljka, mislim da ima veci delay sa citanjem MBR-a. Obicno 0 (nulti) sektor ili samo pozicioniranje glave na isti deo ploce gde se sektor nalazi. Moze tako da radi godinama, a moze sutra da te izda i da vise nece biti u mogucnosti da ga procita i tu je kraj. Sto je najgore, ne radi se o losem sektoru da bi neko regenerisanje uspelo...Vrlo cupavo.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs