Cudan problem sa racunarom, Mis uspori pocne da secka, kada restartujem komp BlueScreen
STRANA 1 OD 1
vladalesje
Cudan problem sa racunarom, Mis uspori pocne da secka, kada restartujem komp BlueScreen
06.12.2012. 22:13
T50616
status: user broj poruka: 183
Dakle, kao sto naslov kaze, imam problem sa jednim racunarom koji ne mogu da resim, odjednom samo krene mis usporeno da radi, da secka prilikom pomeranja, kada restartujem komp pojavi se BlueScreen, menjao sam napajanje,stavio novo, medjutim nista, stavio sam drugi hard disk, nov sata kabal, nista, resetovao sam bios, nista, flesovao sam bios, nista....
Na starom hard disku, kada pokrenem HDD sentinel, on mi ispise greska u komunikaciji izmedju hard diska i domacina i na kraju neka greska 222, tako mi mi preveo Google, onda sam zamenio hard disk, stavio drugi, sa drugim mi ne izbacuje to, ali posle nekog vremena opet krene mis usporeno da radi.
Ploca je MSI G41M P28, cpu intel e2160, memorije neke exceleram 2x2gb ddr3 na 1600mhz, ali rade na 800mhz, zbog procesora, testirao sam i memorije na memtestu, nije mi izbacio nikakvu gresku, pustao sam test procesora, intelburn, iz Aide64 sam pusto onaj System Stability, oko 9h se vrteo, linx nisam pusta, niti prime. Pada mi na pamet da isflesujem ponovo bios, vratim neku nizu verziju, da icupam grafcku, 9500gt, i da probam na integrisanoj, i da icupam wireless karticu, tp link 551ag, ali sve nesto mislim da zeza maticna ploca...
ipak nisi probao sa drugom memorijom,ako i sa time pokazuje BSOD ostaje ploca ili CPU.Posto vrlo retko riknjava CPU ,ipak bi u ovom slucaju sve ukazivalo na plocu t.j chipset.
Krenuo sam eliminaciju deo po deo, tj ostatak koji nisam menjao, na kraju je ostala samo ploca i cpu, stavio sam drugi cpu, neki stari 775 intel celeron na 2.5ghz, i za sada komp radi, primetio sam na kraju bio, kada je ostala samo ploca i cpu, da zeza i lan, kada sam ukljucio lan kabal komp nije prepoznao nista, probam na disable lan, komp zabode, restartujem, plavi ekran, podigne se sistem, opet isto, nece disable, sada na ovaj cpu, nekoliko puta sam iso disable, enable, radi.... ne znam ni ja... videcu do sutra kako ce da ponasa....
Pogledaj soket procesora, mozda ti je upala neka prasina, ili neki pin malo iskrivljen, pa kada si ubacio Celeron malo je leglo kako treba. Memoriju kazes da si menjao i testirao, to onda nije problem. Ostaje ti maticna ploca. Izvadi plocu na sto, zakaci samo neophodno, pa probaj kako radi
I sa celeronom zeza, samo sto nema sada da koci mis, ali ne radi lan, vidi lan konekciju, ali nece da vuce nisat sa neta, posle nekog vremena samo precrta konekciju, kao da nije ukljucen lan kabal...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.