Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoć oko SMD kondenzatora
STRANA 1 OD 1
dradisic Pomoć oko SMD kondenzatora 27.11.2012. 20:48 T50441

status: user
broj poruka: 271
Pozdrav svim forumašima.
Treba mi mala pomoć oko oznake ovih kondenzatora ( http://goo.gl/5SoLT ), nije mi jasno na koliko volti su i kolika im je kapacitivnost, naravno zanima me i gde ih mogu kupiti.
Unapred hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Pomoć oko SMD kondenzatora 27.11.2012. 20:56 #457260

broj poruka: 19008
Sanyo
220 uF
16V

part number: 16SVP220M
trazi u kelco

:: Pozdrav svim forumašima
:: Treba mi mala pomoć oko oznake ovih kondenzatora ( http://goo.gl/5SoLT ), nije mi jasno na koliko volti su i kolika im je kapacitivnost, naravno zanima me i gde ih mogu kupiti
:: Unapred hvala svim
::
tortojed 220 mikrofarada, 10V. Verovatno. Ako nabavis i ove koje ti je imarkovic 27.11.2012. 22:18 #457278

broj poruka: 10999
http://goo.gl/FFStV

...opričao, nećeš pogrešiti (još je i bolje da imaju viši probojni napon - treba samo voditi računa o ``rasteru``, to jest o rastojanju izmedju lemnih površina).

acosuper da se i ja nadovezem na pitanje 27.11.2012. 22:28 #457281

broj poruka: 1207
sta se treba gledati kod zamjene kondenzatora, mislim na ono sta je bitnije mikrofaradi ili probojni napon, naravno u slucaju da nemamo takav isti kondenzator kao sto nama treba

CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8
GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS
RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3
MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
PSU: Cooler Master

imarkovic Re: da se i ja nadovezem na pitanje 27.11.2012. 22:46 #457285

broj poruka: 19008
mF moze malo da odududara na gore ali to nije bas preporucljivo, najbolje je kad je iste vrednosti, medjutim sto se voltaze tice moze da ide na gore kol`ko oces, samo nikako ali nikako ne sme da ima manju vrednost, jer se desava kaboom elektrolita

:: sta se treba gledati kod zamjene kondenzatora, mislim na ono sta je bitnije mikrofaradi ili probojni napon, naravno u slucaju da nemamo takav isti kondenzator kao sto nama treba
:: CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V
:: GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLU
:: RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR
:: MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.
:: HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID
:: PSU: Cooler Maste
tortojed Ovako kako rece imarkovic, osim u jednom-jedinom slucaju: kada se 27.11.2012. 23:44 #457309

broj poruka: 10999
radi o filtraciji (AC komponente) u ispravljacima. Tu vlada pravilo ``the sky is the limit`` ili ``sto vise mikrofarada to bolje``... Ako, na primer, u ispravljacu za HiFi pojacavac (``pojacalo``, u hrvatsko-srpskoj varijanti) ili u pojacavacu nekog aktivnog PC zvucnika itd., treba na ispravljacu zameniti neispravan kondenzator kapaciteta, recimo 2200 µF, ovo slobodno mozemo da ucinimo i kondenzatorom od 3300+ µF. Naravno, ukoliko dimenzije istoga nisu problem...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs