Decko, bez uvrede, ali da li si ti normalan? 960 RSD za kuler za grafiku koja mozda (veliko mozda) vredi toliko?
@gliga Sa drugog kulera iz liste bi trebalo da mozes da prebacis samo ventilator na svoju - isto ima 3 srafica ispod propelera. To bi bilo idealno resenje. Samo ostaje pitanje da li je mozda i tih 550 RSD mnogo za ovako nesto (uzimajuci u obzir vrednost same graficke karte)...
Vidim da su cene jake, ako gazda kartice kaze da je ok uzimam, ako nece onda nista. Ventilatorcic bi mi trebao onaj sa tri drzaca, imam srafove imam sve. Mislio sam da rasturim ovaj postojeci i da ga ocistim podmazem i vratim, medjutim ne dozvoljava tu mogucnost. Kvalitet uzas.
@Drasko To je druga varijanta. U koliko ne nadjem original ventilator probacu nesto da nakalemim na ovo.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Decko, bez uvrede, ali da li si ti normalan :: 960 RSD za kuler za grafiku koja mozda (veliko mozda) vredi toliko :: :: @glig :: Sa drugog kulera iz liste bi trebalo da mozes da prebacis samo ventilator na svoju - isto ima 3 srafica ispod propelera. To bi bilo idealno resenje. Samo ostaje pitanje da li je mozda i tih 550 RSD mnogo za ovako nesto (uzimajuci u obzir vrednost same graficke karte)...
Ma jok bre da se patis i trosis novce bzvz...Uzmes fan (imas tu u ladici ili u ormaru po kutijama) od nekog 754/939/am2 kulera za proc, prisravis sa 2 srafa dijagonalno i spojis crnu i crvenu na molex 5V. Bice mnogo tise, a 3x ce bolje hladiti od tog originarlnog prcoljka. A ako mu smeta i nije mu estetski, neka kupi i postavi akvarijum umesto kompa
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Prišrafi lepo jedan dobar vent. Naravno gledaj da bude malo veći, oni su uvek tiši. Kartica ionako mora da stoji na dole tako da taj kuler nećeš moći ni da vidiš ako je u pitanju estetika.
Takođe nemoj da se bakćeš da kupuješ original i da ga montiraš. Pre jedno 3-4 godine sam tražio da zamenim vent za moju staru Radeon X1300 pro. Nisam mogao da nađem odgovarajući vent u celom gradu. Bilo bi super ako bi imao neki ventilator od 10 cm. Taj bi legao kao šamar budali.
Onda je lepo došo imarkovic (fala mu) i lepo između rebara ušrafio i radilo je bolje nego original. Jači ventilator i bolje je hladio hladnjak.
a eevo ga i proces mallo komplikovan ali efikasan 1000%
Elem sta sam ja uradio ,za sledecu operciju trebaju vam 4 plasticna tipla(duzina zavisi od razdaljine hladnjaka grafice kartice i poda kucista),4 srafa ja koristio iver vijak od 6 cm (ko se razume malo u namestaj znace o cemu pricam)i recimo 4 holsafa 4x40. 1. probusim pod kucista 4 rupe tacno ispod hladnjaka graficke 2.zasrafim tiplove i iver vijke za pod kucista,ako treba malo potkratim tiplove 3.uzmem ventilator i pricvtstim sa holsafima za tiplove(u mom slucaju vent je na nekih 5 mm od pasivnog hladnjaka)
Zakljucak :cvrsto ,stabilno nema tandrkanja veoma smesno al radi
Nabavi neku ozbiljninu riknutu karticu sa dobrim hladnjakom pa prebaci imas ih na limunu koliko hoćeš. Imam jedan hladnjak, od ja mislim neke 7300 AGP. Ne znam dimenzije te tvoje, oa da izmerim ovaj. Liči na tog samo je crn.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.