:: Kineski delovi :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: Kao sto naslov kaze: sta najvise odkazuje na kvalitetnim ili brendiranim konfiguracijama :: :: :: :: Ploca, napajanje, disk, memorija....?
2 ploce i to firme gigabyte i 2 x 2 ram memorije kingston DDR2 800Mhz.
J&W IP35 Pro Intel E8400 3Ghz 2x2 GB Kingston DDR2 800Mhz MSI GTX460 OC 1GB Western Digital 250GBAAKS Western Digital 640GB Blue Western Digital 1TB Black Western Digital 1TB Green Chieftec GPS-550AB-A 550w
znam sta je najbolje za tebe, recimo server sa redudantnim napajanjem, mreznom, diskovima u raid-u, bar 5, ploca gotovo da nikad ne crkava, tako da tu si miran, moja preporuka samo IBM
:: Kao sto naslov kaze: sta najvise odkazuje na kvalitetnim ili brendiranim konfiguracijama :: :: Ploca, napajanje, disk, memorija....?
Najsigurnije je reci da procesori najredje crkavanju. Sve ostalo kako se zadesi. Do sada mi je sve crkavalo osim CPU-a i GPU-a (smatram da sam imao srece do sada).
Lepa tema, pretvorila se u ispovest kome je šta crklo.
Meni lično tokom petnaestak godina intenzivnog kompjuterisanja dva hard diska (maxtor, wd) i dve optike (samsung, liteon), neko bi rekao da sam ekstremno srećan, neko bi rekao da je zato što na napajanju nikad nisam štedeo a neko da je zbog toga što kvarljivu robu menjam relativno često pa nema ni vremena da se pokvari.
Kvarljiva roba su grafičke i hard diskovi a optika čak spada u potrošnu, manje kvarljiva su procesori i memorije. Ekstremno kvarljiva su loša i/ili preopterećena napajanja, a ako imaš takvo onda sve postaje kvarljivo.
1 hdd 2 memorije ddr2 2 cd citac/rezac 1 dvd citac/rezac LG ( a nije radio mozda 20h, crko od stajanja, tj. svaku put kad se bootuje kom on pomeri glavu i crkne kabal) 2 tastature ( 3 na pomolu crklo slovo D pa sam moro da menjam gumicu za njega a kao gejmerska je :) 1 mis ( radio 15 god, jadnicak pa mu se odlepile nalepnice po kojima kliza, bio je kuglicni, bio je stariji od nekih cod4 igraca ) 1 ink jet stampac ( zapekla mu se glava, popravka skuplja od novog ) 1 VGA kabal
Namerno ne pisem imena firmi jer su sve komponente koje su crkle jer su odradile svoj radni vek neke cak i vise, osim DVD rezaca/citaca.
Savet da se kupuje proverena roba, jer kod nas ima puno prevaranata koji uvaljuju sve i svasta, upoznati trgovca dobro i pokazati mu da nisi neobrazovan i da znas sta hoces da kupis a i lako se moze proveriti poreklo robe preko seriskog broja ( iz koje firme i fabrike je stiglo i kad je napravljeno ),
apsolutno tacno pre 5,6 godina zeznem se i kupim 8500gt silent(pasivac).3 puta sam reklamirao i sve tri su crkle onda sam u zameni dobio novu 9500gt palit koju sam odmah prodao i kupio karticu sa aktivnim hladjenjem.
Pasivno hladjenje je za sistem, karte, neki film i za ove sto se loze da nemaju nikave ventilatore po kucistu, to se zna sta ce se desiti nakon izvesnog vremena...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Za 13 godaina koliko se patim sa ovim: 10-11 ploca marke ASUS (nisam tacno sigurna mozda je i vise) 2 MSI od toga je bilo 9 za AMD barton 2 za Intel Npajanja 10-12 (xilence) Meromoja 4-5 Grafcike 6600gt sto sam uzeo 4 kom sve su crkle u garantom roku Gainward 8600gt i 8600gts sve sam slao na reklamaciju zbog prestajnja rad ventliatora. Samo sam na jendu dobio reklamaciju sve ostalo su menjali colere stavljali druge. isto tako i za 8800gt i GTS njih sam imao 6 od toga sam 3 reklamirao! Powercooler 4871gb od 3 kom 1 mi je crkla u grantom roku. Od 11 4850 (shapire, plai, gigabyte), hvala bogu ni jedna do sad nije crkla imao sam manjih problem sa jendom oko biosa ali to sam resio! Imao sam i ATI 1950 PRo 5 komda sa svima sam imao problem oko drivera! Procesor ni jedan. HDD je bilo mozda 3-4 max ne vise!
Kod men se najvise pokazalo Graficke Npajanja pa ploce! Ploce samo serije 478 i 462. Mislim da je jedan 775 crkla i jedan MSi AM2. Ostalo i dan danas radi po drugim racuanrima!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.