E`o ja imam jedan problem, pa me zanima da li neko ima konkretan predlog kako da ga resim.
Procesor je naravno potpuno ispravan kao Propus core, da to odmah eliminisemo.
Posto je oznaka CYAC, dakle, izvorni Deneb sa L3 kesom - probao sam da ga otkljucam.
Otkljucavanje je proslo uspesno, prijavio je 6MB L3 kesa. Prosao Prime95 i Linx, rekao bih oko pola sata, pojedinacno za svaki program.
Problem je, sto se PC restartuje sam od sebe, posle izvesnog vremena. Bez ikakvog BSOD-a, dakle, samo restart...
Naravno, napominjem, kada iskljucim L3 kes, sve radi odlicno.
Cisto radi `sporta`, hocu da probam da stabilizujem L3 kes, ali nisam siguran sta tacno treba da se dize u bios-u, kako bih eventualno stabilizovao dotican.
U event viewer, imam sledeci problem kada ukljucim L3 cache:
Probao sam da podignem CPU/NB voltage, medjutim, to nije donelo nikakvo poboljsanje.
Prime95 prolazi i kada je u pitanju `blend`, i kada je u pitanju bilo koji drugi test.
Sto se tice voltaze za sam CPU, probao sam i to da dizem - nisam resio problem...
Ako neko ima neki predlog, neka kaze, da probam... Mada, problem je sto ne znam kako uopste da `nateram` PC da se restartuje sam od sebe kada je L3 ukljucen, jer to radi potpuno random..
Nekada posle 1 min, a nekada posle 40. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
zasto svi pokusavaju da otkljucavaju nesto sto je zakljucano sa razlogom? Da je bio ispravan prodali bi ga kao Phenom II ili sta ti ja vec znam. Cim se resetuje hardverski znaci da je u pitanju problem sa fizickim delom procesora. P95 i LinX nisu ni blizu dovoljni da bi tvrdio da je nesto ispravno.
:: zasto svi pokusavaju da otkljucavaju nesto sto je zakljucano sa razlogom? Da je bio ispravan prodali bi ga kao Phenom II ili sta ti ja vec znam. Cim se resetuje hardverski znaci da je u pitanju problem sa fizickim delom procesora. P95 i LinX nisu ni blizu dovoljni da bi tvrdio da je nesto ispravno. :: :: ::
da ga stabilizujes,izgleda da je l3 kes falican,tj da gubi negde podatke tokom rada...pokusaj da podignes malo napon procesora,nema svrhe dizati napon NB,jer je sam l3 kes naravno u samom procesoru,pa ako pomogne to je to,ako ne,nema mu pomoci...temperature si sigurno gledao,verovatno nije temperatura razlog restarta?
Probao sam napon za cpu, napon za nb/cpu nije uopste NB same ploce, vec integrisani deo mem. kontrolera, putem kog i komunicira sam L3 kes..
To je glupii AMD nazvao NB, za MB, i NB za CPU(sto je u stvari mem. kontroler)
Nisu temp, naravno.
:: da ga stabilizujes,izgleda da je l3 kes falican,tj da gubi negde podatke tokom rada...pokusaj da podignes malo napon procesora,nema svrhe dizati napon NB,jer je sam l3 kes naravno u samom procesoru,pa ako pomogne to je to,ako ne,nema mu pomoci...temperature si sigurno gledao,verovatno nije temperatura razlog restarta :: :: ::
zato to smo konstatovali da u situaciji kada nisu bili u stanju da izbace dovoljne količine athlona ispravne Phenome su pretvarali u Athlone zaključavanjem. Ponadao se da mu je upao dobar primerak.
Ionako proizvodnja procesora po komadu ne prelazi 10-15dolara (pričam o Athlonima) support normality
Ma dobro, sta je tu je. Izgleda da mora da radi kao Athlon. :)
:: zato to smo konstatovali da u situaciji kada nisu bili u stanju da izbace dovoljne količine athlona ispravne Phenome su pretvarali u Athlone zaključavanjem. Ponadao se da mu je upao dobar primerak :: :: Ionako proizvodnja procesora po komadu ne prelazi 10-15dolara (pričam o Athlonima :: support normalit :: ::
Jeste, NB/CPU je deo zadužen za napajanje memorijskog kontrolera, probaj sa max 1.35V, eventualno malo više i to je to, probao si sve što je u tvojoj moći.
:: Probao sam napon za cpu, napon za nb/cpu nije uopste NB same ploce, vec integrisani deo mem. kontrolera, putem kog i komunicira sam L3 kes. :: :: To je glupii AMD nazvao NB, za MB, i NB za CPU(sto je u stvari mem. kontroler :: :: Nisu temp, naravno :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: da ga stabilizujes,izgleda da je l3 kes falican,tj da gubi negde podatke tokom rada...pokusaj da podignes malo napon procesora,nema svrhe dizati napon NB,jer je sam l3 kes naravno u samom procesoru,pa ako pomogne to je to,ako ne,nema mu pomoci...temperature si sigurno gledao,verovatno nije temperatura razlog restarta :: :: :: :: :: ::
:: Jeste, NB/CPU je deo zadužen za napajanje memorijskog kontrolera, probaj sa max 1.35V, eventualno malo više i to je to, probao si sve što je u tvojoj moći :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA&feature=share :: :: :: Probao sam napon za cpu, napon za nb/cpu nije uopste NB same ploce, vec integrisani deo mem. kontrolera, putem kog i komunicira sam L3 kes. :: :: :: :: To je glupii AMD nazvao NB, za MB, i NB za CPU(sto je u stvari mem. kontroler :: :: :: :: Nisu temp, naravno :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: da ga stabilizujes,izgleda da je l3 kes falican,tj da gubi negde podatke tokom rada...pokusaj da podignes malo napon procesora,nema svrhe dizati napon NB,jer je sam l3 kes naravno u samom procesoru,pa ako pomogne to je to,ako ne,nema mu pomoci...temperature si sigurno gledao,verovatno nije temperatura razlog restarta :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jednom prilikom sam otkljucao trece jezgro na procesoru i sve je radilo kao normalno. Posle toga sam ga iskljucio da bi uporedili sta se dobija sa tim trecim jezgrom. Odradili smo testove sa dva jezgra i kad sam hteo ponovo da ukljucim trece nije imalo sanse. Jednostavno nesto se poremetilo, verovatno zato sto od pocetka nije bilo kako treba.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.