Evo od jutros se je..... da napravim RAID 0 sistem pa nikako. Skupio sam sve one komponente o kojima smo pricali proteklih dana (MBO Asus M5A97 R2.0, GPU MSI GTX670 PE) a resto je RAM KHX DDR3 1600 BE, HDD 2XWD 150GB Raptor + Hitachi 2TB, PSU LC Power Metatron Propecy i CAS Thermaltake Xaser Wingo Blue. SVe sam to lepo spakovao i krenuo da uradim OS. Posto imam dva potpuno ista Raptora od 150GB namera i je bila da uradim RAID 0. Sve sam lepo uradio By the Book medjutim kada krenem da radim OS Win 7 Ultimate 64 jednostavno mi ne daje zbirno dva Raptora nego razdvojeno. Onaj deo gde se formira RAID 0 sam sigurno dobro uradio posto mi na pocetku pre mogucnosti ulaska u BIOS izlazi da je RAID 0 `functional`. Mozda gresim negde u BIOS-u ili je nesto drugo u pitanju. Molio bih ako bi neko mogao postupno da mi objasni ceo postupak.
dodje do instalacije kad ti ucita prozor i taj jedan hdd, ubacis USB i ides dole na load driver ili serach tako nesto, ali prije toga moras da stavis drivere na USB kad ucita drivere prepoznace ti raid
sad pazi imas drivere za X86 (32bit) i X64 bita a posto vjerovatno stavljas ^X bita stavis i te drivere
CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8 GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3 MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 PSU: Cooler Master
Pazi ovako, evo sta sam uradio: `Prvo sam u UEFI BIOS-u otisao u Advanced menu gde sam otvorio SATA configuration i cekirao RAID mode a potom F10 (sacuvao). Izasao i restartovao racunar. Satim sam usao u Option ROM utility i tamo sam odradio sve po uputstvu i na kraju dobio RAID 0 Functional status. Od tog momenta dalj nista ne mogu da uradim. Verovatno sam nesto propustio ili pogresno cekirao. Mozda ponovo treba u UEFI BIOS-u nesto cekirati a Ja to ne znam. U instalaciji OS dodjem do koraka gde izbacuje prozor sa `drajvovima`. Tu mi ne vidi ova dva Raptora. Ako se vratim na IDE u biosu onda su oni svaki za sebe. Sledece je da mi komp ne vidi USB Flash 3.0 nego sam RAID driver istalirao sa diska. U svakom slucaju nisam moga da pokrenem instalaciju OS i odustajem. Sada upravo idem sve klasicno. Reci mi gde gresim i sta treba da uradim pa cu neki drugi dan da se zezam sa RAID-om.
prilikom post-a trebalo bi ti pokazati koji raid kotroler imas i koji su diskovi aktivni u raid modu.Ako ti je dozvolio da napravis particije imas raid aktivan,u suprotnom nesto si propustio.Skini manual za tvoju plocu,tu imas objasnjeno do u sitna crevca sta treba da radis.A za drajvere za raid mislim da nema potrebe da instaliras ako koristis win 7.Bar meni nikad nije trebao za sedmicu.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.