Hocu kompletno sredim hladjenje u kucistu iz naslova teme pa mi treba savet sta uzeti od ventilatora za kuciste da je kvalitetno i da duze traje. U pitanju je malo starije kuciste tako da su mi potrebni 3 venta od 92mm i dva od 80mm Takodje bih molio za savet koji cooler za CPU AMD Phenom II X6 1090T?
Re: Hladjenje u kucistu Thermaltake Xaser Wingo Blue
06.11.2012. 08:19
status: user broj poruka: 19008
imas kuciste koje je 2x kvalitetnije od sadasnjih, stariji Xaseri su bili mnogo bolji, ima leguru kao Chieftec, tako da cuvaj ga. A za ventilatore.. pa ne mozes stavljati vece od onih koji su propisani za tvoje kuciste bez modovanja i to je kraj, dakle zna se, napred uvlaci, nazad izduvava, mozes da stavis i jedan gore.. a za cpu ne znam koliko ozbiljan kuler mislis da uzmes, moja preporuka je megahalems ili Noctua jer jedino oni mogu uopste da se nadju kod nas bez porucivanja i sl. mada kad onom dexu Vanessa zavrsava posao, moze i tebi, ako hoces da ustedis
:: Hocu kompletno sredim hladjenje u kucistu iz naslova teme pa mi treba savet sta uzeti od ventilatora za kuciste da je kvalitetno i da duze traje. :: U pitanju je malo starije kuciste tako da su mi potrebni 3 venta od 92mm i dva od 80m :: Takodje bih molio za savet koji cooler za CPU AMD Phenom II X6 1090T?
Ima više nego dovoljno dobrih, a nisi naveo koliko love si spreman da daš, pa sam odluči šta ti odgovara. Svi počev od CM Hyper 212 EVO/Xigmatek Gaia će ti raditi posao.
@imarkovic Znam druze da je kvalitetno. Tesko je 16 Kg a lim cini mi se deblji nego na automobilima. Inace ima 5 ventilatora (3X92mm i 2X80mm). Na prednjoj strani ispred boksa za HDD-ove 80mm i na gornjoj strani isto a na zadnjoj strani za izduvavanje 92mm kao i na bocnoj (koja se skida) 2X92mm. Ventovi su stari koliko i kuciste pa su neki od njih poceli da se cuju (bruje, skripe). Zbog toga hocu sve da ih promenim. Sto se tice coolera za CPU uzeo bih neki srednje klase po ceni 30-35 Eura.
@DmasteRNo1 I ja sam razmisljao o CoolerMaster ventilatorima i cooler-ima za CPU. Nekako su mi pristupacni, ne mnogo skupi a kako vidim imaju i solidan kvalitet.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.