Gde kupiti neonke (dual) i jeftine 12cm LED ventilatore (red) ?
STRANA 1 OD 1
Sladjan85
Gde kupiti neonke (dual) i jeftine 12cm LED ventilatore (red) ?
04.11.2012. 13:59
T49422
status: user broj poruka: 20
Pozdrav... Imam prilicno lepo kuciste (AeroCool AeroEngine2) ,pobedih na aukciji i stvarno je kuciste unikatno... Uz njega sam dobio 2 venta sa BLUE diodama, onaj usisni radi odlicno i svetli ,a na stranici isto radi odlicno (vidi se da su jaki i kvalitetni) ,ali riknula jedna led dioda (rade sad 3), pa me zanima :
1. vidim da su obicni 12cm ventilatori 200-300 din :D a ovi sa LED po 1000... toliko velika razlika za 4 diode ? ima li negde jeftinije ? Imam 2x12 cm i hocu umesto onog gde ne radi 1 led da kupim jos jedan crveni... pa ako ima jeftinije... a ako nema ode 1000ka :/
2. gde se mogu naci (dual) neonke (znaci par) u crvenoj ,plavoj boji... ? vidim samo zelene... i vidim u ostalim bojama samo po 1 komad, pa mi glupo da kupujem 2 odvojeno ,pa da potrosim 2 pci izlaza na dugmice za neonke...
3. da li imaju negde da se kupe gotove LED trake sa molex prekidacima ? nesto oko pola metra... da ne bude `napravi sam` ,nije to toliko tesko ,ali ne volim da se igram sa strujom...
4. koji biste mi kuler preporucili (tu moze i vise love), da hladi Q8200 na default (stock kuler ga odlicno hladi) ,ali da je kuler u poprecnom polozaju: ovako http://www.youtube.com/watch?v=DovlTgMYE2I
znaci da ima LED na sebi...
Primetio sam da je prilicno siromasna ponuda u nasim radnjama sto se tice `ukrasa` ,dok u Hrvatskoj mozes da biras sta ti padne na pamet....
Re: Gde kupiti neonke (dual) i jeftine 12cm LED ventilatore (red) ?
04.11.2012. 14:58
status: user broj poruka: 2076
za ostalo ne znam, a sto se tice neonki, ja bih ti preporucio da umesto njih stavis LED trake, imas u raznim bojama, mislim da je oko 800 dinara metar. Meni je pola metra bilo dovoljno. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Pozdrav... Imam prilicno lepo kuciste (AeroCool AeroEngine2) ,pobedih na aukciji i stvarno je kuciste unikatno... Uz njega sam dobio 2 venta sa BLUE diodama, onaj usisni radi odlicno i svetli ,a na stranici isto radi odlicno (vidi se da su jaki i kvalitetni) ,ali riknula jedna led dioda (rade sad 3), pa me zanima :: :: 1. vidim da su obicni 12cm ventilatori 200-300 din :D a ovi sa LED po 1000... toliko velika razlika za 4 diode ? ima li negde jeftinije ? Imam 2x12 cm i hocu umesto onog gde ne radi 1 led da kupim jos jedan crveni... pa ako ima jeftinije... a ako nema ode 1000ka : :: :: 2. gde se mogu naci (dual) neonke (znaci par) u crvenoj ,plavoj boji... ? vidim samo zelene... i vidim u ostalim bojama samo po 1 komad, pa mi glupo da kupujem 2 odvojeno ,pa da potrosim 2 pci izlaza na dugmice za neonke.. :: :: 3. da li imaju negde da se kupe gotove LED trake sa molex prekidacima ? nesto oko pola metra... da ne bude `napravi sam` ,nije to toliko tesko ,ali ne volim da se igram sa strujom.. :: :: 4. koji biste mi kuler preporucili (tu moze i vise love), da hladi Q8200 na default (stock kuler ga odlicno hladi) ,ali da je kuler u poprecnom polozaju: ovako :: http://www.youtube.com/watch?v=DovlTgMYE2 :: :: znaci da ima LED na sebi... :: :: Primetio sam da je prilicno siromasna ponuda u nasim radnjama sto se tice `ukrasa` ,dok u Hrvatskoj mozes da biras sta ti padne na pamet....
ovo sto sam ja kupovao nije bilo gotovo resenje, vec samo trake, pa mi je drugar to prilemio na molex. inace, ne znam gde bi mogao da nadjes vec gotove. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: E hvala na odgovoru ,zanima me ,gde se imaju kupiti trake ? sa molexom ... Ne bih sam to spajao ,da li imaju gotova resenja ?
Nisam siguran da imaju da se kupe sa molex konektorom... Ja sam kupio led traku u radnji elektro opreme gde se dobije mali konektor za dve zice koji se veze na traku da ne bi lemio zice, e sad gde je fabrichki predvidjeno da se bocne drugi kraj ne znam. Probao sam prvo na molex od napajanja rachunara ali poshto sam budala pa sam pre montaze, pokushavajuci da maksimalno ispravim traku, napravio mali prekid u jednom redu dioda i tako imao problem da rachunar nece da postuje. Zato sam, jer NE preporuchujem da se kachi na napajanje, povezao na univerzalni strujni adapter, stavio na 12V i to je to. Poshto led diode koristim ponekad jer sam postavio za tastaturu ispod gornje ploche stola, stavio sam i obichan prekidach da ih upalim po potrebi.
Za ventove, ako imas nekog ko zna da lemi, postoje i ventovi koji imaju rupe u coskovima da se stavi po 1 led lampica i to se sve spoji na molex i cao. Mozda je tako jeftinije.
Meni je takav 1 12cm vent dao philaemos. On ga je skineo sa nekog cm cooler-a za cpu pa je stavio noctu-e
a evo ti neka zamena za taj tvoj vent isto cena je smesna
Najbolje da pitaš najvećeg cigana na forumu koji se loži na neonke koje povećavaju temperature u kućištu i kineske diode: Lepog Predraga/Saleta. __________________ Scourge of PCBerza
ahahahahahah :DD on je taj sarenis i buvljak prostudirao!
:: Najbolje da pitaš najvećeg cigana na forumu koji se loži na neonke koje povećavaju temperature u kućištu i kineske diode: Lepog Predraga/Saleta :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.