Htedoh jutros da kloniram par diskova na kojima imam neke Linux distribucije (from the scratch, CentOS, Slackware, RouterOS...) i skinem svez TrueImage 2013 Plus Pack. Posto sa Norton Ghost 15 ne mogu da kopiram ext2/3 particije. Nisam iamo soft raid ni na jednom Linuxu, mada se sve moglo preko dd resiti.
LM, ubacim novi Acronis TI 2013 kad tamo sve isto kao i ranije: nema clone disk 2 disk, samo preko image varijante. Ajde nema veze, stavim ja u image na externi USB i obelezim sve particije na jednoj masini bez sector by sector kopiranja. Sve uredno prodje, ubacim cist disk (ubi boze glupo reseno za odabir particija, umesto da automatski odabere i odradi resize) obelezim mbr i ceo disk i odradi nazad kopiranje na taj cist disk...kad ono prc, taj disk ne moze da boot-uje, ocito zeznuo MBR cloning. Probao to isto na RouterOS koji je na nekom MT ruteru i ista situacija - dakle, i 2013 je smece.
Zanima me da li Acronis Backup & Recovery® 11.5 Advanced verzija koja je za preduzeca moze da radi 1 na 1 kopije, originalno kako je i bilo, na Unix/Linux, Windows...operativnim sistemima. Hocu egzaktnu kopiju i klon diska u image ili na drugi disk a da ne razmisljam o mount-ovanju i slicno, inace bih koristito dd. Takodje, da li neko zna da li ova verzija podrzava i vidi popularne hardverske RAID kontrolere (AMD, Intel, Adaptec, LSI, SiL image...) a mozda i softverske RAID-ove (mada je ovo teze).
Da li neko ima da preporuci noviji neki clone program koji radi sve ovo sto sam naveo, posto Home varijanta Acronisa ne moze nista da odradim osim amaterskih zadataka a to mi ne treba posto bih softver koristio na serverima.
Druze ne znam sta da ti kazem za tu verziju koju ti pominjes za preduzeca ali od kad je izasla koristim Acronis True Image Home 2011 v14.0.0 Build 5105 Final koji mi radi bas to sto tebi treba, znaci direktno sa harda na hard i naravno mi je svaki bio butabilan i dizao sistem savim normalno...Jos ako se i ne varam i dobro secam da mi nisu bili ni svi harddiskovi iste velicine nego mi je visak prostora ostajao unformated na vecim diskovima posle druge particije...
Za Linux ne bih znao, ali za Win je potrebno, ukoliko se klonira kompletna particija sa OS-om mora se modifikovati boot.ini, ukoliko je pri kreiranju bilo vise HDD-ova. Dakle, uneti tacane boot parametre.
Mozda nije vezano za tvoj slucaj, ali svakako treba obratiti paznju i na tu `sitnicu`:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
treba malo čitati (čak i kada je piraterija u pitanju)
17.10.2012. 11:44
status: user broj poruka: 133
Actronis TI 2013 Supported Operating Systems
• Windows 8* all Editions • Windows 7 all Editions SP1 • Windows Vista all Editions SP2 • Windows XP Home Edition SP3 • Windows XP Professional(X32 SP3/X64 SP2) • Windows Home Server 2011
Re: treba malo čitati (čak i kada je piraterija u pitanju)
17.10.2012. 11:56
status: user broj poruka: 5710
Ja sam se interno pozvoa na neke persone koje su se klele da su klonirale Linux, RouterOS i slicno...evo ja sam sada pokusao sector per sector kopiju i opet isto. Iako nema soft raida RouterOS v2.9 nije bila butabilna iako sam sve korake pazljivo prosao i pri kreiranju i pri vracanju.
Samo kazem kakvu maglu prodaju neki useri na PCB i slicno...
:: Actronis TI 2013 Supported Operating System :: :: • Windows 8* all Edition :: • Windows 7 all Editions SP :: • Windows Vista all Editions SP :: • Windows XP Home Edition SP :: • Windows XP Professional(X32 SP3/X64 SP2 :: • Windows Home Server 2011
Eto cemu sluzi - iskljucivo m$ Windows-ima. Proizvodjac valjda...
17.10.2012. 12:18
status: user broj poruka: 10999
bolje od ``nekih kolega sa Berze`` zna da ovaj proizvod nije namenjen kloniranju Linux-a (koji podrazumeva sasvim razlicit format diska, drukcije particionisanje i drukcije ``boot settings``).
Za verziju acronisa koju sam naveo i da se odmah ogradim za win xp sigurno NIJE POTREBNO ``modifikovati` bilo sta da bi se sistem digao sa harda na koji je `kloniran`.... U pitanju su bili kompovi za kladionice i taj sa kog sam radio klon ima jos jedan HDD na kome je backup ali mu na samom pocetku kazem koji hdd hocu da klon i to je to, iskopira samo hard na kome je sistemska particija i drugom particijom na kojoj su instalacije za neke programcice i hard prebacim u drugi komp sasvim normalno digne sistem....
Zasto bih koristio prekomplikovan, nelogican i tupav Acronis TI da bih klonirao Windows masine kad je to simple task? Za to postoji fantastican MiniTool Partition Wizard Home 7.6 koji je uz to i beslpatan. Daleko kvalitetnije resenje od TrueImage. Partition Wizard radi standalone, u okviru Windowsa, radi resize, fit...ma daleko jace opcije nego kod Acronisa. Oni koji su komercijalni menjaju cak i serijske brojeve particija, sto je dobro kod licencnog softvera koji se oslanja na ocitavanje ovog broja prilikom ucitavanja kada proverava da li disk/particija odgovara originalu, pa je kloniranje i u ovom slucaju ojacano time sto mozes izmeniti isti ID kao i na originalnom disku.
Mene zanima program koji moze da u fulu klonira u sliku ili na drugi disk Linux bootable diskove kao i da moze da vidi i klonira bootable diskove na RAID kontrolerima.
Ma ok, samo sam naglasio, da ako je bilo vise HDD-ova, moguce je da ako se vrati slika da nece da boot-uje iz razloga sto je, recimo kloniran HDD bio 2. i u boot.ini fajlu je on primarni, a sistem vracen na masini sa jednim HDD-om tj. disk0, part0...i naravno, nece da boot-uje, jer trazi disk1 part1.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Sa tim istim Acronis-om smo kolege i ja iz firme klonirali, i isporucili 47 masina za Dom Zdravlja Zemun - u pitanju je bio Linux 12.04 Desktop, bez ijednog problema i nekih gresaka. Acronis radi svoj posao, samo treba ispratiti pricu. I kad je Linux u pitanju, klonirati striktno na hardove istih kapaciteta. Tad nema problema.
:: Zasto bih koristio prekomplikovan, nelogican i tupav Acronis TI da bih klonirao Windows masine kad je to simple task? Za to postoji fantastican MiniTool Partition Wizard Home 7.6 koji je uz to i beslpatan. Daleko kvalitetnije resenje od TrueImage. Partition Wizard radi standalone, u okviru Windowsa, radi resize, fit...ma daleko jace opcije nego kod Acronisa. Oni koji su komercijalni menjaju cak i serijske brojeve particija, sto je dobro kod licencnog softvera koji se oslanja na ocitavanje ovog broja prilikom ucitavanja kada proverava da li disk/particija odgovara originalu, pa je kloniranje i u ovom slucaju ojacano time sto mozes izmeniti isti ID kao i na originalnom disku :: :: Mene zanima program koji moze da u fulu klonira u sliku ili na drugi disk Linux bootable diskove kao i da moze da vidi i klonira bootable diskove na RAID kontrolerima :: :: ::
Zavisi koju verziju koristis. v15 ne moze da vidi ext2/ext3 dok TruImage vidi i kopira particije ali je neupotrebljivo, stavise 2 identicna diska sa istim prostorom ne moze na drugi da stane, dok sam na nesto veci uspeo. Mislim da su starije verzije Ghosta pre nego sto ih je kupio Symantec mogle klonirati Linux i imale su image sa ext gho a sada je drugacija. Inace, koristim bootabilnu verziju koje vecinom dekomprimuju neki Linux kernel.
Skinuo sam Minitool partition wizard Server ediciju 7.6 pa cu probati sa time...to bi moralo da radi.
Potpisujem da Acronis TI ne moze da radi kloniranje diska na disk direktno, vec samo preko image a uz to iako vidi particije ne supeva ni u jednoj varijanti da odradi clone na drugi disk a da se isti moze bootovati.
:: Machine, samo cu ti jedno reci - koristi Norton Ghost iz DOS-a, a ne za windows :: (Hirens boot cd| :: :: ::
Koristili smo gorepomenuti, svih 47 hardova su WD 320Gb Black edition, dignut Linux 12.04 Desktop na prvom, kloniran na sve ostale, i sve masine rade bez problema. Potpisujem ti da to radi, osim ako hoces da me ubedis da pored mene u firmi rade jos tri ludaka i da ni jedan od nas ne zna sta radi, niti imamo dana obrazovanja, t.j. slobodno da bacimo 19 godina informatickog rada svaki ponaosob u kantu za smece.
:: Zavisi koju verziju koristis. v15 ne moze da vidi ext2/ext3 dok TruImage vidi i kopira particije ali je neupotrebljivo, stavise 2 identicna diska sa istim prostorom ne moze na drugi da stane, dok sam na nesto veci uspeo. Mislim da su starije verzije Ghosta pre nego sto ih je kupio Symantec mogle klonirati Linux i imale su image sa ext gho a sada je drugacija. Inace, koristim bootabilnu verziju koje vecinom dekomprimuju neki Linux kernel :: :: Skinuo sam Minitool partition wizard Server ediciju 7.6 pa cu probati sa time...to bi moralo da radi :: :: Potpisujem da Acronis TI ne moze da radi kloniranje diska na disk direktno, vec samo preko image a uz to iako vidi particije ne supeva ni u jednoj varijanti da odradi clone na drugi disk a da se isti moze bootovati :: :: :: Machine, samo cu ti jedno reci - koristi Norton Ghost iz DOS-a, a ne za windows :: :: (Hirens boot cd| :: :: :: :: :: ::
Bas me zanima koja je to verzija Acronis-a kao i kakav je to Linux Desktop 12.04 posto za taj distro ne znam...sta mu je osnova: Ubuntu, RedHat, Slackware, SuSe, Mint, Debian, Fedora???
Mozda bi pomoglo da sam ubacio novi boot loader sa odgovarajuceg Linux distroa ali to niti je elegantno niti sigurno a oduzima vreme i pravi prostor za greske.
Meni treba soft koji ce UVEK da uradi mirror 1on1 kao original a to ATI ne moze.
:: :: Koristili smo gorepomenuti, svih 47 hardova su WD 320Gb Black edition, dignut Linux 12.04 Desktop na prvom, kloniran na sve ostale, i sve masine rade bez problema. Potpisujem ti da to radi, osim ako hoces da me ubedis da pored mene u firmi rade jos tri ludaka i da ni jedan od nas ne zna sta radi, niti imamo dana obrazovanja, t.j. slobodno da bacimo 19 godina informatickog rada svaki ponaosob u kantu za smece :: :: :: Zavisi koju verziju koristis. v15 ne moze da vidi ext2/ext3 dok TruImage vidi i kopira particije ali je neupotrebljivo, stavise 2 identicna diska sa istim prostorom ne moze na drugi da stane, dok sam na nesto veci uspeo. Mislim da su starije verzije Ghosta pre nego sto ih je kupio Symantec mogle klonirati Linux i imale su image sa ext gho a sada je drugacija. Inace, koristim bootabilnu verziju koje vecinom dekomprimuju neki Linux kernel :: :: :: :: Skinuo sam Minitool partition wizard Server ediciju 7.6 pa cu probati sa time...to bi moralo da radi :: :: :: :: Potpisujem da Acronis TI ne moze da radi kloniranje diska na disk direktno, vec samo preko image a uz to iako vidi particije ne supeva ni u jednoj varijanti da odradi clone na drugi disk a da se isti moze bootovati :: :: :: :: :: Machine, samo cu ti jedno reci - koristi Norton Ghost iz DOS-a, a ne za windows :: :: :: (Hirens boot cd| :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Linux 12.04 je Ubuntu platforma, http://www.ubuntu.com/download/desktop , evo linka, a Acronis TI WD Edition je star nekih 4 god, ako ne nadjes na netu videcu da upload-ujem negde pa cu ti poslati link :: Bas me zanima koja je to verzija Acronis-a kao i kakav je to Linux Desktop 12.04 posto za taj distro ne znam...sta mu je osnova: Ubuntu, RedHat, Slackware, SuSe, Mint, Debian, Fedora?? :: :: Mozda bi pomoglo da sam ubacio novi boot loader sa odgovarajuceg Linux distroa ali to niti je elegantno niti sigurno a oduzima vreme i pravi prostor za greske :: :: Meni treba soft koji ce UVEK da uradi mirror 1on1 kao original a to ATI ne moze. :: :: :: :: :: :: Koristili smo gorepomenuti, svih 47 hardova su WD 320Gb Black edition, dignut Linux 12.04 Desktop na prvom, kloniran na sve ostale, i sve masine rade bez problema. Potpisujem ti da to radi, osim ako hoces da me ubedis da pored mene u firmi rade jos tri ludaka i da ni jedan od nas ne zna sta radi, niti imamo dana obrazovanja, t.j. slobodno da bacimo 19 godina informatickog rada svaki ponaosob u kantu za smece :: :: :: :: :: Zavisi koju verziju koristis. v15 ne moze da vidi ext2/ext3 dok TruImage vidi i kopira particije ali je neupotrebljivo, stavise 2 identicna diska sa istim prostorom ne moze na drugi da stane, dok sam na nesto veci uspeo. Mislim da su starije verzije Ghosta pre nego sto ih je kupio Symantec mogle klonirati Linux i imale su image sa ext gho a sada je drugacija. Inace, koristim bootabilnu verziju koje vecinom dekomprimuju neki Linux kernel :: :: :: :: :: :: Skinuo sam Minitool partition wizard Server ediciju 7.6 pa cu probati sa time...to bi moralo da radi :: :: :: :: :: :: Potpisujem da Acronis TI ne moze da radi kloniranje diska na disk direktno, vec samo preko image a uz to iako vidi particije ne supeva ni u jednoj varijanti da odradi clone na drugi disk a da se isti moze bootovati :: :: :: :: :: :: :: Machine, samo cu ti jedno reci - koristi Norton Ghost iz DOS-a, a ne za windows :: :: :: :: (Hirens boot cd| :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sasvim je moguce da je u pitanju Custom edicija Acronisa nalik na Advanced ili Enterprise pa za to moze. Acronis TI 12 i 13 ne mogu, bar ne u 100% slucajeva. SLicna je fora sa Norton GHO gde recimo v15 ne vidi raiser ili ext2/3 a znam da su stare videle, one iz recimo 2005 god.
:: :: Linux 12.04 je Ubuntu platforma, :: http://www.ubuntu.com/download/desktop , evo linka, a Acronis TI WD Edition je star nekih 4 god, ako ne nadjes na netu videcu da upload-ujem negde pa cu ti poslati lin :: :: Bas me zanima koja je to verzija Acronis-a kao i kakav je to Linux Desktop 12.04 posto za taj distro ne znam...sta mu je osnova: Ubuntu, RedHat, Slackware, SuSe, Mint, Debian, Fedora?? :: :: :: :: Mozda bi pomoglo da sam ubacio novi boot loader sa odgovarajuceg Linux distroa ali to niti je elegantno niti sigurno a oduzima vreme i pravi prostor za greske :: :: :: :: Meni treba soft koji ce UVEK da uradi mirror 1on1 kao original a to ATI ne moze. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Koristili smo gorepomenuti, svih 47 hardova su WD 320Gb Black edition, dignut Linux 12.04 Desktop na prvom, kloniran na sve ostale, i sve masine rade bez problema. Potpisujem ti da to radi, osim ako hoces da me ubedis da pored mene u firmi rade jos tri ludaka i da ni jedan od nas ne zna sta radi, niti imamo dana obrazovanja, t.j. slobodno da bacimo 19 godina informatickog rada svaki ponaosob u kantu za smece :: :: :: :: :: :: :: Zavisi koju verziju koristis. v15 ne moze da vidi ext2/ext3 dok TruImage vidi i kopira particije ali je neupotrebljivo, stavise 2 identicna diska sa istim prostorom ne moze na drugi da stane, dok sam na nesto veci uspeo. Mislim da su starije verzije Ghosta pre nego sto ih je kupio Symantec mogle klonirati Linux i imale su image sa ext gho a sada je drugacija. Inace, koristim bootabilnu verziju koje vecinom dekomprimuju neki Linux kernel :: :: :: :: :: :: :: :: Skinuo sam Minitool partition wizard Server ediciju 7.6 pa cu probati sa time...to bi moralo da radi :: :: :: :: :: :: :: :: Potpisujem da Acronis TI ne moze da radi kloniranje diska na disk direktno, vec samo preko image a uz to iako vidi particije ne supeva ni u jednoj varijanti da odradi clone na drugi disk a da se isti moze bootovati :: :: :: :: :: :: :: :: :: Machine, samo cu ti jedno reci - koristi Norton Ghost iz DOS-a, a ne za windows :: :: :: :: :: (Hirens boot cd| :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Skini ovo na neku masinu pod Win-om, napravi bootabilni cd, i onda si resio problem. P.S. Imas gore i download link za Linux 12.04, tako da mislim da neces imati problema. Ja barem nisam.
Sad je i meni jasno zasto si mogao klonirati :DDD Pa to je Custom made Acronis za WDC, em sto je baziran na 2009 em je dosta razlicit od 2012 i 2013 gde nema pola opcija a ovde su ubacene neke specificne i sam fajl je 4x tezi od Acronisovog
Fora je ovde sto je podrzan raiser, ext2 i ext3 za B/R a u 2012 i 2013 nije.
:: :: :: :: Skini ovo na neku masinu pod Win-om, napravi bootabilni cd, i onda si resio problem. P.S. Imas gore i download link za Linux 12.04, tako da mislim da neces imati problema. Ja barem nisam.
Dobro, jel` tebi to resava problem, ili ne? :) Mozemo mi do sutra ovako, hahaha, samo ti to lepo odradi i ne brini. .)
:: Sad je i meni jasno zasto si mogao klonirati :DDD Pa to je Custom made Acronis za WDC, em sto je baziran na 2009 em je dosta razlicit od 2012 i 2013 gde nema pola opcija a ovde su ubacene neke specificne i sam fajl je 4x tezi od Acronisovo :: :: http://support.wdc.com/download/notes/atiwduserguide_14192/ATIH2010WD_userguide_14192_en.pd :: :: Fora je ovde sto je podrzan raiser, ext2 i ext3 za B/R a u 2012 i 2013 nije :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skini ovo na neku masinu pod Win-om, napravi bootabilni cd, i onda si resio problem. P.S. Imas gore i download link za Linux 12.04, tako da mislim da neces imati problema. Ja barem nisam.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.