Ne znam odakle si ali sigurno da negde u okolini imas nekog majstora koji radi aluminijumske felne i provereno da moze da ti odradi to sto si zamislio... a cena... zavisi od toga sta si zamislio da se radi od toga koliko ces mu vremena oduzeti, potrosenog materijala, monopolistickog procenta ako je jedini...itd...
ulica Vinogradska,ne znam koji tacno broj,ali znaju svi u ulici za njega. Covek je radio kartere motora,glave,vario je gus,aluminijum,inox,crep,ciglu,sta god hoces. Cena,pre jedno 10tak godina varenje kartera ko pola zdravog bubrega!
iz Surcina sam i znam za coveka, posto je jedini rekli su mi da je bolje da odustanem od ideje nego da radim kod njega to. Ima neka firma koja to radi kada su velike stvari u pitanju ali su im majstori na putu u CG i onda sam preko njih dosao do nekog coveka iz Zarkova koji kaze 4e po varu. Mozda cu tako i uraditi na kraju.
CO2 aparat za zavarivanje. Ko ga ima verovatno će znati to lepo da ti zavari jer je sa njime veoma lako rukovati nego sa onim klasičnim sa elektrodama. A nema ni šljake prilikom varenja.
U ulici Grcica Milenka postoji zavod za zavarivanje, u okviru njega rade i usluzno zavarivanje razlicitih materijala raznim tehnikama. Inace tebi je potreban TIG aparat
Aha, tig/mig postupak, znači mora inertni gas, skupa aparatura pa je malo ko ima a oni koji imaju deru kožu s leđa. Ima još načina da se zavari, recimo gasom ali je nezgodno jer moraš prvo da skidaš oksid sa aluminijuma raznim hemikalijama.
:: Sa CO2 se ne vari aluminijum :: On se vari sa argonom :: :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
raspitao se ja malo oko toga i rekli mi da ne moze jeftino da se uradi nesto kada aparat npr kosta 5000e. mislim da sam zvao taj zavod ili nekog instruktora iz zavoda. kada vidim koliko je to cimanje kontam da cu uzeti neke masivne L profile i uraditi astal kao jedan kolega sa berze.
btw jel.imate neke linkove ili brojeve telefona za L profile?
moj drugar Ljelja variOC nema sta ne moz` da privari
:: Pozdra :: :: treba mi majstor, covek koji radi zavarivanje aluminijuma. To bi bila neka konstrukcija od aluminijumskih kutija 40x40mm i 10-12 kruznih varova :: :: Da li je neko nesto radio i gde i kako se krecu cene ::
Radim usluzno zavarivanje, svojim aparatom MATRIX CEA. U poslu sam trideset godina kao glavni argonski zavarivac fabrike Aviona Utva Pancevo. Varim aluminijum, prohrom i druge materijale. Bogao iskustvo u varenju: nosaca aviona, resetke i ostala oprema za avione,cisterne alum, i prohromske, silose, rezervoare razlicitih tipova, bojlere.... Odrzavanje camaca, kartera, dekli, alum.felni, ramova za alum.bicikle.... Ograde od aluminijuma i prohroma , tende... Bajkerima odrzavam motore... I SVE OSTALO
i dva-tri silosa za interkontinentalne balističke projektile. Jebiga, klinac učio da vozi Iljušin pa zakačio na par mesta dok mu nije ušao u štos. Samo ne znam za taj aparat jer će možda biti mali problem što treba da se vari baš na delovima gde dolaze nuklearne bojeve glave, pa je pitanje da li je taj bezbedan. Videću i za nosač aviona šta sve treba da se vari. Čini mi se da su polomljene tende za ležaljke, držači za štapove za pecanje, poklopac nuklearnog reaktora, remenica zupčaste štrmblcne na blajbingeru, i ono što zovu radarska antena(ne znam čemu služi ali mi dobro dođe za sušenje veša)...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.