Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Random kresovanje racunara POPIZDITIS!!!
STRANA 1 OD 1
executor Random kresovanje racunara POPIZDITIS!!! 11.10.2012. 14:26 T48361

status: user
broj poruka: 203
Veeeliki problem... ide mi totalno na zivce jer ne mogu da ga resim vec duze vreme a skoro sve sam probao. U pitanju je sledece:

Racunar se posle neodredjenog vremena restartuje sam bez obzira sta se na njom radi i dal je opterecen ili radi na leru.. nekad radi par sati, nekad dan dva i restartuje se sam bez ikakvog razloga.. ne pojavljuje se bsod nego se samo restartuje.. i normalno prilikom starta trazi dal da ide preko safe moda ili last known configuration jer je nepravilno ugasen win.. preko normalnog starta sve sljaka kao i pre samo sto opet ide restart u neodredjeno vreme..

Menjao sam napajanje umesto chiefteka sad je seasonic ss-660km i oba su radili preko ups-a, ups izdrzi sa monitorom i preko sat vremena bez struje ali garantovano nije bilo prekida elektricne energije u momentu restarta..
Menjao sam memoriju bila je 4gb kingston sad 16gb transcend ,
menjao sam graficku bila je sapphire 5750 sad je 6770,
menjao sam ssd bio je pyro 60gb sad je intel 330 120gb..

Kompletno nov win7 je instaliran sa svim najnovijim drajverima i samo osnovnim programima.. antivirus i firewall je comodo i opet nista.. javlja se random restart kao i ranije..

Ono sto baca poslednju sumnju jeste ploca.
Ploca je asus p8z68-v lx sa najnovijim biosom i jedino nju i cpu g620 nisam menjao..
Cpu se garantovano ne pregreva jer ga hladi megashadow i nikad ne prelazi vise od 40` i 90% vremena radi na underclocku od oko 1600mhz

Dal postoji neko softwersko resenje da loguje gresku koja dovodi do restarta sistema. Ako se dobro secam da je bio neki program ranije koji je mogao da radi u pozadini i loguje greske koje dovode do bsod-a ili restarta ali ne mogu da se setim naziv..

Ili ipak da menjam i ove dve komponente, eventualno da trazim reklamaciju na plocu ali u tom slucaju bi hteo biti 100% siguran da je ona defektna jer bi u tom slucaju pre slanja na popravku morao ipak da kupim novu..

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @egzikjutor 11.10.2012. 14:52 #446984

broj poruka: 17093
Pa pazi,
ako si sve zivo promenio i nov windows i sve zivo

jedino ostaje ploca i procesor...

Lako ces procesor da probas na tudjoj ploci i njega si skinuo sa liste.

Onda jedino ostaje ploca.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
executor @dexter 11.10.2012. 15:06 #446989

broj poruka: 203
Da, jedino sto sam trenutno dekintos pa ne mogu da je momentalno menjam a treba mi neko resenje.. hocu da proverim sa nekim softwerom pre nego sto menjam plocu...

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

Ishmerish ... 11.10.2012. 15:16 #446992

broj poruka: 7285
Step 1: Download an app called Wake Lock.
Step 2: Check the Partial_Wake_Lock option
Step 3: Check Start on Boot option.

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

dzonihsv re 11.10.2012. 16:15 #447002

broj poruka: 331
Imaš Event Viewer unutar same 7-ice. Start, kucaj ``event viewer``, klikni na custom views, pa administrative events. Imaš tu datum i vreme svakog eventa/error-a, pa poveži sa onim kad ti se komp resetuje. Otprilike, ``critical`` greške tebe zanimaju.

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

milans75bg mozda imam resenje tvog problema 11.10.2012. 16:59 #447006

broj poruka: 43
Imao sam slicnu zajebanciju pre oko 3 meseca, s tom razlikom sto sam ja izmenjao sve komponente izuzev kucista. vrlo bitan momenat. Da bi bio siguran da ti je ploca defektna ili pak da je nesto drugo, uradi sledece:

1. Izvadi iz kucista SVE komponente,
2. Povezi to ponovo na stolu,
3. Ukljuci komp i radi neko vreme (kazes da masina par dana radi normalno, pa se sama restartuje).

Ako ti ni posle recimo 7 dana se ne desi restart bez razloga, kao sto si gore naveo, ondak je resenje problema u kucistu, tj. skini konektore za Power BTN i reset BTN i izvuci ih van kucista, recimo kroz otvor za fdd. Pre nego sto plocu vratis u kuciste, na podloskama na koje se montira ploca, stavi izolirku, kad montiras plocu, pre srafa stavi male kartonske okrugle podloske, pa onda srafi.

Ako ti se masina ipak restartuje tih 7 dana, ondak je problem sa plocom.

Nadam se da sam pomogao :)
Vlaovicm ... 11.10.2012. 19:14 #447021

broj poruka: 359

Možda zvuči smešno, ali probaj da promeniš bateriju na ploči.
miki069 RESET SW 11.10.2012. 19:29 #447022

broj poruka: 1234
Odspoji ga sa ploče pa probaj.
Probaj i sa pločom van kućišta.

https://www.bambimobil.blogspot.com

VMARC Hard disk 11.10.2012. 21:33 #447042

broj poruka: 9425
Pusti HDD Regenerator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs