Pozdrav, u jednom kompu imam u naslovu pomenutu karticu u verziji 1 GB ram-a. Elem kartica me sluzi sasvim pristojno i radi i vise nego dobro s obzirom na njene godine i karakteristike ali mi je na njoj josh davno riknuo kuler. U jednoj od tema sam i pisao kako sam stavljao kuler obican kvadratni i to je radilo posao. E sad je taj kuler posto je mali poceo da zuji i da lupa pa sam uradio sledece. Ubacio sam kuler 8-icu za kuciste :) Nadam se da nikom ne smeta sto hocu da podelim sa vama slike kako to izgleda i kako sam to uradio. Ne mislim da sam otkrio toplu vodu samo jednostavno mozda nekom ustreba jer radi jako dobro. Kuler uopste ne zuji ne lupka i ne vibrira jer sam ga povezao vezicama i lepo pricvrstio a temperature su fabricke i kad se kartica optereti maximalno :) Ako nekog nesto dodatno zanima samo pitajte mislim da je ovo ok resenje za starije kartice u koje se ne isplati ulagati i kupovati neke haj tek tup-tup kulere koji kostaju 5 puta vise nego sama kartica :) Evo i slika:
Bravo, tako se to radi. I ja svakoj takvoj karti koja ima onu bucnu mizeriju od FANa ugradim jedan veliki, od napajanja ili od 754/am2 kulera i pichi. Bas me zabole sto ne izgleda fabricki, ionako je sve u konzervi i ne vidi se:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Često smeta drugi slot ili elektronika na ploči, znači da donja ivica ventilatora bude u visini donjeg ruba pcb-a, gledano bez onog dela gde su konektori. Osim toga trenutno ti centralni deo venta pokriva rebro a tu skoro da nema protoka, sve je na periferiji.
u idle stoji na 31 C a u opterecenju (za sada nisam probao nista od testova samo sam probao da igram dirt 3 na HIGH) i kad sam pogledao log od cpu-z a niije prelazio 39 C mislim da je to ok... pa manji ventovi (sestice) se stavljaju na neke box kulere od CPU-a :)
:: Može, ali podigni malo vent po ovoj slic :: http://s5.postimage.org/la2bvayx3/IMG_20121010_153858.jp :: :: Često smeta drugi slot ili elektronika na ploči, znači da donja ivica ventilatora bude u visini donjeg ruba pcb-a, gledano bez onog dela gde su konektori. Osim toga trenutno ti centralni deo venta pokriva rebro a tu skoro da nema protoka, sve je na periferiji :: ::
:: Bravo, tako se to radi. I ja svakoj takvoj karti koja ima onu bucnu mizeriju od FANa ugradim jedan veliki, od napajanja ili od 754/am2 kulera i pichi. Bas me zabole sto ne izgleda fabricki, ionako je sve u konzervi i ne vidi se: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647168. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.