Moze ona i preko 700 al s obzirom da je oko 4 god stara pitanje je kakve su joj temperature, u kakvom stanju je pasta i sl. Pusti furmark pa prati temperature i nasteluj ventilator na vece vrednosti od default, npr 70%, ili stepenasto po temperaturama u afterburner-u pa vidi sta prikazuje. Nemoj da je teras preko 80C
u idle modu 40/41. Dizao sam core mhz na 750 i porasla za 1 stepen (isto idle mod), nisam testirao. To sam hreo da pitam, koji test da odradim ali vec si mi rekao, jos bolje. Nego ja koristim expert tool 8.5, ima li neki bolji? A sto se tice paste ok je, ali cu ipak da kupim i promenim ovih dana. Nisam hteo do sad jer sam planirao da kupim bolji kuler ali ne znam ni da li mi treba bolji. Zato sam pitao koliko moze sa njenim. hvala
Idle nista ne znaci prvo testiraj sa default frekvencijama u MSI kombustor-u, pa ako je sve ok lagano dizi za po 20mhz, ako se jave artefacti spusti za 10-ak mhz
Nista ne dobijas s tim osim sanse da je sprzis.Ionako su vrele i crkavaju ko lude.Sto mozes da igras igraj 3-5 fps ti nece napraviti igru igrivom ili bilo kakvu razliku...
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Uzasno malo ces da dobijes sa OC, a uzasno mnogo rizikujes (crknuce karta :: Nemoj to da radis nema poente niti neke dobiti :: 4-5 frejmova maximum.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Mrtva nece raditi nikako.S obzirom o kakvom se cipu radi ja to ne bi cackao.Realno nikad OC -om nisam dobio nesto vidljivo na oko.To vise radim iz zezanja.Ako hoces da igras neku igru i imas 25 a oc ti donese 30+ fps da ti povremeno ne secka to je jedino sto ti se isplati.Ipak mislim da je bolje da je prodas i dodas malo i uzmes neku polovnu u garanciji.U svakom slucaju prati temp u loadu.Poz.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
:: 9800GT klokovan radi bolje od tih 4-5 frejmova :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Uzasno malo ces da dobijes sa OC, a uzasno mnogo rizikujes (crknuce karta :: :: Nemoj to da radis nema poente niti neke dobiti :: :: 4-5 frejmova maximum.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Ako ima imalo pameti, vlasnik klokuje karticu kad je u pola garancije ili skroz nova - ako je vec i tada slaba, i onda ju prodaje... sto je nemoralno ako je maltretirana. Vec polovnu i cuvenu nvidijinu generaciju 8xxx i tu satro 9xxx po crkavanju, ovako staru klokuje samo budala ili neko kome njena cena ne znaci nista (potajno zeli da mu crkne, da kupi novu - ATI :-), jer je rizik VECI od dobitka, tj. ceo postupak nije pametan tj. ko` naslov je. Isto vazi i za starije ATI i bilo sta, ali narocito za ove serije nvidije, dovoljan je vec rizik sto si je kupio polovnu. Inace, opisanim postupkom sa dostizanjem artefakata pa 10 nazad, predvidjam tih deset nazad uz zadrzavanje artefakata zauvek....
se nista drugo, uzeo sam neki stariji komp pa bih da ga malo klokujem i to. Cisto malo da ga ubrzam. To mi je drugi komp a i nikada pre se nisam zezao sa tim. A i ona ovakva mi je sasvim dovoljna za to sto igram na njemu.
Realno svaki OC manji od 20% jednostavno nema prevelikog smisla. Recimo da si u siituaciji da ti neka igra pravi 20-25fps, sa 20% OC-a dobićeš otprilike isto toliko i u fps, znači 25-30. To je koliko toliko primetna razlika pa sad izračunaj sam dobitak u performansama ako ne dohvatiš bar tih 20%, u prevodu besmisleno. Takođe ako ti igra daje 50fps opet je besmisleno mučiti grafu da bi imao 60fps ili manje jer je i ovih 50 u toj situaciji dovoljno. Ako ti je svejedno da li će crći onda klokuj svakako pa možda izvučeš i više od tih 20% i naigraš se tako dok ne rikne.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.