Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pistanje iz kucista
STRANA 1 OD 1
jandza Pistanje iz kucista 19.09.2012. 19:50 T47676

status: user
broj poruka: 8
Kad igram neku igru posle par minuta pocne da mi pisti iz kucista.Ja onda skinem stranicu kucista i pistanje posle nekoliko sekundi nestane.Imam amd phenom 9550 quad core,napajanje chieftec 500w i ati radeon hd 4850,ploca je gigabyte ga-ma770-us3 rev.2.Pre neki dan sam stavio ovu plocu.Sa starom plocom mi se to nije desavalo,bila je gigabyte gigabyte ga-m56s-s3.Zbog cega li pisti?Kontam da se nesto pregreva ali ne znam sta
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza ... 19.09.2012. 20:17 #442513

broj poruka: 601

Probaj da ocistis memoriju mozda napadala prasina zna to da zeza i ako imas vise od 2 modula vracaj jedan po jedan pa probaj kako se ponasa komp.
Poz
imarkovic Re: Pistanje iz kucista 19.09.2012. 20:27 #442518

broj poruka: 19013
nista ti se ne pregreva, piste ti coperi na grafickoj, to je normalno, logicno je kad upalis igru jer se tada optereti, upali test FurMark gde se opterecuje grafika pa ces da cujes pistanje fijukanje

:: Kad igram neku igru posle par minuta pocne da mi pisti iz kucista.Ja onda skinem stranicu kucista i pistanje posle nekoliko sekundi nestane.Imam amd phenom 9550 quad core,napajanje chieftec 500w i ati radeon hd 4850,ploca je gigabyte ga-ma770-us3 rev.2.Pre neki dan sam stavio ovu plocu.Sa starom plocom mi se to nije desavalo,bila je gigabyte gigabyte ga-m56s-s3.Zbog cega li pisti?Kontam da se nesto pregreva ali ne znam sta
jandza Pistanje iz kucista 19.09.2012. 20:32 #442520

broj poruka: 8
Ali kad skinem jednu stranicu kucista pistanje prestane posle nekoliko sekundi.Pistanje se cuje iz zvucnika na kucistu

ilicstefan Ja koliko vidim sa slika 19.09.2012. 21:23 #442526

broj poruka: 1577
Tvoja ploča nema speaker, tj. nema svoj zvučnik. Možda se varam.

Najverovatnije je zavojnica na grafičkoj, ploči ili napajanju. One tako cvile pod opterećenjem. Potraži na guglu pod `coil whine`.

Ako nije to onda je moguće da nešto proizvodi taj zvuk (labav šraf, ventilator...) pa kada skineš stranicu ti to vratiš na svoje mesto.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

eVGABandit ... 19.09.2012. 23:30 #442572

broj poruka: 409
Ma mozda je neko uzemljenje ili tako nesto, desava se ljudima pisti promene sve i dalje se cuje i tek kada odnese racunar u drugu sobu posle dva dana prestane ili se smanji ili kada odnese kod komsije ili tako. Postoji i COIL WHINE kod novih modela grafickih i napajanja. Ne znam sta su to ugradili kazu da CORSAIR najvise kuburi sa time a nije tacno nego CORSAIR najvise proda napajanja. To je neizleciva, pojava, naviknes se ili stavis slusalice ili RMA sta se cuje, rade normalno svi i to je to.
Moze na bilo koji nacin da prestane i nikako. Nekome se cuje stalno, nekome sporadicno, ja kada sam hteo AX750 da porucim nailazio sam na to i onda me je zainteresovala pojava koju niko ne moze da resi, zamisli vraca 3 puta napajanje i ili maticnu i ono se cuje. Nekome prestane kada je pritisak u vazduhu drugaciji, kada drzi ruku na kucistu, kada prestane da opterecuje, nekome u idle a prestane kada optereti. Imaa 100 stvari koje mogu da piste i zavijaju i cvrkucu. Sve u svemu i struja sama nekada moze da proizvodi to i to nema veze nekada sa bilo cime losim jel covek jedan AX1200 vraca i vraca i ono se cuje i dalje, kod drugoga isto napajanje prestane posle 24h da se cuje, sta je ko to zna jedino neki elektricari strucni da ispituju.
Naravno ako nesto se bas cuje da zvrjki, nadjes izvor pa nosis na zamenu i gotovo, za to menjaju normalno delove. Nekome kada ubaci zvucnu kartu i kada iskljuci onboard, jednostavno nekada ta struja kada prolazi kroz te delove, mesa se frekvencija ili sta i moze od toga, ili moze svaki deo u racunaru kao npr HDD da cvrci, maticna, graficka, napajanje, nema veze sa vrelinom i ni sa cime. Jednostavno tako je to.
Nadjes uzrok pa menjas. Moj komsija je imao isto pistanje ustanovili su da je komsiji uredjaj bio do tog zida, da li bezicni telofon ili sta, i sve dok nije to odmakao svremena na vreme je pocinjalo da zuji i nestajalo.A mogao je da promeni sve iz kompa mozda ne bi pomoglo ako se mesaju frekvencije sa nekim uredjajem.
Nije to nista da vidite vi sta je ludilo zvuk EAH6970 pod punim opterecenjem, sama graficka nabija 50% vntilatora na auto a se spase od smrti. 60% rad ventilatora da bude ispod 90C. Igras se pola sata samo kazes joj moram da idem da se odmorim malo mozak mi je probila. Tj AMD ventilator, Vuuuuuuuuuuuuuuuu Ahhhhhhhhh!!! To je zvucni teror pravi a ne mozes da smanjis jel gotovo zamrzavanje zbog temp.
Onome nista nije ravno, tu H100 da ukljucis na full speed da se odmoris u tisini od onoga.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)

Ma3x hahaha, eveGA KRETEN 20.09.2012. 01:57 #442591

broj poruka: 223

Vlada evega ti u stvari savetuje da kupis bilo sta iz eVGA proizvodnog asortimana pa ti nece pistati... njemu provereno sada pisti samo mozak....
eVGABandit ... 20.09.2012. 02:34 #442596

broj poruka: 409

Pa da uzmi Mac sa 1800W da ti cuci kao njemu u kompu.
Ali nece da kaze koliko Ampera.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)

Jebivetar mozda nije isti sluchaj ali hajde 20.09.2012. 08:51 #442619

broj poruka: 2386
hteo sam postaviti temu zbog pishtanja iz kucishta dok na facebook-u pregledam fotografije i redje dok gledam film. Chuje se sekundu, dve, nekad i tri pa prestane u trenutku kada predjem na sledecu sliku... Neshto sam trazio po googlu i iskopao da hoce da pishti ako je procesor overklokovan...
Pre toga sam probao sa razlichitim video karticama ali nije bilo pomoci.
Ovaj CPU, kod mene u kucishtu, jeste bio overklokovan pa sam spustio radni takt procesora za 200MHz i pishtanje je prestalo. Temperature i kod overklokovanog AMD x2 245 sa 2.9Ghz na 3.5Ghz su bile ok, jer napon nisam podigao preko granice zadate za ovaj procesor, ali eto...

Dexter013 @jandza 21.09.2012. 10:37 #442965

broj poruka: 17093
Isti problem video uzivo.

Pisti , a kad slusas i naculjis usi na kucistu ono tisina i ne cuje se nista.

Zvucnici ti se 100% cuju, a ovi su se napajali preko usb-a,
ONI PISTE, ne kuciste, nije navojnica na grafickoj ili slicno.

Leka nema, menjan produzni, menjan steker,
a sto je najzanimljivije cim prestanes da mrdas misa
nista se ne desava na ekranu,
pistanje prestaje, i mene je tripovalo da je iz kucista.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jamire Sve je moguce! 21.09.2012. 13:30 #443003

broj poruka: 1097
Vidi kad si vracao da ti se neki kabal ne mota tuda pa kad zatvoris stranicu ona gura kabal na neki od ventialtora! Vise se cuje kao neko vrkanje nego li pistanje jedino je to izvodljivo da ti se cuje pistanje ako kad zatvoris stanicu se cuje a kad je maknes ne cuje se.

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60377. Broj poslatih odgovora: 647212.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs