Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Gde da nadjem ovaj deo za LCD monitror???
STRANA 1 OD 1
ConemaX Gde da nadjem ovaj deo za LCD monitror??? 02.09.2012. 02:49 T47394

status: user
broj poruka: 314
U pitanju je Samsung 2443bw i riknuo mu je inverter oznake TMS93682CT ispod je link koji vodi do slika koji je neki lik slikao. Neverovatno mi je da na internetu ne postoji nista o ovom seriskom broju cak ni slika sem par sajtova koji ne vode nicemu. Gledao sam da nadjem plocu i par tipova odgovaraju i to od slicne serije na kome su ugradjeni inverteri koji mogu da se nadju za 5evra ali ovaj moj ne postoji nigde,najeftina ploca je 60 evra. Gde naci ovaj deo ili makar adekvatnu zamenu?

http://maxicrash.free.fr/Temp/inverter/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 03.09.2012. 00:10 #438990

broj poruka: 19009
proveri u kelcu..

gilopile ... 03.09.2012. 00:33 #438996

broj poruka: 9459
Imas par varijanti:
Kod nas, nazalost jako tesko, sem da nadjes neki kojem je pukao panel i kupis ceo za bagatelu.
Imas ih na ebay, ali nadji nekoga ko moze da ti pazari i izaci ce te oko 15-20E sa dostavom i uslugom.
Mozes kod nas naci univerzalne CCFL invertere za 4 lampe i sam nabudzis ili das nekome ko se razume.

Kao poslednju opciju kontaktiraj BGelektronik i Orbit NS *pokusace dobaviti direktno od proizvodjaca i malo se duze ceka, oko 10-15 dana), samo im moras dostaviti `model code`(to je oznaka koja se nalazi na nalepnici za zadnje strane monitora i pocinje sa LS22 ...) i jos bolje, ako je rasklopljen i oznaku (ukoliko postoji nalepnica sa bar kodom, oznaka ispod, ili oznaka koja je utisnuta na samoj ploci napajanja/invertera)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ConemaX Re: 03.09.2012. 04:00 #439016

@imarkovic Nema :(
@gilopile To sa napruklim panelom nema sanse da se nadje.NIje problem za narucivanje preko ebay-a stize mi roba pravo na kucna vrata .) problem je sto su ploce su oko 60 evra ne isplati mi se da dajem toliko. Cudno mi je da sam trazio na svim sajtovima cak i onim glavnim za Samsung delove i da pod njegovom oznakom direktno upisanog na njega ne postioji ni jedan rezultat.Pokusavao sam trazim samo par pocetnih slova tipa `TMS9 ili tako nesto ali slaba vajda tek po neki se pojavi. Da ima nalepnica sa dugackim seriskim brojem tacno ispod njega na ploci. Naravno rasklopio sam ga,ma dacu im sve seriske brojeve ako treba samo da nadjem ovo malo mudasce :) Neverovatno je da vecina ovih Trans-invertera ima 8 pina a jedino ovaj moj ima 6! Sranje! Ne mogu da verujem da cu na kraju morati da bacim ovoliki monitor zbog tog malog dela...
SCooTER :) 03.09.2012. 07:42 #439024

broj poruka: 32
Mozda ovde pronadjes nesto korisno, ako ne nadam se da ces naci makar ideju. :)

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=33807&forid=12&katid=

codeus Re: Re: 03.09.2012. 15:59 #439113

broj poruka: 4054

zasto sumnjas na taj djubrasti trafo ? .. koliko kiloohma imaju sekundari ?

tvoj trafo ima jedan primar (zajednicki .. zapravo dupli) i 2 sekundara ..

potrazi u aswo.rs .. mozes da uzmes i zamenski ali pinovi neodgovaraju .. pa onda okrenes ga naopako i zicama izvuces gde sta ide ..

:: @imarkovic Nema :
:: @gilopile To sa napruklim panelom nema sanse da se nadje.NIje problem za narucivanje preko ebay-a stize mi roba pravo na kucna vrata .) problem je sto su ploce su oko 60 evra ne isplati mi se da dajem toliko. Cudno mi je da sam trazio na svim sajtovima cak i onim glavnim za Samsung delove i da pod njegovom oznakom direktno upisanog na njega ne postioji ni jedan rezultat.Pokusavao sam trazim samo par pocetnih slova tipa `TMS9 ili tako nesto ali slaba vajda tek po neki se pojavi. Da ima nalepnica sa dugackim seriskim brojem tacno ispod njega na ploci. Naravno rasklopio sam ga,ma dacu im sve seriske brojeve ako treba samo da nadjem ovo malo mudasce :) Neverovatno je da vecina ovih Trans-invertera ima 8 pina a jedino ovaj moj ima 6! Sranje! Ne mogu da verujem da cu na kraju morati da bacim ovoliki monitor zbog tog malog dela...
gilopile ... 03.09.2012. 16:59 #439119

broj poruka: 9459
P.S. kad sam rekao da imas na eBay-u, mislio sam samo trafo + postarina i usluga ako ti neko dobavi, ispada oko 20E. Za celu plocicu bi te odrali svugde i tesko da ima ispod 60e, kao sto i sam znas.

Dobro veli Codeus... To su dva trafoa u jednom kucistu, tj. jedan primar i dva sekundara.

Moraces malo proguglati i naci zamenu. Znao bih da je 22` u pitanju, ali 24` ipak treba biti malo jaci, jer su duze CCFL lampe.

Ako naletim negde, javljam.

Evo ovde inverteri, pa malo prokopaj i pitaj ljude da li moze za Samsung 24`

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=inverter+transformer&_sacat=58058&_odkw=tm-&_osacat=58058

Evo, ovaj bi trebalo da odgovara:

http://www.ebay.ca/itm/Inverter-Transformer-TM-10160-SAMSUNG-22-24-LCD-/250779557911

P.S. Ako ima, nemoj da te bune jos dve dodatne nogice, jer su samo drzaci i nigde ne vode.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ConemaX Re: ... 03.09.2012. 21:28 #439192

@SCooTER Hvala na ideji vec sam ceprkao tuda :D

@Codes Ma on je 100% jer vristi(i smrdi) kao besan kada dobije napon

@Gilopile Ma trazio sam i pokusavao da nadjem zamenu ali ni jedna nije imala 6 pinova to me je bunilo! Neces verovati da bas taj koji si mi preporucio sam vec 2 puta narucivao za druga dva samsunga od 24 incha samo je bila druga serija i upravo sam sada po kuci nasao stari TM-10160! Istina jbt za nogice! Nikuda ne vode! Ma da li je moguce ja budala nisam ni gledao nego sam mehanicki trazio zamenu od 6 pina! E sada jeste da se malo rupice i pinovi ne poklapaju na ploci ali sto rece Codes zica i cao! E super! Sada ostaje samo da nadjem od koga sam narucivao prosli put u porukama od ebay-a i da porucim preko istog jer je prodavac bio ok i kada stigne da nabudzim pa da vidimo hoce li da radi! Kolege puno hvala na idejama! Iskreno! Svaka cast!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs