Dobih skoro za male pare stegu i oko 230 sita sa sve kuglicama raznih dimenzija... Probao bih da prekuglam 8800 gtx koja hvata prasinu duze od 3 meseca cisto da se malo vezbam na njoj pa ako proradi proradi... Za ovu opeeraciju mi jos fali flux i soldering wick ako neko zna gde to da potrazim i ima jos neki koristan savet dobrodosao je... A da buduci da nemam lemnu stanicu vec duvaljku da li se mogu pouzdati u nju za obavljanje ovog posla?
Ovo radim iz hobija po principu ako prodje prodje pa nemojte odmah da opletete ne diraj nemas iskustva i tome slicno :D
duvaljka u BGA poslu .. nema nikakvu ulogu .. ja moju koristim iskljucivo da skinem epoksi sa coskova chipa ..
bez IR stanice neces moci skinuti toliki (velik) BGA chip a da :
1. nespalis chip 2. ne pokidas padove na pcb-u ( to je uvek GAME OVER)
flux-a i zice za odlemljivanje (za nju ti treba dobra lemilica sa sirokim vrhom) imas u mobihausu .. i drugim jacim elek. radnjama .. vazi pravilo sto skuplji to bolji ..
od brata koji radi kao serviser mobilnih u Germaniji :D
ir stanicu nemam nazalost :(
hvala za link pogledacu sta imaju... pa cu probati sa duvaljkom jer gledah na netu da su neki sa duvaljkom skidali chipove i prekuglavali,a koje su cena ir stanica? do not fear CuMsHot is here :D
Duvaljkom nećeš postići ništa osim što ćeš da napraviš štetu. Za toj posao ti treba IR stanica od min 2K € ili bolja. Što se tiče samog posla savetujem ti da učiš prvo sa manjim čipovima (tipa od grafike 8400GS ili slično). Na toj 8800 je veliki G80 čip koji i ja sa dosta godina iskustva imam muku da odradim.
Sta moze i za koliko da se nadje a pitacu burazerovog ortaka koji kod nas servisira telefone da li moze da mi skine cip a da ga ja prekuglam znam da ima ogromnu ir stanicu... do not fear CuMsHot is here :D
Sto se tice ove T870 slobodno je zaobidji, licno sam je posedovao uz jos mnoge druge jeftinije ir stanice, i slobodno mogu da ti kazem da normalnu bga stanicu neces naci ispod 3K eura. Vecina tih jeftinijih bga stanica poput ove za koju se ti interesujes ili mnogo skuplje Jovy Systems koje su zastupljene kod vecine servisera u Srbiji imaju problem sa time sto nemaju cirkulaciju vazduha i ne retko se desi da dodje do pregrevanja cipova i svi cipovi posle rada na njima promene boju a samim tim su i u nekoj meri osteceni.
Takodje problematika koju sam ja uocio kod svih ovih stanica je i temperaturna razlika na primer na cipu sa 8800 grafike koja varira od jedno do drugog kraja cipa i iznosi i preko 50 stepeni.
Naravno ove stanice u tvom slucaju, ako sam te dobro razumeo da hoces iz hobija da se bavis ovim poslom, mogu da ti posluze a za profesionalnu upotrebu ih treba zaobici u sirokom luku a T870 nemoj ni da uzimas bice ti to samo dzabe bacene pare.
niste me razumeli,ovaj mobilni seviser ima ovu stanicu,ja pitam dal je pouzdana da odnesem kod njega pa da mi pomocu nje skine cip ne bih dao 100k jer ih ni nemam :D
je sinoc skinut na ir stanici sad treba da krenem sa procesom prekuglavanja(aj Boze pomozi)
dobio sam sav potreban materijal za ovaj posao nego imam jos par pitanja koje kuglice da koristim posto ih imam vise vrsta? Kojim sredstvom da prebrisem cip kad zavrsim sa uklanjanjem starih kuglica.jel to obican alkohol iz apoteke ili u sebi ima jos nesto da se poigram sutra malo pa ako proradi proradi :D
Veruj mi da znam pomogao bi ti ali koliko vidim iz prilozenog da niko nece da pise o toj tematici jer im krades zanat :D
:: je sinoc skinut na ir stanici sad treba da krenem sa procesom prekuglavanja(aj Boze pomozi :: :: dobio sam sav potreban materijal za ovaj posao nego imam jos par pitanja koje kuglice da koristim posto ih imam vise vrsta :: Kojim sredstvom da prebrisem cip kad zavrsim sa uklanjanjem starih kuglica.jel to obican alkohol iz apoteke ili u sebi ima jos nesto da se poigram sutra malo pa ako proradi proradi : :: :: do not fear CuMsHoT is here : :: ::
:: http://www.youtube.com/watch?v=xos2MnVxe- :: :: :: Prekuglavanje je uspelo kartica je prosla instaliranje drajvera i temperatura ne prelazi u igrama 68-9 stepeni :: :: do not fear CuMsHot is here : ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.