Nzm dal sam ubo temu.. Inace radi se o tome da sam dosao gajbi..i upalio komp.....vrti vrti ono windows..i izbaci mi plav ekran.Ja ga restartujem kad o5 ..pise nakon toga..ono za safe mod...pa nesto odbrojava...sta da radim...pre sat vremena radio normalno..
Ma pokreni ga normalno pa vidi kako ce da radi. Dešava se to svremena na vreme. Ako nece u u tom režimu idi u safe mode pa vidi tako. Ako nisi pomerao komjuter pokusaj da deinstaliraš zadnji softver koji si instalirao a ako si ga pomerao povadi pa vrati sve ata i sata kablice kao i one za napajanje. Na kraju ako si cistio komponente povadi pa vrati grafiku, memoriju... Ako i to nece a ako imaš dva ili više štapa memorije povadi pa ostavi samo jednu...
Meni je recimo palio plave ekrane zbog starih drivera za grafiku, a skoro i zbog najnovije verzije utorrenta. Kad sam to sredio radi ko sat. Tako i ti proveri sta si softverski ili hardverski dodavao...
Izgleda da je prso sistem :S..bas sad kad nemam cd-ove..pise system is down..pa onda ono ako nece da se digne sam da odem u safe mod...nzm ni sam prso sam od nervoze...
Par puta sam posle restarta kompa..isao na safe mode..kao po onom uputstvu..sa plavog ekrana :S Ali svaki put mi nesto ocitava neke partove...pa samo zakuca..i pise (Press enter to continue process) i sta ti ja znam..kliknem enter kad ono krene da mi vrti ono(Kao pali normalno konmp)..ja sav happy..kad prc..o5 isto..BLUE SCREEN ! :S
Pazi sve do plavog ekrana je kao da ti je sistem otišo, ali plavi ekran ... hmmm nakon toga deluje kao da je još nešto u pitanju. Kolko memorija imaš. Ako imaš više modula ostavi samo jednu pa probaj a ako imaš samo jednu onda neznam. Nadji cd ili dvd pa pokušaj da odradiš sistem. Pogledaj u biosu dal ti vidi sve hdd i opticke uredjaje mada cim pocinje da podiže sistem hdd ti vidi al je sad pitanje u kakvom je stanju , mada bi ja ovako od prve posumnjao na memoriju.
90% da je otisao hdd, pun je bad sektora koji se sire i nakon check-diska. Naravno, probaj regenerator, kosta samo vremena, no, ne nadaj se cudu. Ako se posle regenerisanja uopste bude hteo instalirati OS, proveravaj posle ima li pojave novih bad sektora i ako se pojavi imalo - vreme je za zamenu, samo ce da se kote....
Za nekih sat vremena mi stize komsa..da mi ubaci win 7.E sad se pitam dali mogu da sacuvam koji podatak(fajl)....tipa muzika?Posto ipak su to 2 razlicita OS-a ?
Naravno da mozes. Samo treba da pristupis C particiji, da li ces ga skopcati na neki comp ili ces mu pristupiti sa liveXp-a, ubuntu-a...posle, prebacuj na D particiju, flesku, ext.HDD, narezuj...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.