Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cudan zvuk...
STRANA 1 OD 1
spasic87 Cudan zvuk... 17.08.2012. 17:28 T47154

status: user
broj poruka: 393

Iz kucista mi se povremeno cuje veoma neprijatno pistanje i to kad bas nista ne radim eventualno torent ukljucen.Trpeo sam ga neko vreme ali vise ne mogu jer pocinje da izludjuje.Da li neko zna sta je u pitanju?Da li je neka komponenta ili mi se uselio neki avatar u kuciste ?

Hvala unapred !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg ре 17.08.2012. 18:02 #436384

broj poruka: 2270
Вероватно завојница, може на плочи или на графици. Пробај да лоцираш звук, ослушкуј отворено кућиште. Мене је својевремено излуђивало пиштање завојница на бежичном миши и рутеру хавајцу.

Mirko78 re 17.08.2012. 18:10 #436387

broj poruka: 419
Dali racunar blokira dok traje pistanje? Hard diskovi takdoje mogu da zapiste zbog mehanickih problema i u tom slucaju ti blokira sve dok pistanje ne prestane. Naravno ako je sistemski disk problematican, ako imas vise hdd i pisti nesistemski onda nemas blokadu. Koliko traje pistanje, par sekundi ili duze ?

gilopile ... 17.08.2012. 18:12 #436388

broj poruka: 9459
Ako si nekada cuo kako zvuci kada fan pocne da zveci, onda ces lako zakljuciti. Dakle, neka zavojnica ili fan u napajanju ili CPU/GPU.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

spasic87 re: 17.08.2012. 18:25 #436393

broj poruka: 393

I ja sumnjam na neku zavojnicu ali nikako ne mogu da provalim koja je....

@Mirko78
Nema blokiranja imam 1 hd.Pistanje ume da traje i po nekoliko sati.Npr ostavim uvece torent da skida nesto i nema pistanja a ujutru cim otvorim oci ponjem da ludim jer prvo njega cujem!!!

`Dnevno pistanje` prestaje tako sto pustim Linx 1 min i pistanje prestane (ovo sam slucajno provalio)

Kad zapisti ponovo probacu jos jednom da lociram tacno gde je
Pisko Fora 18.08.2012. 09:13 #436458

broj poruka: 6650
Napravi fisek-tubu od papira, kartona, novina, ili iskoristi plasticni levak iz kuhinje, ili, razrezi pvc dvolitarku pa siri deo na uvo, a uzim delom ili grlicem flase, pokusaj da lociras izvor zvuka. Racunar otvoren, najbolje da su maticna i napajanje van kucista...
Ako je izvor ventilator, podmazivanje ili novi a ako je zavojnica, lepak, smola preko njega ili - novo sve

Budale računaju na sreću.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs