Registrovao sam se zbog toga sto ste najposeceniji i u nadi da ce mi neko od servisera ovde dati dobar savet.Ozbiljno razmisljam da se posvetim pc servisiranju.Imam priliku da ucim od dobrih servisera ali me interesuje i sta je tacno od alata za ovaj posao potrebno da se dobro finansijski presaberem pre no sto se konacno u njega upustim?
za servisiranje racunara potreban ti je jedan srednji krstasti srafciger i cekic i to je to
:: !Pozdrav svim clanovima :: :: Registrovao sam se zbog toga sto ste najposeceniji i u nadi da ce mi neko od servisera ovde dati dobar savet.Ozbiljno razmisljam da se posvetim pc servisiranju.Imam priliku da ucim od dobrih servisera ali me interesuje i sta je tacno od alata za ovaj posao potrebno da se dobro finansijski presaberem pre no sto se konacno u njega upustim?
Ja mislim na totalno servisiranje a ne prosto vadjenje i stavljanje drugih komponenti kad stare crknu vec njihovo popravljanje(zamena kondenzatora,cipova ...).Ovo sto si ti rekao to vec imam ali ja mislim na alat za ,,pro` servisiranje.
:: za servisiranje racunara potreban ti je jedan srednji krstasti srafciger i cekic i to je to ::
aha, nisam znao da si profi, bilo je relativno skoro ovakvo bas identicno interesantno pitanje, u tom slucaju treba ti mnogo vise, tu vec ne mogu ja da pomognem:) za zamenu chipa pitas ovde sta ti je potrebno.. pa ne ide to bas tako bez nekog naprednog iskustva oko elektronike..to je kao kad bih ja sad pitao kako se vozi avion ja koristim srafcigere, lemilicu, glue gun, WD40, alkohol, paste, imam i pecnicu ali tu se pece pizza i kiflice:)
:: Ja mislim na totalno servisiranje a ne prosto vadjenje i stavljanje drugih komponenti kad stare crknu vec njihovo popravljanje(zamena kondenzatora,cipova ...).Ovo sto si ti rekao to vec imam ali ja mislim na alat za ,,pro` servisiranje. :: :: :: :: za servisiranje racunara potreban ti je jedan srednji krstasti srafciger i cekic i to je to :: ::
Imam osnovno znanje u elektronici,ali kao sto rekoh pc zanat cu ispeci kod jednog majstora od septembra koji ce mi olaksati sve to u praksi.mene vec sada interesuje koji alat tacno koristite i koliko to sve kosta okvirno.Kad kazem alat mislim na odredjene marke i cenu (lemilice,duvaljke,vakum pumpice,pincete i klasican rucni alat-klestanca,srafcigeri itd...).Cene se krecu od par 100 pa do par hiljada diinara mene interesuje sta savetujete koje marke alata uzeti i ako sam nesto jos izostavio vi dodajte.
pa sta ce ti savet kada ucis vec od iskusnog, pokupices ono sto te zanima, polako, gde zuris? Sto se tice alata, lemilica, vakum itd., samo ERSA ako hoces kvalitetno i efikasno, za sve ostalo ne treba bolje od unior-a, i on je dovoljno skup.
:: Imam osnovno znanje u elektronici,ali kao sto rekoh pc zanat cu ispeci kod jednog majstora od septembra koji ce mi olaksati sve to u praksi.mene vec sada interesuje koji alat tacno koristite i koliko to sve kosta okvirno.Kad kazem alat mislim na odredjene marke i cenu (lemilice,duvaljke,vakum pumpice,pincete i klasican rucni alat-klestanca,srafcigeri itd...).Cene se krecu od par 100 pa do par hiljada diinara mene interesuje sta savetujete koje marke alata uzeti i ako sam nesto jos izostavio vi dodajte :: :: ::
Do septembra ima dosta vremena a voleo bih da vidim sta drugi koriste.Nije valjda samo najskuplje ono najbolje?Sta mislite o Baku aparatima?
:: pa sta ce ti savet kada ucis vec od iskusnog, pokupices ono sto te zanima, polako, gde zuris? Sto se tice alata, lemilica, vakum itd., samo ERSA ako hoces kvalitetno i efikasno, za sve ostalo ne treba bolje od unior-a, i on je dovoljno skup :: :: :: :: Imam osnovno znanje u elektronici,ali kao sto rekoh pc zanat cu ispeci kod jednog majstora od septembra koji ce mi olaksati sve to u praksi.mene vec sada interesuje koji alat tacno koristite i koliko to sve kosta okvirno.Kad kazem alat mislim na odredjene marke i cenu (lemilice,duvaljke,vakum pumpice,pincete i klasican rucni alat-klestanca,srafcigeri itd...).Cene se krecu od par 100 pa do par hiljada diinara mene interesuje sta savetujete koje marke alata uzeti i ako sam nesto jos izostavio vi dodajte :: :: :: :: :: ::
kako si ovo sad napisao.. kao da sam neka placipicka tako je ispalo, pa nije bas tako bilo jebo ga ti, da sam pao u fras i kao da nikad ni sam nisam probao procesor bez paste..
:: da nam imarkovic ne padne u fras kad mu coek proba proc bez paste.. :: :: :: Asus P8H67-M, i5 357 :: 4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Izgleda da si sinoc ovo poslednje malo vise koristio... :-)
F650GS Dakar
:: :: ja koristim srafcigere, lemilicu, glue gun, WD40, alkohol, :: :: :: :: Ja mislim na totalno servisiranje a ne prosto vadjenje i stavljanje drugih komponenti kad stare crknu vec njihovo popravljanje(zamena kondenzatora,cipova ...).Ovo sto si ti rekao to vec imam ali ja mislim na alat za ,,pro` servisiranje. :: :: :: :: :: :: :: za servisiranje racunara potreban ti je jedan srednji krstasti srafciger i cekic i to je to :: :: ::
bez duvaljke nista nisi uradio, baku nije losa, imam je, samo uzmi onu sto ima kompresor u kucistu a ne ventilator u drsci ona je od 100-150 evra, a ako hoces da si profi isprsi se 5 glava i uzmi ic stanicu i radi rebal ili menjaj cipove.
hehe, ne izjasnim se kako treba i onda dobijem prozivku kako i dolikuje :P alkohol 70% u majstorske svrhe, mislim znam da si skontao i da me zezas, ali cisto da se operem, a inace u zadnje vreme praznim po limenku dve 365, Tuborg, Becks i sl. pred spavanje, uopste nije lose, lepo se pajki:))
Za ovaj alat mislim da ti je samo korisna PCI kartica za dijagnostikovanje
:: Izgleda da si sinoc ovo poslednje malo vise koristio... :- :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: ja koristim srafcigere, lemilicu, glue gun, WD40, alkohol, :: :: :: :: :: :: :: Ja mislim na totalno servisiranje a ne prosto vadjenje i stavljanje drugih komponenti kad stare crknu vec njihovo popravljanje(zamena kondenzatora,cipova ...).Ovo sto si ti rekao to vec imam ali ja mislim na alat za ,,pro` servisiranje. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: za servisiranje racunara potreban ti je jedan srednji krstasti srafciger i cekic i to je to :: :: :: ::
Kako si mogao tako nesto za njega da kazes? Jel ti vidis da pije pivo? Cim pije pivo (i to svaki dan!) on ne moze biti placipickica... Kraj diskusije.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: da nam imarkovic ne padne u fras kad mu coek proba proc bez paste.. :: :: :: Asus P8H67-M, i5 357 :: 4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.