Elem, ima li ko da uspesno popravlja/servisira ekrane za lap-topove, tipa menja one lampe itd. Meni treba popravka ekrana 16`` wide za lap Toshiba Satellite L500-00W. Novi ekran je suvise skup pa se to ne isplati nabavljati...
Nije inverter, to sam uspeo da dijagnostifikujem kad sam krenuo da kupim drugi. Pomogao mi je tu jedan clan foruma (zahvaljujem). Probali smo jos dva invertera ispravna i nije htelo,a onda i drugi ekran na moj inverter koji je radio tako da je inverter ispravan.. Znaci ekran je, upali se na 3 sekunde pri startu i posle se ugasi. Pod odredjenim uglom se `nazire` jedva sta se desava na ekranu, ono vide se npr. obrisi prozora i sl..
Meni bi znacilo da nadjem polovni ekran koji radi za neke normalne pare ili nekog ko ima i ume da zameni lampu. Jedan mi je serviser pricao da je tu neki problem prilikom zamene sto ostane trunja u ekranu?!?!
:: ako nemas pozadinskog osvjetljenja vrlo je moguce da je inverter crkao a ne neonka u LC :: :: CPU: AMD Athlon II 44 :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: MBO: Gigabyte 770-DS :: PSU: CM GX-550 :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: CPU COOLER: CM V :: HP CAS :: ::
Retka zverka. Ti brale, imas ozbiljan problem, pa i nisi bas u situaciji da biras. Takav ispravan ekran kosta 60-80€ a sama lampa, i ako uspes da je nadjes, sa zamenom te nece doci ispod 50€. Problem 16` CCFL ekrana je taj sto su relativno kratko trajali na trzistu i vrlo brzo su ih u potpunosti zamenili LED ekrani, tako da je vrlo tesko naci ekran koji je bio 1 godinu u opticaju i pri tom ti laptopovi i nisu bas bili jeftini, pa nisu masovno kupovani, tako da je i polovno vrlo retko i ode cim se pojavi na oglasu...
Eheheheh, pa ja samo sa ozbiljnim problemima dolazim na PC Berzu...
:: Retka zverka. Ti brale, imas ozbiljan problem, pa i nisi bas u situaciji da biras. Takav ispravan ekran kosta 60-80€ a sama lampa, i ako uspes da je nadjes, sa zamenom te nece doci ispod 50€ :: Problem 16` CCFL ekrana je taj sto su relativno kratko trajali na trzistu i vrlo brzo su ih u potpunosti zamenili LED ekrani, tako da je vrlo tesko naci ekran koji je bio 1 godinu u opticaju i pri tom ti laptopovi i nisu bas bili jeftini, pa nisu masovno kupovani, tako da je i polovno vrlo retko i ode cim se pojavi na oglasu.. :: :: F650GS Daka :: ::
Brateeeee za te pare ce ovde da `razvuku` 15.4` Kakvih crnih 125€ u BL :-)))) 80€ u BG plafon i to je pitanje da li mu se isplati, al ajde...
F650GS Dakar
:: imas u Banja Luci taj lcd prodaje neki lik al trazi 125 evrica i misli mda ti se to ne isplati + prevoz jedino ako imas nekoga vam :: http://www.pik.ba/artikal/2036375/display-lcd-16-za-laptop :: :: CPU: AMD Athlon II 44 :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: MBO: Gigabyte 770-DS :: PSU: CM GX-550 :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: CPU COOLER: CM V :: HP CAS :: ::
... ne bih u ovo ulozio vise od 50 evritja... pre bih nakacio bilo kakav polovni ekran od 15,4 incha... a i acosuper nisam siguran da acer ima iste prikljuchke za ekran...
ajd` mozda bih dao i nesto vise za polovan ekran al`.... najbolja varijanta da probam ovo sa zamenom lampe...
Tu je problem sto bez ekrana na lapu a sa eksternim monitorom (mislim, nisam siguran) ne mogu da se vide oni sistemski screenovi kad se instalira OS ili kad se ulazi u BIOS...
E stvarno nisam pametan sta da radim, mozda da prodam sve to u delove...
Imam par pitanja za tebe posto sam ja imao jako slican problem ali sa desktop monitorom.
1. Kazesh kada ga upalish da sliku a onda se ugasi i kada ga prinesesh nekom svetlu pod oredjenim uglom vidish da ipak ima nesto na ekranu. 2. Taj tvoj inverter ste probali na drugom ekranu i radi, a da li ste probali taj tvoj data ( signalski izlaz) na drugom panelu da li ce da da kompletnu sliku ili se isto gasi?
Pitam ovo jer kod mene je bila ista situacija nije bilo do naponske sekcije i ako je delovalo tako nego je bila elekronika koje kontrolise ceo proces i servis mi je to popravio za 20e.
Pozdrav,
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
:: :: Nije inverter, to sam uspeo da dijagnostifikujem kad sam krenuo da kupim drugi. Pomogao mi je tu jedan clan foruma (zahvaljujem). Probali smo jos dva invertera ispravna i nije htelo,a onda i drugi ekran na moj inverter koji je radio tako da je inverter ispravan.. Znaci ekran je, upali se na 3 sekunde pri startu i posle se ugasi. Pod odredjenim uglom se `nazire` jedva sta se desava na ekranu, ono vide se npr. obrisi prozora i sl. :: :: Meni bi znacilo da nadjem polovni ekran koji radi za neke normalne pare ili nekog ko ima i ume da zameni lampu. Jedan mi je serviser pricao da je tu neki problem prilikom zamene sto ostane trunja u ekranu?!? :: :: :: ako nemas pozadinskog osvjetljenja vrlo je moguce da je inverter crkao a ne neonka u LC :: :: :: :: CPU: AMD Athlon II 44 :: :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: :: MBO: Gigabyte 770-DS :: :: PSU: CM GX-550 :: :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint 500GB RAID :: :: CPU COOLER: CM V :: :: HP CAS :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.